Modifica setarile cookie
Toate categoriile

5 din 10 români consumă mai mult ceai decât înainte de pandemie. Cafeaua a fost lăsată în urmă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Românii apreciază tot mai mult gustul ceaiului, în special pentru că le oferă o stare de relaxare. Un consumator din doi spune că bea mai mult ceai decât înainte de pandemie.

Unii au uitat de cafea după ce au descoperit ceainăriile cu sute de plante, locale sau exotice. Mai ales că pot încerca o aromă nouă în fiecare zi: cireșe sălbatice, tapioca sau papaya.

5 din 10 români consumă mai mult ceai decât înainte de pandemie, potrivit unui studiu realizat de o companie de electrocasnice. Cu restaurante, baruri și ceainării închise ori cu acces limitat, a crescut mult consumul de acasă.

Într-un magazin din Iaşi se găsesc sute de sortimente aduse din întreaga lume, iar numărul celor care îi trec pragul zilnic a crescut în ultimul an, astfel că și vânzările sunt mai mari cu 30%.

Infuziile de plante şi fructe sunt căutate cel mai mult de tineri şi de persoanele active. Este una dintre soluţiile sănătoase şi aromate pentru a diminua stresul zilnic. „Ceaiuri pentru relaxare cum ar fi antistress sau enjoy life. Folosim ingrediente speciale, cum ar fi ginko biloba, valeriană. Produse bio-organic cât mai sănătoase, cât mai naturale”, spune proprietarul unui magazin de ceai.

Citește și
Degustătorul de cafea și stilistul în extensii gene, pe lista oficială a noilor meserii din România. Ce ocupații au dispărut
Degustătorul de cafea și stilistul în extensii gene, pe lista oficială a noilor meserii din România. Ce ocupații au dispărut

Aproape 80% dintre consumatorii de ceai caută să scape de stres cu ajutorul infuziilor de plante sau fructe. Ceilalți spun că le folosesc pentru efectele tămăduitoare. Iar opt din zece obișnuiesc să consume cel puțin o ceașcă pe zi.

„Beau ceai zilnic, încă de dimineață de când mă trezesc. Îmi fac eu atmosfera mea în casă. Mă ajută să mă relaxez și să mă gândesc cum aș putea să rezolv anumite task-uri în ziua respectivă”, spune o tânără.

Prima în topul preferințelor este infuzia din plante care cresc la noi în țară. Urmează cea de fructe sau mixuri de plante aromatice. Apoi ceaiul verde și cel negru.

Mulţi au început să prindă gustul infuziilor exotice. Cum este cea din perle de tapioca, cerută des de clienții unei ceainării.

„Majoritatea oamenilor care vin la noi pentru prima dată se întorc destul de curând cu exact același discurs: Ne-a plăcut foarte mult ce am luat data trecută, ce să mai încercăm? Și îi trecem prin meniu și le facem programul de băuturi pentru o săptămână”, a explicat fondatorul unei ceainării.

Unii cosumatori se consideră deja experți.

„Odată ce testezi mai multe arome, începi să faci diferența, să vezi diferența de la un brand la altul și ce înseamnă un ceai concentrat”, a spus un tânăr.

Tradiționala cafea a început să piardă teren în fața infuziilor aromate.

„Eu beau ceai foarte des, adică de 3 ori pe zi, în fiecare zi deja de 3 luni. Îmi place ceaiul mai dulce, cu petale de trandafir, vanilie, dar de fapt îmi plac toate tipurile de ceai. Începând cu anul trecut am început să beau ceai în loc de cafea. E foarte relaxant, e calduț”, a spus o femeie.

Ceaiul de calitate are frunze sau fructe întregi în compoziţie, spun specialiştii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult