Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A apărut o nouă categorie de cazări la munte: „luxul discret” care costă 300 de euro pe noapte

Your browser doesn't support HTML5 video.

Investitorii de la munte au înțeles că turiștii caută mai mult decât simple spații de cazare. Astfel că dezvoltă proiecte care să ofere o stare de bine și experiențe noi.  

Țin cont de amplasare, vedere către munți și lipsa vecinilor. Proprietarii care investesc sume uriașe în construcții premium își selectează clienții prin prisma tarifelor.

Lux discret la peste 1.300 de metri altitudine, în inima munților Bucegi și Piatra Craiului. Asta vor să le ofere oaspeților proprietarii unui hotel boutique din Bran.

Prima impresie pe care ți-a dă locul este că ai ajuns în munții Italiei, în Dolomiți. Asta iți transmite locul - că nu te afli în România, dar iată că există astfel de proiecte în turism și la noi, duse la un alt nivel.

Turiștii apreciază ferestrele uriașe, tablourile realizate din plante naturale, lustrele concepute dintr-un material care imită lutul ori poarta sculptată manual.

Citește și
femeie blocată într-o râpă
O femeie a rămas blocată ore în șir într-o râpă, după ce a alunecat în timp ce împrăștia cenușa tatălui ei pe un munte

Turistă: „Mă uit să aibă ceva unic. Să ai view, să ai lumină, face parte dintre criteriile mele”.

Investiția de 7.5 milioane de euro însumează 18 locuri de cazare, SPA și salină cu sare adusă de la Praid. O noapte costă 300 de euro.

Ioana Dăncăneț, managerul general al hotelului boutique: „Proprietarul a cumpărat aproximativ 9 ha pentru a se asigura că nu o să avem surprize în anii următori, e foarte important”.

Meniul restaurantului a fost conceput pentru o experiență culinară altfel.

De altfel, proprietarii de cabane și vile au investit tot mai mult în segmentul premium. Punctul forte al acestei cabane, de pildă, este vederea către Piatra Craiului. Se află la 30 de kilometri de Brașov, în Zărnești. Standardele înalte oferite vin însă la pachet cu reguli stricte pentru oaspeți.

Gabriel Ciobanu, propietarul cabanei: „Venim să ne odihnim, nu a fost gandită pentru petreceri. Nu se gătește în interiorul cabanei pentru că e mult lemn și riscăm să prindă un miros care va ieși foarte greu”.

Cabana dispune de un apartament cu două camere la parter, altul cu trei camere la etaj și acces la mansardă. Fiecare are intrare separată și spațiu pentru grătar. Tarifele de închiriere pornesc de la 800 de lei pe noapte și ajung la 1.500 în funcție de sezon.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult