Melania Trump ar fi plagiat cuvant cu cuvant pasaje intregi din discursul tinut in urma cu 8 ani de Michelle Obama: VIDEO

Dată publicare: 19-07-2016 08:33
Dată actualizare: 22-07-2016 07:26


Melania, sotia lui Donald Trump, a afirmat luni seara la Conventia republicana ca sotul ei, "un lider incredibil", este "pregatit sa conduca tara" si vrea sa fie presedintele tuturor americanilor, potrivit AFP.

Discursul Melaniei Trump nu a fost insa lipsit de controverse. La scurt timp, au aparut imagini din discursul tinut de Michelle Obama, sotia actualului presedinte Barack Obama, la conventia din 2008. Potrivit The Guardian, Melania Trump ar fi plagiat pasaje intregi din discursul lui Michelle Obama.

Michelle Obama, in 2008: "Eu si Barack am crescut cu aceleasi valori in viata: ca trebuie sa muncesti mult pentru ceea ce iti doresti in viata, cuvantul dat nu se ia inapoi si ca trebuie sa faci ceea ce ai spus ca vei face si sa iti tii promisiunile. Ca ii tratezi pe oameni cu respect. Si aceste valori trebuie transmise mai departe generatiilor urmatoare. Pentru ca vrem ca copiii nostri sa stie ca singura limita a realizarilor tale sunt puterea visurilor tale su capacitatea ta de a munci pentru ele."

Melania Trump, in 2016: "De la o varsta frageda, parintii mi-au imprimat valorile precum faptul ca trebuie sa muncesti mult pentru ceea ce iti doresti in viata, cuvantul dat nu se ia inapoi si ca trebuie sa faci ceea ce ai spus ca vei face. Ca ii tratezi pe oameni cu respect. Si aceste valori trebuie transmise mai departe generatiilor urmatoare. Pentru ca vrem ca copiii nostri sa stie ca singura limita a realizarilor tale sunt puterea visurilor tale su capacitatea ta de a munci pentru ele."

"El nu va abandona niciodata si, cel mai important, nu va ceda niciodata", a mai declarat Melania Trump in fata miilor de delegati si invitati ai Partidului Republican in imensa sala polivalenta care gazduieste Conventia republicana la Cleveland. "El a fost intotdeauna un lider incredibil", a lansat ea.

"Donald vrea sa reprezinte toti oamenii, nu doar pe unii. Aceasta ii include pe crestini, evrei si pe musulmani. Aceasta ii include pe hispanici, pe afroamericani si pe asiatici, pe cei saraci si clasa mijlocie", a adaugat aceasta. "El vrea prosperitate pentru toti americanii", a spus sotia miliardarului si, insistand asupra nevoii de schimbare, a afirmat ca el este "pregatit sa conduca tara".

Melania Trump, 46 de ani, fosta manechin cu 24 de ani mai tanara decat Donald Trump, nu a fost vazuta decat putin timp in campanie, preferand sa se ocupe de educatia fiului lor Barron, de 10 ani, in vastul apartament din Trump Tower, pe Fifth Avenue din New York.

Dar luni seara, intr-un discurs de 15 minute, ea a cautat sa umanizeze imaginea controversatului miliardar care, in timpul campaniei sale, i-a insultat pe mexicani si pe musulmani, precum si pe adversarii sai in alegerile primare. Ea i-a laudat calitatile de tata de familie si de sot, descriindu-l ca pe un "patriot" care isi iubeste profund tara, vrand sa fie presedinte al tuturor americanilor.

"El este dur cand trebuie sa fie, dar este si gentil si corect si atent", a adaugat ea, recunoscand ca aceasta gentilete nu este intotdeauna remarcata. "Dar ea exista", a asigurat ea.

Imbracata intr-o eleganta rochie alba, Melania Trump, de origine slovena, a avut grija sa sublinieze ca toti opozantii sotului sau in alegerile primare "merita respect si gratitudine". Ea a adus un omagiu veteranilor si in special fostului candidat la presedintie Bob Dole, 92 de ani, prezent in sala.

Ea a adaugat de asemenea ca, daca va avea "privilegiul " de a deveni Prima Doamna, intentioneaza sa se intereze de cei care au "cea mai mare nevoie" de aceasta, in special urmand sa ajute "femeile si copiii".

Melania Trump ar fi cel putin o Prima Doamna atipica: ea ar fi prima locatara a Casei Albe a carei limba materna nu este engleza, o premiera ar fi si faptul ca ea este a treia sotie, precum si tot o premiera este ca a fost manechin.

Mai degraba rezervata, ea recunoscuse cu cateva luni, ca nu a dorit initial ca sotul ei sa se lanseze in cursa pentru Casa Alba, ceea ce le-a transformat complet viata. Dar acum s-a declarat sigura de victoria lui.

In 1999, cand New York Times i-a pus aceeasi intrebare in mod ipotetic, in timp ce Donald Trump explora o candidatura pentru Partidul Reformei, ea raspunsese:" As fi foarte traditionala. Ca si Betty Ford sau Jackie Kennedy. L-as sustine".

Nascuta Melanija Knavs, in fosta Iugoslavie, ea si-a povestit luni pe scurt istoria personala: nascuta intr-o tara comunista, dintr-o mama care i-a trezit gustul pentru moda si un tata ocupat cu vanzarile de automobile. Ea a plecat la 18 ani la Milano si apoi la Paris pentru o cariera de manechin.

Sosita in SUA in 1996, ea l-a intalnit pe Donald Trump in 1998 la o serata. S-au casatorit in ianuarie 2005, la Palm Beach in Florida, avand printre alti invitati celebri cuplul Clinton.

Melania, care a obtinut cetatenia americana in 2006, vorbeste cel putin cinci limbi, intre care engleza, italiana, franceza si germana.


VIDEO PROTVPLUS.RO