Unde poti vota la alegerile europarlamentare 2014. Sectii deschise in scoli, dar si in hoteluri, case private, cinematografe

Alegeri europarlamentare

18.500 de sectii de votare vor fi deschise pentru alegerile din 25 mai in scoli, dar si in sedii de firme, case particulare, un spital de ftiziologie, hoteluri, stadioane, muzee, cinematografe, policlinici, foste sedii CAP sau o cabana de vanatoare.

Majoritatea sectiilor de votare vor fi amenajate in scoli, gradinite, licee, universitati, camine culturale, primarii, sali de sport, camine pentru copii sau persoane varstnice, biblioteci comunale, sali polivalente, sali de festivitati, scrie Mediafax.

Printre sectiile de votare din judetul Alba, se numara insa si cele amenajate la cinematograful "Dacia", la Bazinul olimpic si la stadionul municipal din Alba Iulia. In localitatea Blaj, unii dintre alegatori vor merge la urne la Piata Agroalimentara, iar in localitatea Ocna Mures la Clubul Vanatorilor.

De asemnea, vor mai fi amenajate sectii de votare in Gara CFR din Teius, la Tabara de Creatie si Odihna Avram Iancu din Lunca Larga, la o "casa particulara" din Faget si la Casa parohiala din localitatea Inuri.

In judetul Arad, unii dintre alegatorii din municipiul resedinta sunt asteptati la vot la Spitalul Clinic Municipal, la sala polivalenta, la patinoar si la sediul ANAF.

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

In restul judetului, cetatenii vor merge la urne, printre alte locuri alese de primari, la Centrul de informare turistica din Lipova, la Pichetul de Graniceri – Directia Politie Frontiera Oradea, la o remiza PSI din Sanpetru German.

Printre sectiile de votare din judetul Arges se numara una la SC Lisa Draxlmaier SA si una la clubul pensionarilor, ambele amenajate in Pitesti, iar alta va fi deschisa la Serviciul de intretinere drumuri si strazi din Campulung.

Pentru unii dintre alegatorii din judetul Bacau au fost stabilite sectii de votare la bazinul de inot din municipiu, la Casa praznicala din Onesti si Hotelul Romanita din Darmanesti.

Unii dintre bihoreni vor fi asteptati in ziua scrutinului la cresa "Piciorusele Vesele" si la Fundatia de scleroza multipla in Oradea, la parterul unui bloc din Beius, la SC "Bihoreana" din Marghita si la "fostul magazin Wagner" din Salonta.

In judetul Bistrita vor putea fi gasite sectii de votare la sediul Asociatiei Rotary Club din municipiu, la casa de casatorii din Beclean, la autogara de calatori din Bistrita Bargaului, la fostul CAP din localitatea Pintian.

Unii dintre primarii brasoveni au ales ca sedii pentru sectiile de votare parterul Agentiei Postale din Predeal, "clubul muncitoresc" din Rupea, Spitalul Orasenesc din Zarnesti, Caminul cultural al Bisericii Evanghelice dar si pe cel al Bisericii Ortodoxe, ambele din Sinpetru.

In Bucuresti, vor fi amenajate cabine de vot si la Directia Publica de Evidenta a Persoanei si Stare Civila sector 1.

In judetul Buzau vor fi deschise sectii de votare la Centrul de recoltare si conservare a sangelui (Buzau), la cantina de ajutor social din Rimnicu Sarat, in cladirea fostei sectii de confectie incaltaminte "Dambovita" din Nehoiu, la "fostul magazin" din localitatea Trestieni si la "caminul de nunti" din Smeeni.

Potrivit deciziei edililor din judetul Calarati, sectii de votare vor putea fi intalnite la "Oborul duminical" din Calarasi si intr-o "proprietate privata" din localitatea Ogoru.

Unii dintre cetatenii cu drept de vot sunt asteptati la urne in judetul Caras Severin la Muzeul de Etnografie al Regimentului de Granita din Caransebes, la "Depozitul final cantar" din Anina, la Protopopiatul Ortodox Roman din Baile Herculane, la SC ROMFLEX SA din localitatea Otelu Rosu, dar si la "santier Liborajdea".

In judetul Cluj, vor fi amenajate cabine de vot la Centrul Regional de Excelenta, la Eparhia Reformata din Ardeal si la "Garaje Compania de Transport Public" din Cluj-Napoca, la Ocolul Silvic din Dej, la "gospodaria doamnei Paraschiva Irimia din satul Moara de Padure", la fostul sediu CAP din Moara Dumbrava.

Pentru alegatorii din judetul Constanta, primarii au decis organizarea de sectii de votare inclusiv la Teatrul Fantasio si Agentia Fiscala din municipiul resedinta, iar in Mangalia la SC Eco GOLD SA, Hotel Mangalia si la clubul spitalului din localitate.

In judet mai sunt amenajate sectii de vot la Hotelul Stadion si la PF Agiomer Muzechir (in Medgidia), la sediul Politiei Locale si la Hotel Traian (Eforie Nord), la Centrul permanent pentru persoane abuzate (Harsova), la "Coloana auto – Ecoterm" (Navodari), la Grupa Fluturasilor si la Grupa Ratustelor de la Gradinita din Agigea, precum si la Spitalul de Ftiziologie din aceeasi localitate.

In lista sectiilor de votare din Dolj pot fi gasite una la Sucursala Regionala CF, una la Punctul Termic din Craiova si una intr-un "loc de alimentatie publica parter" in Calafat.

In Giurgiu, sunt organizate astfel de sectii la Clubul cadrelor militare in retragere si la "Punctul termic nr. 63" din municipiu.

Printre sectiile de votare care vor functiona in ziua alegerilor in Harghita se numara una care va fi amenajata in "corpul de cladire cu 20 de apartamente" din Odorheiul Secuiesc, alta la Parohia Romano-Catolica, una la Centrul de planificare familiala Filiasi si alta la "Composesoratul" din Inclaeni.

In judetul Hunedoara, vor putea fi intalnite sectii care vor functiona la Directia Silvica si Autogara Deva, la Cinematograful "Cultural" si la SC AUTOCOM AMICII GLC SRL din Lupeni, la Stadionul Central din Vulcan, la Stadionul "Minierul Aninoasa", la Statia CFR din Simeria, la Magazinul ABC din Plopeni si la Caminul cultural si recreativ Plosca.

Pe lista sectiilor de votare din Ialomita se afla si cele amplasate in Muzeul Agriculturii din Slobozia si la SC. COCOLINO SRL si PF Prodan din Fetesti, precum si cea de la Fabrica de ceramica din Urziceni.

Unii dintre alegatorii ieseni vor fi asteptati la urne la Parcul stiintific si tehnologic din Iasi sau la Magazinul de mobila Tofan din localitatea Valea Adinca.

In judetul Ilfov sunt organizate sectii de votare in sediile unor firme – SC Smart Business & Accounting consulting SRL si SC MIKY&JASMIN SRL – dar si in doua proprietati private – Mihaela Dana Farr (Otopeni) si Gheorghe Tutunaru (Buftea).

In Maramures, apar, printre altele, sectii organizate in Centrul de planificare familiala si la Bazinul Olimpic din Baia Mare, la "unitatea militara" in localitatea Borsa, la Ocolul Silvic din localitatea Baita si intr-o "gospodarie individuala" in Moisei.

In judetul Mures va fi amenajata o sectie de votare in Gara din Tarnaveni.

In judetul Neamt vor fi sectii de votare si la gara si stadionul din localitatea Rosnov, precum si la o casa de praznuire a unei parohii.

Oltenii vor putea vota inclusiv la "Garda de interventie nr. 2" din Bals, la Muzeul Piatra Olt si la Asociatia de locatari 5 din Deveselu.

In judetul Prahova, pentru amenajarea sectiilor de votare, vor fi folosite, printre altele, Muzeul de Istorie, Ocolul Silvic, Blocul 24 B- parter si Gara Ploiesti Triaj, un sediu de firma de paza din Busteni, un "imobil proprietate" in Sinaia si o cabana de vanatoare din localitatea Valea Mautei.

In judetul Satu Mare vor fi folosite pentru alegeri Stadionul Municipal Gaz Metan si Muzeul Etnografic din localitatea Gales.

Printre sediile mai neobisnuite pentru care au optat primarii din judetul Suceava se afla "Atelier zona CFR" in Suceava, hotelurile "Bradul" si "Intus" din Vatra Dornei, Muzeul Obiceiurilor Populare din Gura Humorului, Clubul Fermierilor din Mestecanis.

Alte locuri mai putin intalnite pentru amenajarea unor sectii de votare mai sunt scoala de soferi amatori din Alexandria (Teleorman), Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera din Timisoara, strandul termal de la Lovin (Timis) si Teatrul Jean Bart din Tulcea.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Viktor Orban, îndemn pentru oficialii de top ai instituţiilor UE. „Luaţi-vă pălăria şi plecaţi!”
Viktor Orban, îndemn pentru oficialii de top ai instituţiilor UE. „Luaţi-vă pălăria şi plecaţi!”

Oficialii care conduc instituţiile UE trebuie înlocuiţi după alegerile europarlamentare, întrucât nu merită încă o şansă, a afirmat Vikor Orban la lansarea campaniei partidului său conservator Fidesz pentru scrutinul european din 6-9 iunie.

Candidaturile depuse de Partidul Diaspora Unită și de Paul Octavian Jurma pentru europarlamentare, respinse de BEC
Candidaturile depuse de Partidul Diaspora Unită și de Paul Octavian Jurma pentru europarlamentare, respinse de BEC

Biroul Electoral Central a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024, precum şi candidatura independentă a lui Paul Octavian Jurma.

Alegeri europarlamentare 2024. Cele mai multe candidate sunt pe listele REPER, AUR şi SOS România
Alegeri europarlamentare 2024. Cele mai multe candidate sunt pe listele REPER, AUR şi SOS România

Aproape o treime dintre candidaţii propuşi de partide pentru alegerile europarlamentare din iunie 2024 sunt femei, potrivit unui raport publicat de Expert Forum.

Recomandări
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin
Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra reţelei feroviare ucrainene pentru a ”paraliza” aprovizionările militare cu material din Occident - în vederea unei noi ofensive -, declară vineri un oficial ucrainean de rang înalt în domeniul securităţii AFP.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.