REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016, SECTORUL 1. Clotilde, depasita de Tudorache. Biroul Electoral respinge renumararea voturilor

Ultima actualizare: 18-06-2016 21:29
Clotilde Armand, candidata Uniunii Salvati Bucurestiul la Primaria Sectorului 1

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 Cursa stransa pentru Primaria Sectorului 1. Desi sondajele o dadeau castigatoare pe Armand Clotilde (USB), Dan Tudorache (PSD + UNPR) a depasit-o, potrivit rezultatelor provizorii.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016

UPDATE MARTI, ora 22:45 Cererea Uniunii Salvati Bucurestiul de renumarare a buletinelor de vot din mai multe sectii din sectorul 1 a fost respinsa marti seara de Biroul Electoral de Circumscriptie.

"Cu unanimitate de voturi s-a hotarat de Biroul de circumscriptie al sectorului 1 respingerea ca neintemeiata a solicitarii USB de renumarare a voturilor", a declarat pentru AGERPRES presedintele Biroului Electoral Sector 1, procuror Alexandru Stoian.

Uniunea Salvati Bucurestiul a cerut renumararea buletinelor de vot din 18 sectii din sectorul 1, apreciind ca in acestea ''s-a inregistrat o corelatie negativa puternic semnificativa'' intre procentajul voturilor nule si cele pentru candidata USB la Primarie, Clotilde Armand.

Candidata Uniunii Salvati Bucurestiul la Primaria sectorului 1, Clotilde Armand, a castigat in sectiile de votare in care USB a avut observatori, dar a pierdut in celelalte, a sustinut, luni, Nicusor Dan, intr-o postare pe Facebook.

Clotilde Armand a comentat pe Facebook decizia Biroului Electoral.

UPDATE LUNI, ORA 22:00 USB depune o cerere pentru renumararea voturilor in cinci-zece sectii din Sectorul 1

Uniunea Salvati Bucurestiul depune la Biroul Electoral al Sectorului 1 o cerere de renumarare a buletinelor de vot in cinci-zece sectii, invocand discrepante statistice, a anuntat, luni seara, liderul USB, Nicusor Dan. "Toata ziua au lucrat colegii mei, azi, la o cerere de renumarare a voturilor din cinci-zece sectii de votare din Sectorul 1. Cred ca la ora asta s-a depus - urma sa se depuna. Am indicat niste discrepante statistice. Speram ca Biroul Electoral al Sectorului sa admita si sa renumere in cateva sectii de votare. (...) In situatia in care se descopera ca, sistematic, cifrele nu corespund cu buletinele, se va trece la o renumarare mai mare", a spus Nicusor Dan, la un post TV.

El a adaugat ca USB a avut initial delegati in toate sectiile de votare din Sectorul 1, dar ca nu a fost vorba de membri de partid, ci de persoane care si-au oferit ajutorul. O parte dintre acestea s-au retras, inclusiv pentru a participa la concertul Maroon 5, care a avut loc duminica seara in Bucuresti."Nu puteam sa ii mai inlocuim, pentru ca era o data limita pana la care se propuneau si au ramas niste sectii in care nu am avut pe nimeni", a precizat el.

Candidata Uniunii Salvati Bucurestiul la Primaria sectorului 1, Clotilde Armand, a castigat in sectiile de votare in care USB a avut observatori, dar a pierdut in celelalte, a precizat, luni, Nicusor Dan, intr-o postare pe facebook. "Cateva numere, fara comentarii. In sectorul 1 au fost 163 de sectii. Am avut delegati in 126 de sectii. In ele Clotilde Armand a castigat cu 76 de voturi (medie 0,6 voturi / sectie pentru noi). Nu am avut delegati in 36 de sectii. In acestea PSD a castigat cu 1.755 de voturi (medie 46 voturi / sectie in defavoarea noastra)", a scris liderul USB.

UPDATE LUNI, ORA 09:00 Rasturnare de situatie la sectorul 1 al Capitalei. Desi la ora 01:00 se afla in frunte, Armand Clotilde (USB) a fost depasita de catre Dan Tudorache (PSD + UNPR). Potrivit rezultatelor provizorii, Tudorache are in acest moment 31,19%, iar Armand Clotilde 28,73%.

UPDATE DUMINICA, ORA 21:00 Potrivit primelor exit poll-uri, candidatul USB, Clotilde-Marie-Brigitte Armand ar fi obtinut cele mai multe voturi.

Candidata USB la Primaria Sectorului 1, Clotilde Armand a obtinut 32,5% din voturi, urmata de Dan Tudorache (PSD) cu 29,7% din sufragii, potrivit unui exit-poll IRES, ce a prezentat rezultatele obtinute la ora inchiderii urnelor

Candidatii la Primaria Sectorului 1 din Municipiul Bucuresti:

Partidul Uniunea Salvati Bucurestiul - Clotilde-Marie-Brigitte Armand
Partidul Ecologist Roman - Ionut-Aurelian Chermenschi
Partidul Alianta Liberalilor Si Democratilor - Laura Chiriac
Partidul Dreptatii Sociale - Maria Chirtoaca
Partidul National Liberal - Alexandru Nazare
Candidat Independent - Gheorghe Padure
Partidul Socialist Roman - Carmen-Dorina Petrosel
Partidul Romania Unita - Andrei-Laurentiu Piticas
Partidul Social Democrat - Dan Tudorache
Partidul Miscarea Populara - Eugen Tomac

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO