(P) Avantajele organizării unei bucătării perfect funcționale
Organizarea bună a acestui spațiu este esențială dacă gospodina își dorește să practice arta gătitului într-o bucătărie perfect funcțională.
Plăcerea de a face mâncare pentru toată familia va fi mult mai mare dacă în bucătărie nu va domni haosul, iar femeia nu va fi nevoită să caute minute în șir linguri, oale, mixere, ingrediente etc.
O dezordine uriașă în acest loc poate să ducă chiar la producerea unor accidente nedorite, așa că, este imperios necesar să pui la punct o bucătărie perfect funcțională dacă vrei să pregătești mese gustoase, simple sau complicate pentru familia ta.
Iată care sunt avantajele unui spațiu bine organizat:
1. Cea mai mare dezordine din bucătărie este în cămară. În mare parte acest lucru se datorează faptului că nu există rafturi suficiente, iar produsele alimentare, conservele, borcanele și alte ustensile necesare acestui spațiu sunt aruncate alandala. Nimeni nu-și poate da seama care este locul fiecăruia în parte. Dacă pui cămara la punct și montezi suficiente rafturi metalice, atunci vei observa brusc cum bucătăria devine mult mai funcțională, iar produsele dorite le găsești cu mult mai mare ușurință;
2. Aparatele electrocasnice și ustensilele necesare trebuie să fie aliniate cum se cuvine, în așa fel încât să fie mult mai ușor de accesat decât până acum. Aruncă tot ceea ce este stricat sau care nu are ce căuta în bucătărie. Avantajul pe care îl ai în urma acestei operațiuni este că vei evita producerea unor accidente nedorite și vei reuși cu succes să împiedici instalarea haosului;
3. Multe dintre condimente, conserve sau alte alimente sunt de foarte mult timp expirate și nici nu îți mai aduci aminte să le verifici. Nu uita de acest aspect și fă-l periodic, altfel te-ai putea trezi că te îmbolnăvești cu mare ușurință din cauza ingredientelor expirate sau alterate. Dacă faci acest lucru săptămânal, atunci, cu siguranță, nu vei ajunge să le consumi din neatenție;
4. Folosește un sertar în care să adăpostești manualele de instrucțiune ale aparatelor electrocasnice. Uneori ai nevoie de o reîmprospătare a cunoștințelor și vei fi uimită că nu le vei găsi deloc sau la timp, exact când îți trebuie. Dacă ele sunt într-un loc bine stabilit, atunci vei putea să consulți cartea tehnică și să-l folosești într-un mod optim. Dacă vrei să știi și alte lucruri despre obținerea unei bucătării funcționale, vezi aici mai multe informații și pune-le în practică;
5. Deși pare amuzant pentru unii, etichetarea borcanelor, conservelor sau a recipientelor de condimente este o necesitate, altfel te-ai putea trezi că folosești din greșeală sare în loc de zahăr sau să faci alte combinații dubioase, care ar strica gustul preparatelor tale. Avantajul etichetării este clar, din acest moment nu vei mai întâmpina astfel de probleme tu sau oricare alt membru al familiei, care și-ar dori să pregătească ceva în lipsa ta;
6. Pe pereții bucătăriei așază câteva rafturi utile sau cârlige pe care să agăți diverse ustensile sau să pui pahare, farfurii, recipiente de orice fel, chiar obiecte de decor. Trebuie să le cureți din când în când pentru că se va așeza praful pe ele, dar contribuie în mod sigur la îmbunătățirea aspectului estetic al încăperii.
Ai grijă permanentă de bucătăria ta, menține-o cât poți de curată, bine organizată, doar așa vei putea să-ți desfășori activitatea în cele mai bune condiții.
Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.