Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Poziția UE privind o nouă amânare a Brexitului. Ce se va întâmpla miercuri

Uniunea Europeană este pregătită să acorde o amânare suplimentară privind Brexit, a declarat marţi negociatorul-şef UE, Michel Barnier.

Barnier speră ca negocierile între conservatorii aflaţi la putere şi opoziţia laburistă britanică să conducă la degajarea unei majorităţi în vederea deblocării acordului Brexitului.

Cu o zi înaintea unui summit european extraordinar, în care urmează să se ia o decizie cu privire la acordarea sau nu Londrei a unei noi amânări a Brexitului, Barnier spune că durata unei a doua amânări după 12 aprilie depinde de justificarea pe care urmează să o prezinte premierul britanic Theresa May.

”Durata unei amânări trebuie să corespundă scopului unei asemenea amânări”, a declarat într-o conferinţă de presă, la Luxemburg, Barnier, informează News.ro.

O serie de miniştri europeni, reuniuni la Luxemburg să pregătească summitul de miercuri, s-au pronunţat anterior în acelaşi sens.

Citește și
Theresa May
BREXIT. Theresa May, discuţii urgente înaintea summit-ului crucial. "Nu mai ieşim deloc"

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult