”Dorel” de Constanța. Au vrut să asfalteze în mijlocul gerului, dar le-a înghețat asfaltul. Explicațiile companiei

×
Codul embed a fost copiat

Un șofer din Constanța a filmat o scenă demne de filmele de comedie: câțiva muncitori care încercau să asfalteze un drum s-au trezit cu asfaltul ... înghețat, înainte să termine treaba.

Scenele au fost surprinse marți, 11 ianuarie, în jurul orei 12.00 în municipiul Constanța, la intersecția bulevardului Tomis cu strada Nicolae Iorga.

Muncitorii au aruncat mai multe lopeți de asfalt încins pentru a acoperi o groapă, însă, pentru că nu l-au întins imediat, asfaltul s-a întărit, mai ales că, la malul mării, termometrele indicau sub zero grade.

Șoferul care a filmat susține că muncitorii i-au cerut indicații șefului de echipă, iar acesta le-ar fi transmis să spargă asfaltul cu lopețile și să-l întindă ... cum pot.

Comentariile ... sunt de prisos!

Citește și
masina aeroport
"Dorel" în acțiune. Cum și-au găsit mașinile șoferii care au parcat la Aeroportul Otopeni
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Explicațiile companiei care se ocupă de asfaltare: în sezonul rece folosim "asfalt rece"

În urma publicării acestei știri, reprezentanții companiei Confort Urban Constanța, companie aflată în subordinea Consiliului Local, au făcut următoarele precizări:

"Din punct de vedere tehnic, în perioada sezonului rece se folosește un material numit: Mixtură stocabilă la rece sau pe scurt ASFALT RECE. Mixtura asfaltică stocabilă la rece este un material care este folosit la întreținerea curentă a drumurilor. Tehnologia de aplicare a mixturii stocabile la rece este diferită de tehnologia de aplicare a mixturilor asfaltice la cald. În clipul prezentat de dumneavoastră se poate observa tehnologia corectă de aplicare a mixturii stocabile la rece", au precizat reprezentanții companiei. 

Ei au continuat cu prezentarea mixturii folosite: 

"Este un produs de inalta calitate pentru reparatii durabile, chiar permanente, fiind compus din agregate minerale sortate si acoperite de o pelicula de bitum fluxat cu additivi speciali. Aditivii folositi pentru facilitarea prelucrabilitati pe timpul aplicari si mai ales cresterea adezivitatii sale pe timpul sau de folosinta. O granulometrie specificata garanteaza impanarea agregatelor si fixarea lor sub trafic.
Mixtura asfaltică stocabila este solutia ideala si economica pentru reparatiile gropilor si frezarilor in covor asfaltic si suprafete betonate. Pentru intretinerea drumurilor la inchiderea decupajelor tehnice, traversari surpate, patching sau sigilarea carotelor. Este conceput pentru spatii delimitate si se foloseste de sprijinul lateral pentru a se fixa durabil. Materialul este superior celor mixturi asfaltice clasice pentru ca poate fi aplicate in orice conditie meteo. Nu necesita amorsarea prealabila a reparatiei si se aplica „intr-o singura etapa”. Reparatia facuta nu mai trebuie inlaturata in cazul asfaltarii. Se aplica in gropi si in decupaje tehnice si pentru reparatii in covoarele asfaltice sau suprafete betonate existente. Mixtura este este stocabila vrac si are un termen de prelucrabilitate pana la doi ani!. Se poate prelucra cu usurinta si in conditii de temperaturi scazute
Proprietati
• Stocbila Vrac
• Livrare Vrac, BigBag sau saci 25 kg
• Prelucrabila pana la -10°C +15°C, dar in cazuri exceptionale mixtura poate fi utilizata la temperaturi extreme de la -40°C la + 60°C
• Reparatie permanente
• Flexibila, pote fi folosita pe suprafete din beton de ciment si covoare asfaltice
• Rezistenta la ploi, inghet si uzura
Avantaje
• Nu necesita taierea marginilor
• Nu aveti reziduri pe santier
• Nu necesita adezivi speciali
• Nu se folosesc benzi de etansare
• Nu va trebuie utilaje grele pentru compactare
• Nu necesita transport mixtura asfaltica fierbinte
• Nu necesita incalzire
• Nu va ramine material nefolosit".

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
”Dorel” lovește fără milă în Vaslui: a spart magistrala de apă a orașului, mai multe conducte de gaze și a dărâmat un stâlp
”Dorel” lovește fără milă în Vaslui: a spart magistrala de apă a orașului, mai multe conducte de gaze și a dărâmat un stâlp

Muncitorii unei companii germane din Timișoara care lucrează la rețeaua de apă și canalizare din Vaslui au cauzat zeci de avarii în oraș. Au spart magistrala de apă, mai multe conducte de gaze, iar recent au dărâmat un stâlp de iluminat.

"Dorel" în acțiune. Cum și-au găsit mașinile șoferii care au parcat la Aeroportul Otopeni

Dorel lovește la aeroport și a fost surprins de un pasager care a trecut sâmbătă prin aeroportul Henri Coandă. Un muncitor voia sa scape de o baltă, dar habar nu avea ce-a izbândit să facă.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.