REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 ARGES. PSD a obtinut mai mult de jumatate din voturi la Consiliul Judetean

Ultima actualizare: 30-06-2016 10:52
Tudor Pendiuc

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016. PSD a obtinut mai mult de jumatate din voturile valabil exprimate pentru Consiliul Judetean (CJ) Arges, conform rezultatelor finale comunicate marti de Biroul Electoral Judetean.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016

Social-democratii au obtinut 51,49% din voturi, pe locul al doilea clasandu-se PNL, cu un scor de 21,96%.

Potrivit estimarilor, in CJ Arges au mai intrat ALDE, cu 8,31%, PMP, cu 6,04% si Partidul pentru Arges si Muscel (PAM), cu 5,57%. Celelalte partide, care au scoruri intre 0,96% si 2,16%, nu au obtinut un numar suficient de voturi pentru a obtine macar un mandat de consilier judetean.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016, luni, 6 iunie

Tudor Pendiuc, primar al Pitestiului timp de sase mandate, a fost invins la diferenta foarte mica in lupta pentru al saptelea mandat de catre fostul sau adjunct Cornel Ionica, sustinut de PSD, diferenta dintre cei doi fiind de peste 300 de voturi, arata numaratoarea paralela realizata de PSD in Arges.

Trimis in judecata pentru coruptie, Tudor Pendiuc, care a candidat ca independent pentru al saptelea mandat de primar al municipiului Pitesti, a pierdut in fata fostului sau subaltern Cornel Ionica, sustinut de PSD, arata numaratoarea paralela realizata de PSD Arges.

Diferenta dintre cei doi candidati este de peste 300 de voturi, conform sursei citate.

Aceasta stare de fapt este confirmata si de numaratoarea paralela a PNL, care arata ca Ionica a castigat alegerile cu putin inaintea lui Pendiuc.

Cornel Ionica, fost viceprimar al municipiului Pitesti care in perioada in care Tudor Pendiuc a fost arestat preventiv in dosarul de coruptie a detinut atributiile primarului, este cunoscut in politica argeseana drept un fost apropiat al lui Tudor Pendiuc. La alegerile precedente, Ionica a facut campanie electorala pentru Pendiuc. La lansarea candidaturii sale, Cornel Ionica descria situatia sa de contracandidat al lui Tudor Pendiuc drept una ”speciala” si in care nu s-a gandit vreodata ca s-ar putea afla.

"E o situatie speciala, o situatie pe care nu mi-am dorit-o, nu am ascuns acest lucru. Nu este ceea ce trebuie in postura mea de candidat, pentru ca niciodata nu as fi crezut ca voi candida impotriva domnului primar Tudor Pendiuc, cu care am avut o relatie foarte buna, am in continuare o relatie buna. (…) Eu nu ma asteptam sa fiu pus in aceasta situatie, as fi vrut sa fim in continuare in aceeasi echipa”, spunea Cornel Ionica.
La scrutinul de duminica, PSD a castigat judetul Arges. Numaratoarea paralela arata ca pentru Consiliul Local Pitesti scorul obtinut de social-democrati este de aproximatiov 40 la suta. Pe locul al doilea, se situeaza PNL cu putin peste 15 la suta, urmat de ALDE cu peste 14 procente si de candidatul independent Danut Dinu, cu peste 9 la suta din voturi.
Numaratoarea paralela arata ca deputatul Ioana Jenica Dumitru, aleasa in 2012 sub sigla PP-DD, care a trecut apoi prin UNPR si a candidat la alegerile locale din partea PSD, a fost aleasa duminica primar al localitatii Stefanesti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO