Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primarul Constanței a fost sancționat de AEP după ce s-a constatat că în secțiile de votare nu era numărul legal de urne

Primarul Constanței a fost sancționat de AEP după s-a constata că în secțiile de votare nu erau numărul legal de urne. Anterior Primaul Constanței a spus că informația este una falsă și ca secțiile de votare respectă legea.

Biroul Electoral Județean Constanța îl contrazice pe primaul Constanței Vergil Chitac și anunță că a fost sancționat ”de către AEP urmare a constatării unei situaţii de fapt”.

Cursul evenimentelor prezentate de BEJ Constanța:

”USR a sesizat faptul că în secţiile de votare din Constantă sunt 3 urne, în loc de 5, astfel cum prevede legea.

Ulterior, PSD a sesizat acelaşi lucru. Urmare a acestor sesizări, atât BEM Constanța, cât şi BEJ Constanța au pus în vedere domnului Primar Vergil Chitac să asigure existenţa a 5 urne de vot în fiecare secţie din municipiul Constanța.

Vergil Chitac a dat un comunicat de presă în care a explicat că este în regulă cu 3 urne de vot care au perete despărţitor astfel încât sunt transformate în 5 urne.

Preşedinte al AEP a transmis Primăriei, pe aceeaşi linie cu BEC Constanța şi BEJ Constanța, faptul că trebuie să asigure 5 urne de vot în fiecare secţie, pentru alegerile din 9 iunie 2024.

Astăzi, 08 iunie 2024, reprezentanţii AEP au verificat aleator 2 secţii de votare din municipiul Constanța.

Urmare a verificărilor, s-a constatat faptul că sunt 3 urne de vot în fiecare din secţiile verificate.

S-a procedat la sancţionarea contravenţională a Primarului Constantei, domnul Vergil Chitac şi s-a hotărât verificarea tuturor secţiilor din aria municipiului Constanța”.

Știrea inițială  

El consideră total iresponsabilă lansarea unei teme false cu puţin timp înaintea votului pentru alegerile locale şi europarlamentare.

”Dragi constănţeni. În fiecare dintre cele 211 secţii de votare din municipiul Constanţa sunt amplasate câte cinci urne de vot, una pentru fiecare tip de buletin de vot! Mă simt nevoit să vă transmit acest mesaj pentru a înlătura orice dubiu cu privire la corectitudinea şi siguranţa procesului de votare în Constanţa. Consider total iresponsabilă lansarea unei teme false cu doar câteva ore înainte de ziua votului, de către adversari politici, care riscă să pună sub semnul întrebării organizarea procesului de vot. Am mare încredere în capacitatea constănţenilor de a dejuca acest atac sub steag fals şi au ocazia să o facă pur şi simplu printr-o prezenţă mare la vot”, a scris Chiţac pe Facebook, postând şi imagini dintr-o secţie de votare.

El le transmite locuitorilor Constănţei că vor vota pe 9 iunie ”într-un proces democratic sigur, imparţial, eficient”.

Acuzaţii privind amplasarea a doar trei urne în secţiile de vot din Constanţa, deşi la alegerile din 9 iunie vor exista cinci buletine de vot - pentru PE, pentru Consiliul Judeţean, pentru preşedintele Consiliului Judeţean, pentru primar şi pentru Consiliul Local - au fost lansate inclusiv de Stelian Ion, contracandidat al lui Chiţac la Primăria Constanţei, din partea Alianţei Dreapta Unită.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult