Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prima reacție a Dianei Șoșoacă după anularea candidaturii la Prezidențiale: „neconstituționala CCR”

Diana Șoșoacă se consideră nedreptățită de decizia de anulare a candidaturii sale pentru alegerile prezidențiale, vorbind despre „neconstituționala CCR”, care „a luat în considerare articole de presă sau opinii jurnalistice sau politice”.

Preşedintele SOS România, Diana Şoşoacă, a declarat că absolut toate condiţiile au fost îndeplinite pentru depunerea candidaturii sale la alegerile prezidenţiale, iar Curtea Constituţională nu poate lua în considerare articole de presă sau opinii jurnalistice sau politice atunci când analizează candidaturile, transmite Agerpres.

„Absolut toate condiţiile au fost îndeplinite. Curtea Constituţională nu poate lua în considerare articole de presă sau opinii jurnalistice sau politice! Nu poate lua în considerare decât eventuale decizii definitive ale instanţelor de judecată dacă există! În rest trebuie să verifice din punct de vedere constituţional îndeplinirea condiţiilor: cetăţenie română, domiciliul în România, decizii de interdicţie a candidaturii şi condamnări, ceea ce nu este cazul. Vă amintesc că neconstituţionala CCR a menţionat opinii jurnalistice şi politice ca motiv de respingere, ceea ce încalcă Constituţia României şi CEDO. Semnăturile nu pot fi verificate decât de procurori şi trebuie proces. Procedura necitării este una neconstituţională şi este obligatorie când ai dovezi depuse împotriva unui candidat, pentru a se respecta dreptul la apărare al cetăţeanului", a precizat Şoşoacă într-un comunicat de presă.

Curtea Constituţională a României a admis, sâmbătă, cu majoritate de voturi, contestaţiile formulate de două persoane şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr. 18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral ale Dianei Iovanovici-Şoşoacă la alegerile prezidenţiale.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult