Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A murit actorul Liviu Crăciun. TNB: „Amintirea sa va rămâne vie prin rolurile memorabile pe care le-a întruchipat pe scenă”

Liviu Crăciun, actor al Teatrului Naţional "I. L. Caragiale" Bucureşti, a murit la vârsta de 89 de ani.

"Cu adâncă tristeţe ne luăm rămas bun de la actorul Liviu Crăciun, care ne-a părăsit într-o zi senină de septembrie. Amintirea sa va rămâne vie prin rolurile memorabile pe care le-a întruchipat pe scenă şi pe ecran, dar şi prin bunătatea şi generozitatea sa, care au lăsat o amprentă de neşters în inimile celor care l-au cunoscut. Drum lin către stele!", transmite TNB.

Cei care doresc să îşi ia un ultim rămas bun de la actorul Liviu Crăciun o pot face miercuri, la ora 11,00, la cimitirul Cernica 2, str. Poet George Ţărnea, comuna Pantelimon.

Născut în 1935 la Târgu Mureş, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, clasa profesor Marietta Sadova, promoţia 1957.

Citește și
Donald Sutherland
Legendarul actor Donald Sutherland, din MASH și Hunger Games, a murit la vârsta de 88 de ani, după o lungă suferință

A a avut o carieră versatilă, activând în film, teatru, televiziune şi radio. La Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" Bucureşti a jucat din anii '60 până în 2004, colaborând cu regizori de renume, printre care Moni Ghelerter, Sică Alexandrescu, Ion Cojar, Grigore Gonţa sau Gelu Colceag. Ultimul său rol la TNB a fost Vornicul Jurj în "Apus de soare", de B. Şt. Delavrancea, în regia lui Dan Piţa (2004).

Din bogata sa activitate în lumea cinematografiei amintim "Un surâs în plină vară", regia Geo Saizescu, "Liceenii", regia Nicolae Corjos, "Hotel de lux", regia Dan Piţa sau "Oglinda", regia Sergiu Nicolaescu, informează Agerpres.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult