Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Singurul film românesc de la Berlinală, apreciat de critici: "Mulți români în sală"

Your browser doesn't support HTML5 video.

"Monștri.", singurul film românesc prezent anul acesta la Festivalul de Film de la Berlin, a avut sâmbătă seara premiera mondială și s-a bucurat de aprecierea publicului și a criticilor de specialitate.

Filmul regizat de Marius Olteanu este nominalizat la categoria "cel mai bun debut", iar publicația „Hollywood Reporter" a scris că „monștrii din oamenii prezentați în film îți dau fiori!"

Echipa românească a filmului "Monştri." a fost primită cu aplauze, după premiera mondială din cadrul Berlinalei. Lungmetrajul de debut al lui Marius Olteanu arata 24 de ore din viaţa unui cuplu, care se confrunta cu probleme majore.

Marius Olteanu, regizor: "Oamenii au reacţionat bine la film, au părut să înţeleagă şi momentele de umor, dar şi cele mai triste, mai intense, ale filmului şi mă refer şi la partea din timpul filmului şi la partea de după, la q&a, au fost întrebări care au mers în profunzimea filmului au fost şi mulţi români în sala ceea ce iar ne-a bucurat".

Filmul a primit şi aprecierea specialiştilor din industrie. The Hollywood Reporter a scris:

Citește și
Andie MacDowell
Andie MacDowell, la 60 de ani, apariție răvăşitoare la Festivalul de film de la Berlin

"Filmul de debut al lui Olteanu îţi dă fiori şi ar trebui să se bucure de o primire caldă la Berlin, unde cinematografia românească are un trecut bogat în câştigarea de premii."

Regizor: "Cred că ajută foarte mult faptul că filmele romaneşti sunt prezente la berlinala în mod constant, anul trecut a fost foarte bun pentru cinema-ul românesc, au fost 3 filme."

De asemenea, prestaţia actorilor Judith State şi Cristian Popa a fost scoasă în evidenţă de presă de specialitate. Festivalul de la Berlin îşi va desemna câştigătorii pe 17 februarie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult