Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Premieră la Cluj Napoca. O expoziție inedită de tarantule, pornită chiar dintr-o fobie

Your browser doesn't support HTML5 video.

Într-un mall din Cluj-Napoca are loc în aceste zile o inedită expoziție de... tarantule, unde 36 de specii din toată lumea pot fi admirate de curioși.

Vizitatorii vor putea să afle mai multe informații interesante despre aceste specii exotice. De exemplu, câți ani trăiesc sau cum se apără de prădători.

Este pentru prima când un astfel de eveniment are loc în Cluj-Napoca . Expoziția de tarantule a apărut în urma unei fobii pe care unul dintre organizatori o avea în trecut. A scăpat ea după ce a început să aibă grijă ele.

Andrei Lazăr, organizator: „Totul a pornit de la o arahnofobie prietenul meu avea o arahnafobie acută și a decis că cel mai bine ca să își vindece această teamă de păianjeni, ar fi să cumpere niște tarantule, să interacționeze cu ele. A devenit un hobby și încet, încet am achiziționat mai mulți păianjeni, am ajuns la 20-30, iar acum avem 250 de exemplare.”

Curioși, dar și puțin sfioși, cei mici au fost principalii admiratori ai expoziției. Mulți dintre ei nu au văzut decât în filme tarantule, alții mai norocoși la grădina zoologică, însă nu atât de aproape de ei.

Citește și
expozitie
O expoziție dedicată lui Leonardo da Vinci s-a deschis la Cluj-Napoca. Până când poate fi vizitată

Băiat: „Mie îmi place acesta pentru că este foarte mare!”

Băiat: „Am mai văzut la televizor, dar în realitate doar păianjeni foarte mari.”

Fată: „Nu am mai văzut așa tarantule, doar la grădina zoo, sunt ciudate pentru că sunt foarte mari.”

Exemplarele au fost aduse de pe toate continetele, cu excepția Europei, unde există doar o singură specie, dar şi aceea este foarte greu de prins. Pe lângă inteligența și sensibilitatea lor, tarantulele au culori fantastice, care se împletesc cu modelele simetrice, reușind astfel să încânte publicul și să stârnească admirația celor care vor vizita expoziția din Cluj-Napoca.

Un băiat: „Ne pasionază tarantulele, pentru ca nu le vezi peste tot, nu cred că avem în România sau poate avem…”

Băiat: „Foarte interesant că avem experianța asta la noi în oraș, tot așa. Mi-ar plăcea să ating una, am văzut că sunt persoane care le iau în mână fără probleme.”

Cei dornici să vadă tarantulele o pot face până pe 13 februarie, iar intrarea este gratuită.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult