Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Marele trofeu TIFF, în valoare de 10.000 de euro, a fost câștigat de filmul indian „Fetele tot fete”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Festivalul Internațional de Film Transilvania și-a aflat câștigătorii, într-o gală specială. Marele trofeu, în valoare de 10.000 de euro, a mers la un film indian.  

Pelicula, un debut pentru regizoare, vorbește despre ce înseamnă să fii femeie într-un mediu strict. Tot în cadrul evenimentului, actrița Catrinel Dumitrescu a primit premiul de excelență pentru întreaga carieră.

Filmul indian „Fetele tot fete” a câștigat marele Trofeu. Pelicula urmărește povestea Mirei, în vârstă de 16 ani, dornică să cunoască iubirea adevărată. Însă mama ei îi stă în cale.

Pelicula indiană „Fata îndărătnică” a primit Premiul Special al Juriului, în valoare de 1.500 de euro.

Trofeul pentru Lungmetraj din cadrul competiției Zilelor Filmului Românesc a ajuns la proiecția independentă „Clasat”.

Citește și
tiff cluj
Spectacol la debutul TIFF 2024. Cel mai important eveniment cinematografic din România a luat startul la Cluj-Napoca

Premiul publicului, în valoare de 2.000 de euro, a mers la „Frate de-o vară”, în timp ce Moromețîi 3 a primit trofeul pentru Cel mai Popular Film românesc din cadrul TIFF.

Actrița Catrinel Dumitrescu - foarte apreciată pentru rolurile sale - a primit premiul de excelență pentru întreaga carieră.

Catrinel Dumitrescu, actriță: „Premiul acesta m-a adus aici. Și premiul acesta este premiul că am venit la Cluj. Pentru mine acesta este cel mai mare premiu”.

La gală a fost prezentă și Sibel Kekilli, cunoscută pentru rolul său din Urzeala Tronurilor. La TIFF a fost membră a juriului.

Sibel Kekilli, actriță: „Este pentru prima dată când am venit în România și în Cluj. Este frumos. Multă mâncare. Incredibilă audiență. Filme superbe, oamenii sunt iubitori și foarte drăguți. M-am simțit foarte bine primită aici”.

Cea de-a 23-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania se încheie luni, 24 iunie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult