Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Amatorii de lectură sunt așteptați târgul de carte de la Alba Iulia. Vânzătorii se plâng că românii citesc puțin

Your browser doesn't support HTML5 video.

Amatorii de lectură sunt așteptați, duminică, la Alba Iulia. În cetatea orașului, peste 70 de edituri, zeci de scriitori și mii de titluri îi întâmpină de vineri pe cei pasionați de cuvântul tipărit.

Fete: „Eu în general prefer să citesc cărți despre psihologie. Îmi place foarte mult să citesc biografii. Înveți cuvinte noi, înveți să te exprimi cât mai corect".

Antonia, elevă: „Eu ador să citesc. Sunt o cititoare înflăcărată. Îmi îmbogățesc vocabularul și în același timp creativitatea și limbajul".

Femeie: „Mă bucur din tot sufletul de fiecare ediție a târgului de carte. Un om care nu citește este un om pierdut".

Oferta este bogată. De la cărți de beletristică, istorie sau dezvoltare personală, până la biografii celebre. Peste 70 de edituri și mii de titluri îi așteaptă pe cei interesați.

Citește și
eplan
Mihai Mănescu, despre live shopping în România: „Există mulți jucători care fac live shopping în România. Stăm foarte bine”

Mihaela Rad, librar: „Vedem că în general copiii se axează pe cărți, romane SF, cele de beletristică, iar populația puțin mai în vârstă pe cărțile de dezvoltare personală”.

Românii cumpără tot mai puține cărți, din păcate, pentru că acestea sunt tot mai scumpe.

Eugenia Mihai, reprezentant editură: „Este perioada și un pic mai grea din punct de vedere financiar și toată lumea se uită de două ori înainte de a cumpăra. Dacă înainte cumpărau 2-3 cărți, acum cumpără una. Hârtia foarte tare s-a scumpit".

Literatura pentru copii este și ea la mare căutare

Victoria Furcoiu, autoare literatură pentru copii: „Aleg cărți care îi atrag din punct de vedere al subiectului și din punct de vedere al personajelor”.

Cei care vin la cetate pot participa și la diverse ateliere, expoziții sau spectacole. Târgul se încheie astăzi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult