Targoviste:Ancheta la ONG-ul in depozitul caruia s-au gasit alimente fara acte si pungi cu sigla PDL

Alimente

Conducerea asociatiei neguvernamentale din Targoviste, in depozitul careia au fost descoperite 8 tone de alimente fara documente de provenienta, intre care si cateva sute de pungi cu inscriptia PDL, este cercetata penal de politie.

Potrivit reprezentantilor Politiei din judetul Dambovita, intreaga cantitate de marfuri a fost ridicata de oamenii legii si a ramas in custodia Garzii Financiare Dambovita.

"A fost inceputa cercetarea, este un dosar penal in aceasta cauza, acuzatia este de fals intelectual in contabilitate, infractiune pedepsita cu inchisoarea de la un an la cinci ani, fiind cercetati reprezentantii legali ai fundatiei. Marfa nu era inregistrata in contabilitate, iar alimentele sunt in custodia Garzii Financiare, urmand ca procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Targoviste sa dispuna masuri cu privire la aceasta, in functie de rezultatul anchetei", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Dambovita, agent Raluca Florescu.

Opt tone de alimente fara documente de provenienta au fost descoperite de politistii si inspectori ai Garzii de Mediu Dambovita intr-o incapere de la parterul unui bloc din Targoviste, printre acestea aflandu-se si cateva sute de pungi cu inscriptia PDL.

Astfel, oamenii legii au fost sesizati la 112 ca mai multe persoane au fortat usa unei incaperi anexa aflate la parterul unui bloc din Targoviste si incarca bunuri intr-o autoutilitara. La fata locului a mers o echipa de politisti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, care au constatat ca nu este vorba despre furt, ci despre un transfer si transport de bunuri.

Citește și
Stampila de vot
Ancheta a Politiei dupa ce o stampila "VOTAT" a fost gasita in biroul prefectului de Mehedinti
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

"In urma cercetarilor s-a constatat ca nu existau documente legale de provenienta pentru respectivele bunuri, iar printre bunurile inventariate au fost gasite si 300 de pungi inscriptionate cu sigla unei formatiuni politice. Politia va continua cercetarile pentru a se stabili cum au ajuns bunurile acolo", declara purtatorul de cuvant al Politiei Dambovita, agent Raluca Florescu.

Comisarii Garzii Financiare Dambovita au instituit sechestru pe marfa si au inceput o ancheta in acest caz.

Liderii USL Dambovita sustineau ca alimentele din acel depozit, respectiv faina, zahar, malai, pui congelati si ulei, ar fi urmat sa fie impartite de PDL in campania electorala.

"In ultima perioada in judet se pregateste o frauda masiva a alegerilor prin distributia de catre PDL de alimente si prin plata votantilor. intr-o locatie pe care Primaria Targoviste a dat-o unei asociatii neguvernamentale conduse de consilierul PDL Pavel Babeu, candidat la functia de consilier judetean, s-au gasit peste opt tone de alimente, precum si pungi inscriptionate cu numele candidatului PDL la Primaria Targoviste, Gabriel Boriga", declara senatorul PSD Adrian Tutuianu.

Acesta sustine ca organizatia se numeste Asociatia Judeteana de Radioamatorism si ca apartine consilierului PDL Pavel Babeu, candidat la Consiliul Judetean.

"Pe usi au fost puse stampile care sunt ale Asociatiei Judetene de Radioamatorism, ce apartine de consilierul PDL Pavel Babeu, candidat la Consiliul Judetean si seful Seriviciului Judetean care gestioneaza problema apei in judetul Dambovita, subordonat lui Florin Popescu, candidat si el la CJ Dambovita. Toate aceste date ne duc la concluzia ca in judet, in mai multe locatii, sunt concentrate sute de tone de alimente, dar si alte bunuri, care vor fi distribuite in campania electorala din acest an", a acuzat senatorul Adrian Tutuianu.

Pe de alta parte, Pavel Babeu a declarat ca nu are nicio implicare in aceasta actiune si nu are legatura cu asociatia careia ii apartine depozitul.

"Nu este Asociatia Judeteana de Radioamatorism, este Fundatia Radio Club Dambovita, care este inchisa demult. Este vorba de o stampila care s-a pus de unul din baietii astia care am impresia ca era acolo cu altul. Nu implicati Asociatia Judeteana de Radioamatorism, pentru ca este vorba de o fundatie de radioamatorism care nu mai e operativa de multi ani. Deci, nu le incurcati, despre Asociatia Judeteana de Radioamatorim cunosc toate amanuntele, dar ea nu are legatura cu cazul, despre fundatie nu cunosc, eu nu am nicio implicare", a declarat Pavel Babeu.

IPJ Dambovita nu a facut publica denumirea asociatiei nonguvernamentale in cauza si nici numele persoanelor cercetate penal in acest caz.

La randul lor, reprezentantii PDL Dambovita sustin ca nu au nicio legatura cu alimentele descoperite, alaturi de pungi cu inscriptia PDL, intr-un depozit din Targoviste si ca raspunderea in acest caz ii apartine asociatiei care a inchiriat acel spatiu de la Primarie.

"Am inteles ca acolo este o fundatie sau o asociatie, deci proprietate privata, ca spatiul este inchiriat cu acte in regula de la Primarie, lucru pe care l-am verificat de doua ori si atunci raspunderea apartine acelei asociatii. Intr-un bloc exista si astazi depozite cu alimente, daca vrei sa faci o legatura intre acele depozite si o campanie electorala, poti sa o faci, problema e ca trebuie sa dovedesti macar faptul ca intentional se pregateau de campanie asemenea lucruri sau ca evident se imparteau. Prin urmare situarea geografica a unor alimente nu este un subiect care sa intereseze campania electorala, pana la proba contrarie", a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Targoviste, vicepresedinte PDL Dambovita, Marin Antonescu.

Intrebat daca politistii au gasit printre alimentele respective si 300 de pungi inscriptionate cu "Gabriel Boriga" (primarul municipiului Targoviste si, totodata, candidatul PDL pentru un nou mandat), Marin Antonescu a raspuns ca democrat-liberalii nu sunt implicati in aceasta situatie, care in opinia lui, poate fi "o diversiune".

"Si ce denota acest lucru? Denota ca noi am impartit sacose cu miile in municipiu prin caravane.... Cineva si-a procurat, un copil sau altcineva, niste sacose. Dar daca este o diversiune, cineva le-a pus intentionat acolo, prin urmare intrebati pe cei carora le apartine spatiul si intrebati si Garda Financiara sau Politia care au mers acolo daca au mandate de perchezitie", a spus vicepresedinte PDL Dambovita.

Pe de alta parte, municipalitatea a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca spatiul respectiv, aflat in cartierul Micro 4, pe strada Dinu Lipatti, apartine Primariei Targoviste, si este inchiriat de o organizatie non-guvernamentala. Conform sursei citate, Primaria Targoviste nu se ocupa de gestiunea acestui spatiu si nu are nicio legatura cu bunurile aflate acolo.

De asemenea, municipalitatea a respins orice acuzatie de implicare politica a Primariei Targoviste in campania electorala. Marfa a fost ridicata de catre comisarii Garzii Financiare Dambovita, spatiul fiind sigilat de catre oamenii legii.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Candidatul UNPR la functia de primar in orasul Brosteni, trimis in judecata pentru inselaciune
Candidatul UNPR la functia de primar in orasul Brosteni, trimis in judecata pentru inselaciune

Candidatul UNPR la primaria orasului Brosteni, Nicu Axinia, a fost trimis in judecata de Parchetul Tribunalului Suceava, pentru inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Ancheta a Politiei dupa ce o stampila
Ancheta a Politiei dupa ce o stampila "VOTAT" a fost gasita in biroul prefectului de Mehedinti

Politistii au deschis o ancheta dupa ce in biroul prefectului judetului Mehedinti, Nicolae Draghiea, a fost gasita, luni, o stampila inscriptionata "VOTAT 27".

Olt: Ancheta a Politiei dupa ce un banner de 3.500 de euro cu senatorul UNPR Ion Toma a fost distrus
Olt: Ancheta a Politiei dupa ce un banner de 3.500 de euro cu senatorul UNPR Ion Toma a fost distrus

Politistii din judetul Olt au deschis o ancheta dupa ce angajatii biroului senatorului UNPR Ion Toma din Slatina au reclamat ca, sambata dimineata, a fost distrus un banner electoral in valoare de 3.500 de euro. Agresorii sunt cautati de oamenii legii.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.