Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un candidat dintr-un oraş de pe Valea Buzăului ar fi oferit unui alegător 30 de lei pentru a-l vota

Un candidat la primăria unui oraş de pe Valea Buzăului s-a ales cu dosar penal pentru coruperea alegătorilor.  

Acesta a fost reclamat că ar fi dat bani unui localnic de 70 de ani pentru a vota în favoarea sa.

”La data de 9 iunie, poliţiştii din Buzău au fost sesizaţi de către un bărbat de 70 de ani despre faptul că unul dintre candidaţi, un bărbat de 44 de ani, ar fi oferit bani unui alegător, în scopul determinării acestuia să voteze în favoarea sa. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de coruperea alegătorilor, iar poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea parchetului, pentru a stabili dacă fapta se confirmă şi dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii”, se arată într-un comunicat al IPJ Buzău.

Conform unor surse apropiate anchetei, suma oferită de candidat bărbatului de 70 de ani ar fi fost de 30 de lei, scrie News. 

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru coruperea alegătorilor și în Caraş-Severin. În total, până la ora 17:00, în acest judeţ au fost semnalate 15 incidente în legătură cu procesul electoral.

Citește și
gabriela firea, nicusor dan
Rezultate alegeri locale 2024. Exit-poll-uri ora 19:00. Cum stau candidații în cursa pentru București și CJ-uri - SURSE

În comuna Berzovia polițiștii au identificat un bărbat care avea asupra sa aproximativ 3.000 de lei şi mai multe liste cu persoane de pe raza localităţii respective.

„La o secţie de vot din comuna Berzovia, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat, aflat într-o maşină oprită în apropiere de o secţie de vot, oferă bani alegătorilor. Poliţiştii au găsit asupra bărbatului aproximativ 3.000 de lei precum şi mai multe liste cu persoane de pe raza localităţii respective. A fost condus la sediu şi au fost întocmite acte procedurale pentru săvârşirea infracţiunii de corupere a alegătorilor”, a transmis IPJ Caraş-Severin.

Un alt bărbat a primit o amendă de 600 de lei pentru că şi-a fotografiat votul.

„Într-un alt caz, poliţişti de la Poliţia Oraşului Bocşa s-au sesizat din oficiu despre faptul că un bărbat şi-a fotografiat buletinele de vot după exercitarea dreptului la vot, având în telefonul mobil două fotografii cu buletinele de vot. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 600 de lei”, a mai transmis IPJ Caraş-Severin.

Duminică, în judeţul Caraş-Severin au fost semnalate 15 incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea,12 nu s-au confirmat. Totodată, a fost aplicată o amendă şi au fost întocmite 2 dosare penale.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult