Modifica setarile cookie
Toate categoriile

"100 de ani în 100 de zile". 1926: Anul în care România îşi revenea după fuga principelui moștenitor Carol cu amanta sa

Your browser doesn't support HTML5 video.

Campania Știrilor ProTV "100 de ani în 100 de zile" continuă cu anul 1926. În acel an România fierbea încă după fuga principelui moștenitor Carol și politicienii căutau soluții pentru continuitatea dinastiei regale.

Începutul anului debutează cu discuţii furtunoase în Parlamentul României pe tema fugii lui Carol al II-lea cu amanta, Elena Lupescu.

Forul legislativ votează îndepărtarea prinţului Carol de la succesiunea tronului şi recunoaşterea prinţului Mihai ca principe moştenitor. Principele Mihai este numit oficial ca moştenitor al tronului.

Mai multe imagini impresionante gasiti AICI.

Primele transmisiuni televizate

Citește și
centenar 1923
"100 de ani în 100 de zile". 1923: Anul noii Constituţii pentru modernizarea României Mari

Într-un studio din Marea Britanie se experimentează primele transmisiuni televizate. Inginerul scoţian John Logie Baird a făcut în faţa membrilor Royal Society o demonstraţie cu un echipament care utiliza discuri rotative pentru descompunerea imaginii. 

Se experimentează televiziunea. În Statele Unite, americanii preocupaţi de confort vin cu o metoda inovativa de a prăji pâinea, se inventează Toasterul care peste ani va deveni unul dintre cele mai alese cadouri de nunta din lume.

Locomotiva cu aburi la Reşita

La Uzinele de Fier şi domeniile Reşita se termină prima locomotivă cu aburi construită în România. Ţara noastră intră pe calea industrializării moderne şi a schimbărilor în societate. 

România se vaccinează împotriva tuberculozei

În România se introduce vaccinul antituberculos produs de Institutul de seruri şi vaccinuri “Dr. Ion Canatcuzino”. Suntem a doua ţară din lume după Franţa cu un program profilactic pentru aceasta bolă.

Se înfiinţează PNŢ

Partide de opozitie- Partidul Naţional şi Partidul Ţărănesc, constituindu-se Partidul Naţional Ţărănesc. Acesta va juca un rol important în activitatea politică interbelică afirmându-se ca o forţă care a militat pentru menţinerea regimului democratic şi constituţional, în contextual creşterii tendinţelor totalitare şi fasciste.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult