Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tensiunile continuă în Sectoarele 1 și 2. Surse: George Tuță ar fi câstigat primăria cu o diferență de câteva sute de voturi

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sunt tensiuni mari în Sectoarele 1 și 2 ale Capitalei, unde actualii primari acuză fraudarea votului. Edilul de la 2, Radu Mihaiu, care a obținut renumărarea buletinelor în una dintre secții, a anunțat miercuri noapte rezultatul procesului.

Susține că acolo a avut 334 de voturi, în loc de 47, cum arătau inițial datele.

De asemenea, după 3 zile de scandal, la sectorul 1, numărarea voturilor s-a încheiat iar surse politice susțin că George Tuță ar fi câstigat primăria cu o diferență de câteva sute de voturi.

Clotilde Armand a depus o cerere de renumărare, însă până acum nu ar fi primit niciun răspuns, susține ea.

Situația rămâne incertă și la sectorul 2, unde încă se numără procentele.

La sectorul 1 centralizarea voturilor s-a terminat încă de miercuri seară, iar surse politice susțin că George Tuță ar fi câștigat primăria cu aproape 800 de voturi

Citește și
autobuz deturnat
Scene rupte din filmele de acțiune. Un bărbat a amenințat cu pistolul un șofer de autobuz și l-a forțat să meargă cu viteză

Clotilde Armand a venit la biroul electoral al Sectorului 1 împreună cu alți membri USR și a protestat. Mai multe decât atât a spus că a depus o cerere de renumărare a tuturor voturilor și că a trimis pe mail o plângere penală la Parchetul General. Actualul primar de la sectorul 1 susține că numărătoarea voturilor a fost făcută într-un mod greșit.

Tensiune și la Sectorul 2   

Sunt tensiuni mari și la Sectorul 2, unde, actualul primar, Radu Mihaiu a depus la rândul său o cerere de renumărare a voturilor.

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2 al Capitalei: „Tocmai am ieșit de la numărarea de la secția 352, s-a dovedit că într-adevăr voturile fuseseră inversate și a fost și o mică greșeală la numărare în sensul în care un vot de al meu fusese trecut la domnul Hopincă. Sunt 334 de voturi în loc de 47 pentru mine și sunt 206 sau 207 pentru domnul Hopincă. Am găsit sacii care fuseseră desigilați, dar voturile erau acolo. Ce înseamnă saci resigilați? Sacii erau desfăcuți, unul din saci era de altfel și rupt. Avem peste 30 de secții pentru care am cerut renumărarea pentru că lipsesc voturi”.

Și Radu Mihaiu a precizat că va depune o plângere penală împotriva Biroului Electoral Central.

La Brașov, spiritele s-au încins după ce buletine de vot cu ștampilă pusă pe Allen Coloban, adică actualul primar care a pierdut alegerile, au fost găsite în secții ori aruncate pe stradă. Reprezentanții USR spun că au fost nereguli în mai bine de jumătate dintre secții și cer renumărarea voturilor pentru Primărie și Consiliul Local.

Irineu Darău, președintele USR Brașov: „Buletin cu ștampilă Allen Coliban pe stradă în fața gradiniței, buletin pozat și apărut pe FB, cu ștampilă, cu ștampilă de control, deci buletin oficial. Sunt nenumarate PV-uri în care nu s-a închis cheia de control”.

Iar în București, Dianei Șoșoacă i s-a făcut rău după ce a intrat în conflict cu un echipaj de jandarmi, lângă un camion în care, acuză senatoarea, ar fi fost voturi furate.

La fața locului a fost chemată o ambulanță.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult