Primul interviu al lui Donald Trump dupa alegeri. Cum si-a modificat afirmatiile din campanie si ce ii rezerva lui Hillary

Dată publicare: 12-11-2016 11:16
Dată actualizare: 15-11-2016 07:02


Intr-un interviu publicat vineri de ziarul Wall Street Journal, presedintele ales al SUA, Donald Trump, a declarat ca ar putea pastra o parte din reforma sistemului de asigurari de sanatate cunoscute sub numele de Obamacare.

AFP reaminteste ca una din promisiunile facute de Trump in campania electorala a fost ca va anula reforma asistentei medicale instituita de presedintele in exercitiu, Barack Obama.

Printre prevederile care ar putea fi pastrate din "Obamacare" - legea din 2010 denumita oficial Affordable Care Act (Legea asistentei cu costuri accesibile) - se numara obligatia pentru firmele de asigurare de a nu refuza asigurarea clientilor deja bolnavi si posibilitatea ca parintii sa prelungeasca asigurarea copiilor. "Imi plac mult" aceste prevederi, a declarat Trump cunoscutei publicatii economice, scrie Agerpres.

Viitorul presedinte, care la un moment dat ameninta ca va desfiinta legea inca din prima zi a mandatului sau, a afirmat ca si-a schimbat parerea dupa ce Obama l-a primit joi la Casa Alba. "I-am promis ca ii voi studia sugestiile, si voi face asta din respect", a spus Trump.

CITESTE SI: Promisiunile controversate ale lui Trump in campanie: "Voi construi un zid si Mexicul va plati", iar "Hillary va fi arestata"

De asemenea, Donald Trump pare sa dea inapoi de la dorinta de a numi un procuror special care sa investigheze scandalul emailurilor lui Hillary Clinton.

"Nu m-am gandit prea mult la asta, pentru ca vreau sa rezolv asigurarile de sanatate, locurile de munca, controlul la granita, reforma taxelor", a mai spus Trump, conform The Guardian.

In campanie, Trump a criticat FBI-ul pentru scandalul emailurilor si a anuntat ca daca el va iesi presedinte o va aresta pe Hillary Clinton.


VIDEO PROTVPLUS.RO