Modifica setarile cookie
Toate categoriile

PSD și PNL ar putea face alianță pentru prezidențiale și parlamentare. Condiția pusă de Ciolacu pentru a bate palma

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că este posibil ca, marţi sau miercuri, să aibă loc o şedinţă a coaliţiei de guvernare şi a adăugat că va discuta, luni, cu Nicolae Ciucă.

Preşedintele social-democraţilor nu a exclus posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă candidat comun la prezidenţiale şi listă comună la alegerile parlamentare, însă „PSD, momentan, a câştigat alegeri” şi „este foarte puţin probabil ca PSD să renunţe la candidat, ţinând cont că chiar le-a câştigat”.

„Posibil. O să stau de vorbă, astăzi, cu domnul Ciucă. Am vorbit de dimineaţă cu dumnealui. Urmează să avem o coaliţie”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat când va avea loc şedinţa coaliţiei, luni la sediul PSD din Capitală.

„Dacă facem o alianţă politică asta inseamnă că avem candidat comun pentru funcţia de preşedinte şi listă comună la parlamentare în decembrie”, a mai spus Marcel Ciolacu. 

„Din punctul meu de vedere, atunci când o alianţă electorală are cu 5 în faţă, e un semnal puternic transmis de către români că au încredere în această alianţă. Cu adevărat sunt toate premisele de a se crea o alianţă politică, dar vom vedea decizia, pentru că politicienii decid acest lucru. Nu se conturează nimic”, a adăugat liderul PSD.

Citește și
Nicolae Ciuca
Nicolae Ciucă, după rezultatele alegerilor: „Românii au zis nu extremismului”

Acesta a mai spus că Sectoarele 1 şi 2 au fost câştigate de către PNL şi PSD, prin George Tuţă şi, respectiv Rareş Hopincă.

„Sectoarele 1 şi 2 sunt câştigate. Domnul Tuţă a câştigat şi domnul Hopincă la fel. E o diferenţă mică, dar asta e democraţia. Cum şi la Botoşani şi la Vrancea”, a mai spus Ciolacu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult