ALEGERI LOCALE 2016. Candidatii din Capitala au votat inca de dimineata. "Vecinul a avut un majorat noaptea asta"

×
Codul embed a fost copiat

In Bucuresti, de departe orasul cel mai dificil de gestionat, candidatii la fotoliul de primar general, dar si cei care incearca sa devina consilieri ori sa conduca cele 6 sectoare, s-au grabit sa dea un exemplu. Asa ca s-au prezentat din vreme la urne.

Gabriela Firea, candidatul PSD la primaria Capitalei a votat la ora 9 la liceul Tudor Vianu din sectorul 1. “Intotdeauna am fost la vot si ii indemn pe toti bucurestenii, pe toti romanii, sa mearga sa voteze pe cine considera ei de cuviinta in functie de evaluarea programelor si a solutiilor”, a spus ea.

Nicusor Dan, candidatul Uniunii Salvati Bucurestiul la fotoliul de primar general al Capitalei, a fost insotit de partenera sa. Desi zambitor si aparent relaxat, a marturisit ca nu a inchis un ochi toata noaptea insa nu din cauza emotiilor. “V-am marturisit ca vecinul cred ca si-a sarbatorit majoratul noaptea asta. Am votat pentru un Bucuresti necorupt, pentru o noua clasa politica. Vreau sa indemn oamenii sa iasa la vot.

Si Catalin Predoiu, candidatul PNL la Primaria Capitalei, si-a exercitat dreptul la vot in orasul pe care doreste sa-l conduca. Predoiu a ajuns impreuna cu sotia sa la ora 11 la Colegiul Economic Virgil Madgearu. "Sunt convins, increzator ca sunt solutii castigatoare si astazi si din acest vot al bucurestenilor, sa dea Dumnezeu sa iasa o administratie care sa aseze orasul acolo unde ii este locul - o mare capitala europeana."

Robert Turcescu, sustinut la primaria Capitalei de PMP, a votat la Facultatea de Horticultura. I-au fost alaturi sotia si copilul. “Am votat ca de fiecare data cu dorinta de a vedea un oras transformandu-se in bine, de a vedea oameni fericiti si iubind Bucurestiul. Am votat cu gandul ca e posibila o schimbare si cu gandul la copiii mei, la copiii bucuresteni ,ca vor trai intr-o capitala europeana.”

Citește și
vot in Romania - Shutterstock
"Primul test electoral pentru clasa politica din Romania dupa tragedia de la Colectiv". Ce scrie AFP despre alegerile locale
VIDEO. „Am și eu interlopii mei aici!” Cum i s-a dus vestea olteanului Claudiu Pasăre că „visează miliarde”

Romanca de origine franceza Clotilde Armand, candidat la primaria sectorului 1 din partea Uniunii Salvati Bucurestiul a venit la urne impreuna cu sotul ei care i-a tinut poseta tot timpul. "E prima data cand votez in Romania, sunt foarte onorata de acest lucru. Cred ca toti ar trebui sa se simta privilegiati ca pot sa voteze pentru a schimba ceva in tara lor”, a spus ea.

La vot s-a prezentat si Cristian Popescu Piedone, fostul primar al sectorului 4. Anchetat pentru abuz in serviciu in dosarul tragediei din clubul Colectiv, Piedone a incercat de doua ori sa intre in cursa electorala pentru sefia sectorului, insa Tribunalul Bucuresti l-a refuzat categoric.”Voi face in asa fel incat sectorul 4 sa ramana fruntas. Le doresc tuturor multa sanatate”, a spus el.

Primarul suspendat de la sectorul 5, Marian Vanghelie, acuzat de abuz in serviciu, vrea si el sa fie edil, candidand de aceasta data ca independent. A venit la vot impreuna cu fiul sau.

"In primul rand am votat pentru incredere. Cred ca este nevoie de incredere. Poporul roman are nevoie de incredere in politicieni si de incredere in ei in sine pentru sa depasim aceasta etapa mizerabila in care ne-am aflat si ne aflam in continuare"

Articol recomandat de sport.ro
Ce pensie are Rică Răducanu. Fostul portar împlinește azi 78 de ani
Ce pensie are Rică Răducanu. Fostul portar împlinește azi 78 de ani
Citește și...
De ce a votat presedintele Klaus Iohannis abia la 18:30.
De ce a votat presedintele Klaus Iohannis abia la 18:30. "Am inteles ca domnia sa a avut probleme tehnice"

Purtatorul de cuvant al PNL Bucuresti, Cezar Preda, sustine ca seful statului, Klaus Iohannis, ar fi avut niste "probleme tehnice" in privinta arondarii la o sectie de votare si ca isi va exercita acest drept pana la inchiderea urnelor.

"Primul test electoral pentru clasa politica din Romania dupa tragedia de la Colectiv". Ce scrie AFP despre alegerile locale

Peste 18 milioane de romani sunt asteptati duminica la sectiile de votare pentru a-si desemna primarii si consilierii locali, un scrutin marcat de zeci de dosare de coruptie care ii vizeaza pe unii candidati si pe fosti edili, comenteaza AFP.

Mesajul lui Tudor Chirila inainte de alegerile locale.
Mesajul lui Tudor Chirila inainte de alegerile locale. "Nu putem lasa orasul asta pe mana unor oameni care nu ne iubesc"

Artistul Tudor Chirila face sambata seara un apel catre toti romanii: sa mearga la vot.

Recomandări
Președintele Klaus Iohannis a promulgat ”legea Ciucă-Ciolacu de protejare a marilor evazioniști”, după cum a acuzat opoziția
Președintele Klaus Iohannis a promulgat ”legea Ciucă-Ciolacu de protejare a marilor evazioniști”, după cum a acuzat opoziția

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul este plătit, deși ar fi putut să retrimită actul normativ în Parlament, pentru reexaminare.

VIDEO. Campania electorală oficială din Timișoara a început cu scandal. Îmbrânceli și țipete cu membrii USR și aliații AUR
VIDEO. Campania electorală oficială din Timișoara a început cu scandal. Îmbrânceli și țipete cu membrii USR și aliații AUR

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare a început oficial în Timișoara cu un ... scandal.  

Câți români spun că vor să meargă la vot pe 9 iunie. „Vom avea un val destul de consistent de tineri”
Câți români spun că vor să meargă la vot pe 9 iunie. „Vom avea un val destul de consistent de tineri”

Vineri începe campania electorală pentru alegerile locale și cele europarlamentare. Aproape 90 la sută dintre români știu că acestea sunt organizate pe 9 iunie.