Modifica setarile cookie
Toate categoriile

(P) Recomandări pentru păstrarea alimentelor proaspete în frigider, pentru a preveni risipa de alimente

Potrivit Organizației Națiunilor Unite, aproximativ o treime din alimentele produse la nivel global pentru consumul uman sunt irosite în fiecare an.

Tehnologia frigiderelor de astăzi a avansat până la punctul în care unele au cele mai recente tehnologii care reduc risipa de alimente. De la posibilitatea de personalizare a temperaturii și umidității în unele compartimente, la memento-uri cu date de expirare pentru a consuma produsele în timp util.

Conservarea și consumul sub așteptări ale anumitor alimente duc la aruncarea zilnică la gunoi a unei mari cantități de alimente de care mulți oameni nu sunt, din păcate, interesați, nu sunt conștienți de daunele pe care acestea le aduc mediului și nici de pierderile mari aduse coșului lunar de produse ale familiei.

Trebuie remarcat faptul că opțiunile de reciclare contracarează nivelurile ridicate de contaminare din gunoiul generat; În tot mai multe orașe, începe să fie pusă în aplicare prin lege o colectare și depozitare adecvată a gunoiului. În America de Nord și în țările europene vestice aceste sisteme de colectare selectivă a gunoiului se practică de mulți ani și fac parte din cultura oamenilor.

 

Reduceți deșeurile

 

Nu uitați să verificați indicațiile produselor precum sosuri, băuturi sau produse în borcane de sticlă care recomandă refrigerarea lor numai după deschidere. Acestea pot fi păstrate la temperatura camerei înainte să fie începute.

Astfel, pentru a reduce risipa alimentară, este necesar să învățăm să așezăm anumite alimente în frigider și astfel să evităm să le aruncăm. Iată câteva sfaturi pentru a profita la maximum de produsele dvs. și pentru a reduce risipa.

 

Sfaturi de racire a alimentelor in frigider

 

- Învățați nevoile specifice de temperatură ale fiecărui aliment. De exemplu, sosurile nu necesită temperaturi foarte scăzute și sunt cel mai bine depozitate pe rafturile de pe ușa frigiderului, acest lucru le va ține departe de prima privire la deschiderea frigiderului și va face alte alimente perisabile mai vizibile. Totodată, rafturile superioare ale frigiderului sunt ideale pentru alimentele care trebuie ținute la rece, cum ar fi lactatele, iar compartimentele inferioare sunt cele mai bune pentru cele care se deteriorează ușor.

- Se recomandă refrigerarea fructelor și legumelor în sertarele inferioare ale frigiderului și, dacă este posibil, reglarea setărilor de umiditate pentru a menține întotdeauna condiții optime. Cu toate acestea, nu toate fructele și legumele ar trebui puse la frigider. De exemplu, avocado, piersicile și pepenii verzi ar trebui depozitați la temperatura camerei, dar ar trebui să fie refrigerate odată ce sunt coapte pentru a-și crește durata de valabilitate.

- Este important să cunoașteți aspectul intern al frigiderului dvs. și o bună idee este să modificați locația compartimentelor pentru a se potrivi alimentelor pe care le cumpărați. Există frigidere cu sisteme de răcire și sus și jos, care oferă spațiu de depozitare generos la o adâncime standard care răcorește uniform interiorul frigiderului, cum sunt și frigidere care asigură temperaturi diferite în funcție de compartimentare.

- Carnea crudă, păsările de curte și peștele, care nu sunt congelate, trebuie refrigerate în compartimentele inferioare ale frigiderului. Asigurați-vă că le ambalați ermetic pentru a preveni răspândirea sucurilor și contaminarea altor alimente, reducând orice risc.

- Păstrați alimentele cele mai apropiate de expirare la vedere și cele mai proaspete în partea din spate a frigiderului, astfel utilizați mai întâi cele mai vechi alimente și preveniți deteriorarea. Mâncarea pe care o păstrați în partea din spate va rămâne la fel de proaspătă. Noile tehnologii contribuie la asigurarea faptului că fiecare zonă își menține temperatura ideală și asigură faptul că întregul frigider rămâne rece mai mult timp.

- Congelați peștele, carnea de pasăre și carnea roșie în spații separate din congelator și porționați-le în recipiente de plastic. Totodată, puteți scrie pe fiecare dintre pachete data exactă a introducerii la congelator, ca să știți când să le consumați.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult