(P) Tehnologii pentru mașina viitorului, prezentate la Timișoara
Your browser doesn't support HTML5 video.
Galerie foto
Mașina fără șofer, motorul electric, dar și activarea potențialului necesar oamenilor care contribuie la construirea acestui viitor au fost principalele teme abordate joi, 28 septembrie 2023, pe parcursul evenimentului HELLA Technology Day, găzduit de Iulius Congress Hall Timișoara. Aproximativ 500 de persoane au participat la conferință, cei mai mulți fiind reprezentanți ai comunității de ingineri și programatori din Timișoara.
Conferința a avut două părți, iar prima a fost rezervată speakerilor principali, Daniel David, psiholog, scriitor și rector al Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, și Prateek Hosmani, expert internațional Mercedes-Benz în domeniul conducerii autonome.
În contextul evoluției tehnologiei, trăim o schimbare de paradigmă pentru umanitate, având în vedere modul în care ne raportăm la echilibrul dintre viața profesională și cea personală. Despre echilibru în noua realitate a vorbit Daniel David, punctând câteva repere importante.
Lui Daniel David i-a urmat Prateek Hosmani, care a prezentat viziunea Mercedes-Benz despre unul dintre cele două megatrenduri din industria automotive, conducerea autonomă.
A doua secțiune a evenimentului a avut un conținut exclusiv tehnic, alternând două discursuri cu demonstrații practice cu produse dezvoltate de HELLA. Prima prezentare a fost susținută de Marcus Olbrich, director de programe în departamentul Radar al HELLA. Expertul german a explicat cum contribuie compania la mașina fără șofer, dezvoltând noi generații de senzori radar ce asigură detecția obiectelor și persoanelor din jurul mașinii.
Felix Schmauch, director programe de dezvoltare pentru mașina electrică în HELLA, a adus în fața publicului necesitatea soluțiilor de e-mobilitate.
Participanții la conferință au avut ocazia să vadă de aproape o serie de produse și sisteme dezvoltate de HELLA, de la un sistem de electrificare pe care se puteau vedea anumite funcționalități, până la senzori radar integrați într-o secțiune dintr-o mașină.
În exteriorul Iulius Congress Hall, au fost instalate mașini electrice Mercedes-Benz și un Lotus Evora, ce conține tehnologii experimentale ale HELLA. La dezvoltarea acestor produse au contribuit și specialiști HELLA din Timișoara.
HELLA este prezentă în România din 2005. Are cinci centre de proiectare și dezvoltare, un centru administrativ și trei unități de producție în Timișoara, Arad, Lugoj, Craiova, Oradea și Iași. Peste 5000 de angajați lucrează azi în HELLA România. În calitate de furnizor de top la nivel mondial, operațional sub brand-ul umbrelă FORVIA, HELLA dezvoltă tehnologii inovatoare, contribuind la creșterea a trei tendințe majore din industrie: electrificarea și managementul energiei, conducerea autonomă în siguranță, precum și experiența unui habitaclu digitalizat și sustenabil.
Multe din produsele dezvoltate în centrele de proiectare românești sunt apoi fabricate în unitățile proprii din țară și din rețeaua globală: componente și sisteme electronice, produse superioare de iluminat.
Despre HELLA
HELLA este o companie listată la bursă, operațională sub brandul umbrelă FORVIA. În cadrul acestui grup, HELLA reprezintă înalta performanță în tehnologia de iluminat și electronică în industria auto. În același timp, compania acoperă un portofoliu larg de servicii și produse pentru ateliere și magazine de piese auto, precum și pentru constructorii de vehicule speciale prin intermediul Business Group Lifecycle Solutions. HELLA are 36.000 de angajați în mai mult de 125 de locații în întreaga lume și a generat vânzări de 4,4 miliarde de euro, în anul fiscal scurt 2022 (iunie – decembrie).
Despre FORVIA
FORVIA îmbină tehnologia complementară și avantajele industriale ale Faurecia și HELLA. Cu peste 300 de zone industriale și 77 de centre de proiectare și dezvoltare, 150.000 de angajați, printre care 35.000 de ingineri în mai mult de 40 de țări, FORVIA oferă o abordare unică și cuprinzătoare a provocărilor prezentului și viitorului din domeniu. Compusă din șase grupuri de business cu 24 de linii de produse și cu un portofoliu puternic de peste 14.000 de patente, FORVIA se pregătește să devină un partener orientat în zona inovației și a integrării pentru constructorii de top de mașini din lume. FORVIA își propune să determine transformarea mobilității, prin proiecte vizionare.