Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Spectacolele în aer liber, la mare căutare printre români. Ce reguli impun organizatorii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Tot mai multe spectacole în aer liber încântă publicul cu piese și momente muzicale. La Cluj, Opera Națională și-a deschis porțile într-un cadru diferit, cu respectarea măsurilor de siguranță.

Și în București, la Teatrul „Ion Creangă”, a început stagiunea festivală, tot sub cerul liber. Locurile sunt limitate pentru păstrarea distanței.

La Teatrul Ion Creangă a început stagiunea de vară în grădina Casei Eliad, din Sectorul 3. Actorii au jucat "punguța cu doi bani", într-un decor plin de culoare.

În fiecare weekend, până la sfârşitul lunii septembrie, aici se vor juca două piese pe zi.

Gabriel Coveseanu, manager teatrul Ion Creangă: "Cred că este momentul să ne reîntâlnim pentru că rolul teatrului este ăsta, este emoţia pe care o simţi aici în apropierea scenei şi până când ne vom putea reîntâlni în sala de teatru ne bucurăm de vară."

Spectatorii trebuie să poarte mască, anunţă organizatorii.

Citește și
teatru red lion
Și-au reconstruit casa și au descoperit cel mai vechi teatru din Londra

Tot în aer liber, la Opera Comică pentru Copii a avut loc o "lecţie concert". Trei pianiste au cântat la acelaşi pian, spre uimirea spectatorilor.

Această perioadă ne-a oferit tuturor o lecţie şi am învăţat să ne adaptăm şi să aducem lucrurile cât mai aproape de normalitate, aşa cum se întâmplă şi la OCC unde mai bine de o lună au loc spectacole în aer liber.

Chiar dacă spectatorii stau la câteva scaunde distanță, aici au fost puşi ursuleţi pe scaunele care în mod normal ar trebui să fie goale, pentru a nu se simţiţi singuri.

Şi Opera Naţională din Cluj Napoca a debutat cu un program italian, sub cerul liber, într-un spaţiu înconjurat de dealuri verzi.

Florin Estefan, manager General Opera Română Cluj-Napoca: "La acest eveniment cu publicul aşezat la mese, sunt mese de două sau de patru persoane, la fel şi la cel care va fi afară se va respecta, nu vor fi mai mult de 500 de persoane, cu distanţa socială, cu locurile marcate pe iarbă, unde pot să stea."

Spectatorii pot participa o dată pe săptămână şi la opera picnic şi pot asculta interpretările de pe iarbă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult