Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Eveniment dedicat artei contemporane, la Timișoara. Peste 60 de artiști și-au expus lucrările

Your browser doesn't support HTML5 video.

La Timișoara a început Art Encounters - eveniment dedicat artei contemporane. Peste 60 de artiști, români și străini, și-au dus acolo lucrările.  

Este un eveniment atât de amplu încât se desfășoară în opt spații principale din oraș, precum Muzeul Național al Banatului sau Castelul Huniade.

Timișoara s-a transformat într-o adevărată capitală a artelor contemporane. Peste 100 de lucrări pot fi admirate sub formă de instalații, fotografie, pictură sau desen.

Din exterior par tablouri albe agățate pe un perete. Dar, de exemplu, o instalație trebuie privită în liniște. În lipsa sunetelor, figurinele negre răsar din spatele tabloului și creează o conexiune cu privitorul. Semnificația este diversă. De la frică, oboseală sau chiar ironie.

Un laborator creat de artista Alina Cioară ajută oamenii să-și exprime sentimentele interioare și face referire la capacitatea creierului de a se modela în permanență.

Citește și
politie
Bărbat găsit mort, pe marginea drumului, la ieșire din Timișoara. Cine l-a ucis

Alina Cioară, artistă: „Laboratorul reprezintă o colecție a emoțiilor transpuse vizual care ulterior au fost prelucrate și a rezultat această serie de gravuri peste care am intervenit cu culoare ca o colecție și care se intitulează, „Maping In Remaping In A State", o reconfigurare a emoțiilor”.

Instalația "Frica de pubela socială" a fost creată pe parcursul a câtorva săptămâni de un artist care locuiește la Londra.

Mizanur Rahman, artist: „Folosesc în fiecare zi material aruncat. Adun materialul aruncat într-o curte, fie cutia de fasole, fie ceva de genul ăsta. Este ca un material rămas și o sculptură în lumină naturală, așa că da, de asemenea, deschid acest spațiu pentru public să-și creeze propriul spațiu”.

Bienala Art Encounters se află la cea de-a cincicea ediție anul acesta.

Adrian Notz, curatorul Art Encounters: „Se concentrează pe artă, stiință și fiction, așa că încercăm să lucrăm pe această idee. Arta și Știința creează ficțiuni ale lumii și ale realității noastre”.

Lucrările de artă contemporană pot fi admirate până în 16 iulie.

Diana Marincu, director artistic Art Encounters: „Spațiile expoziționale reunesc opt spații principale. De la clădiri istorice, la clădiri care aparțin de patriomoniul industrial, la locuri noi, care sunt deschise pentru prima dată publicului”.

Accesul în spațiile evenimentului este gratuit.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult