Catalin Predoiu si-a dat demisia, dupa dezastrul de la alegeri. Gorghiu: "Este cel mai bun scor al PNL"

Ultima actualizare: 09-06-2016 06:58
Catalin Predoiu

Catalin Predoiu a demisionat, luni, din functia de presedinte al Organizatiei PNL Bucuresti. Liderii partidului vorbesc insa de o victorie. 

Liderii PNL Vasile Blaga si Alina Gorghiu se afla la sediul de campanie al partidului din Aleea Modrogan 22, pentru a coordona numaratoarea paralela a voturilor. De la inchiderea urnelor, duminica seara, si pana luni dupa-amiaza, nici Blaga si nici Gorghiu nu au facut nicio declaratie, transmite News.ro.

La ora 16:00, co-presedintii PNL au organizat o conferinta de presa. Vasile Blaga a declarat ca rezultatele confirma ca fuziunea PNL-PDL a fost o idee buna, dar a spus si ca "bucurestenii resping politicianismul".

Alina Gorghiu a explicat ca aceste declaratii au intarziat fiindca liderii liberali au asteptat sa aiba "informatii corecte". Ea a spus ca Predoiu nu a fost lasat singur la declaratii de liderii PNL, ci a ales el insusi .aceasta varianta.

"Este cel mai bun scor al PNL", a spus Gorghiu, "insa asta nu inseamna ca suntem multumiti. PNL a obtinut mai multi primari, aveam 750, avem astazi mai bine de 1.000 de primari".

Despre scorul de la Bucuresti, Alina Gorghiu a spus ca e "dezamagitor" si a promis ca va fi analizat miercuri in BPN. "Am un mare regret: discursul anti-coruptie a fost invalidat in multe locuri in Romania". Ea a spus ca prezenta scazuta la vot a influentat rezultatul alegerilor, de vina fiind "imaginea proasta a clasei politice". Gorghiu a promis ca schimba legea alegerilor locale "in secunda in care va avea o majoritate parlamentara".

Liderul PNL Bucuresti, Catalin Predoiu, si-a depus mandatul in fata conducerii PNL, asa cum anuntase inca de duminica seara. Principalul favorit pentru inlocuirea acestuia este Cristian Busoi.

"Mi-am depus mandatul asa cum am spus", a precizat luni Catalin Predoiu.

Liderii PNL Vasile Blaga si Alina Gorghiu se afla in acest moment la sediul din Modrogan 22, unde se centralizeaza si se face numaratoarea paralela a voturilor, la nivel national.

Rezultatele care vin din teritoriu arata ca PNL se afla la aproximativ 34%, la nivel national. insa este de asteptat ca acest procent sa scada, in conditiile in care inca nu au fost centralizate voturile din Capitala, unde PNL s-a clasat abia pe locul al treilea.

In cazul unui scor apropiat de 30% sau sub acest prag, PNL risca sa nu isi atinga tinta stabilita pentru alegerile locale.

Vasile Blaga si Alina Gorghiu nu au facut nicio declaratie de presa pana la ora transmiterii acestei stiri si nici nu au anuntat ca ar intentiona sa faca acest lucru. De altfel, duminica seara, Catalin Predoiu a iesit singur la declaratii si si-a asumat esecul de la Bucuresti.

Intre timp, tot mai multe voci din partid cer luarea unor masuri clare si demisii, in urma rezultatului slab al partidului pe Bucuresti. Dupa Theodor Paleologu si Mircea Hava, care au criticat de duminica seara rezultatul la locale al PNL, luni, si deputatul Diana Tusa, senatorul Cristian Bodea dar si prim-vicepresedintele Adriana Saftoiu au vorbit despre nevoia unor demisii, in partid, in urma rezultatelor de la Bucuresti.

Miercuri, liderii PNL se vor reuni in sedinta Biroului Politic National, prima dupa alegerile locale, in care se va face o prima analiza a alegerilor locale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO