Modifica setarile cookie
Toate categoriile

BACALAUREAT 2018. Reacțiile elevilor după proba scrisă la Limba română

Your browser doesn't support HTML5 video.

BACALAUREAT 2018 la Limba și literatura română. Luni a început cel mai important examen din şcoala românească. Absolvenţii de clasa a 12-a au susţinut proba scrisă la Limba şi Literatura Română.

Elevii au avut de comentat arta poetică în operă lui Ion Barbu sau Lucian Blaga, dar şi poeziile lui Mihai Eminescu și Tudor Arghezi. Aşa cum era de aşteptat, cei care s-au pregătit au spus că subiectele au fost uşoare. Însă, elevii care au încercat să meargă la noroc au ieşit repede din sălile de examen.

La Liceul Tehnologic ''Dimitrie Gusti'' din Capitală, probă la română a fost pentru mulţi ceva dincolo de capacităţile lor.

Vezi și: Subiecte și barem limba română BAC 2018

La ora 10:30, exact când s-a terminat timpul de prezenţă în sala de examen, candidaţii au început imediat să iasă din săli, unii spunând că subiectele au fost foarte uşoare, fără să rezolve însă subiectul principal de la punctul 3.

Citește și
atac informatic
Cum au spart hackerii edu.ro ca să mineze criptomonedă. Site-ul ar putea fi închis

”Am fost plecat în Germania, dau BAC-ul după ani de pauză de şcoală şi a trebuit să scriu despre artă poetică la Blaga sau Barbu”

Poezia s-a regăsit şi în subiectele de la uman şi în cele de la real.

”Mi-a picat Marin Preda, ceva rău.''

''A fost foarte uşor, dar n-am scris nimic.''

La nivel naţional, în cele 440 de centre de examen, s-au înscris peste 130.000 de candidaţi din toate promoţiile.

Pentru câțiva elevi din Târgovişte, probă la limba şi literatura romană a fost o adevărată provocare, mai cu seamă că mulţi dintre ei au fost preocupaţi în ultima vreme cu altele şi mai puţin cu învăţatul.

”Cum a fost? Greu, greu! Ce ţi-a picat? Riga Crypto. Ce ai scris? Am scris. Cam ce? Despre Riga Crypto, Ion Barbu. Nu mai ştiu, sunt emoţionat. Nu ai învăţat? Nu prea. De ce? Am luat permisul, femei. Toată lumea visează la bani mulţi, eu de ce să nu visez?!”

”De pregătit, nu prea, câteva zile, intensiv! În rest, nu. Am avut alte treburi. Cum ar fi? Distracţia!” Poezia nu a fost însă pe placul tuturor, iar acum elevii îşi pun bazele în divinitate. Alţii în schimb sunt deja cu gândul la vacanţă.

”Anul acesta mi-am propus să strâng bani, să călătoresc, iar anul viitor să dau la facultate.” Şi la Cluj, 4000 de absolvenţi de clasa a XII-a au intrat în sălile de examen cu mari emoţii.

"Destul de uşor că am pregătit Tudor Arghezi, a fost o nimereală. La ce notă speri? 7-7,5."

Au fost însă şi subiecte care unora le-au dat bătăi de cap.

"La Subiectul II nu m-am pregătit deloc şi nu prea am înţeles. Nici nu ştiu să vă spun, că am sărit peste."

Examenul de Bacalareat continuă marți cu probă la limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate în dată de 4 iulie.

UPDATE 10:55 La profilul real, la subiectul al treilea elevii au avut de analizat poezii de Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi.

UPDATE 10:40 La profilul uman a picat arta poetică în opera lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.

SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2018. Marţi, 26 iunie, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă: maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană şi italiană. Miercuri, 27 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului, iar ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării, este programată joi, 28 iunie.

SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2018. Pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 136.871 de candidaţi din toate promoţiile (118.856 de candidaţi din promoţia curentă și 18.015 candidaţi din promoţiile anterioare).

SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2018. Elevii au la dispoziție trei ore pentru redactarea lucrării, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

Primele rezultate vor fi afișate pe 4 iulie, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

În premieră, probele orale ale examenului de Bacalaureat au fost susţinute de elevi în luna februarie.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult