Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce spune ministrul de externe britanic despre gestul lui Florin Morariu

Your browser doesn't support HTML5 video.

“Situaţia românilor care trăiesc şi muncesc în prezent în Marea Britanie nu se va schimba după ieşirea ţării din Uniunea Europeană” şi asta ”indiferent dacă va exista sau nu un acord pentru BREXIT”.

Astfel sună asigurările date de ministrul de externe britanic, Jeremy Hunt, într-un interviu pentru Ştirile PROTV. Şeful diplomaţiei de la Londra i-a lăudat pe imigranţii români, despre care a spus că sunt extrem de apreciaţi în societatea britanică.

Un episod care l-a marcat pe oficial a fost actul de curaj al unui brutar roman, care i-a adăpostit pe răniţii din timpul atacului terorist petrecut în zona podului Londrei, în 2017.

Jeremy Hunt: ”În mandatul meu precedent, de ministru al Sănătăţii, m-am ocupat de urmările atacului de la Podul Londrei. Iar unul dintre cei mai faimoşi români din Marea Britanie este Florin Morariu, care a primit premiul pentru curaj din partea Reginei şi care a adăpostit 30 de oameni într-o brutărie atunci. Suntem mândri că în Marea Britanie trăiesc nişte români minunaţi. Sunteţi bineveniţi la noi.”

Cei aproximativ 400.000 de români aflaţi deja în Marea Britanie nu au de ce să se teamă în legătură cu statutul lor post-BREXIT.

Jeremy Hunt, ministru de externe britanic: ”Aduc o contribuţie extraordinară la economia Marii Britanii, sunt numeroase firme care se bazează pe angajaţii români, sunt primiţi călduros de societate şi nedorim să rămână. Ne-am asumat că, indiferent de rezultatul acestor negocieri, chiar dacă nu va exista un rezultat şi, deşi nu ne dorim asta, vom ieşi fără acord din UE, le vom respecta drepturile şi vor putea rămâne în Marea Britanie.”

Cristian Leonte, corespondent Știrile ProTV: "Cum ați descrie Marea Britanie după BREXIT? Va fi mai bine?"

Jeremy Hunt: "Cred că depinde de noi, cei din Marea Britanie, cred că poate fi mai bine. Cred că putem face schimbări, unele cauzate direct de BREXIT, altele "catalizate" de BREXIT, pe care nu le-am fi putut face dacă rămâneam în interiorul UE. BREXIT-ul este un test, pentru că 52% din populaţia ţării a fost de acord cu părăsirea UE, dar în mare parte clasa politica ar fi vrut rămânerea în UE. De aceea e un test: Suntem noi, într-adevăr, o democraţie măreaţă aşa cum ne considerăm?" 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult