Război în Ucraina, ziua 81. Patru rachete rusești au lovit la 15 kilometri distanță de granița cu Polonia

Ucraina este pe cale să câștige bătălia din regiunea Harkov, după ce forțele ruse ar fi renunțat la tentativa de a încercui al doilea oraș ca mărime al țării.

yavoriv
Twitter

Știrile PRO TV v-a transmis în format LIVE TEXT cele mai importante informații cu privire la războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

15-05-2022 20:20
15-05-2022 21:13

O mașină a fost atacată de forțele ruse, în Lugansk, în timp ce 10 persoane au reușit să fie evacuate din orașul Severodonețk, a declarat un oficial. Între aceștia se numărau și patru copii.

15-05-2022 20:53

Rusia ar plănui să trimită 2.500 de rezerviști în Ucraina

Rusia ar plănui să trimită 2.500 de rezerviști în Ucraina, susține fosta purtătoare de cuvânt a președintelui Zelenski.

15-05-2022 20:36

Patru rachete rusești a lovit teritoriul Ucrainei la doar 15 kilometri distanță de granița cu Polonia

Patru rachete rusești a lovit teritoriul Ucrainei la doar 15 kilometri distanță de granița cu Polonia, potrivit unui oficial ucrainean. Alte două rachete au fost doborâte de sistemele antiaeriene.

De asemenea, oficialul ucrainean a menționat că acest atac este o amenințare la adresa Poloniei, dar și la adresa NATO și UE.

15-05-2022 20:28

Kuleba cere Germaniei să preia conducerea în procesul de aderare a Ucrainei la UE

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a cerut Germaniei să preia conducerea în procesul de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană.

Într-un videoclip postat duminică pe Facebook, Kuleba a spus că, în timpul vizitei sale din Berlin de la începutul săpămânii, a avut „o discuție foarte rațională cu germanii despre aderarea Ucrainei la UE”.

„Le-am spus că se va întâmpla oricum. Este inevitabil ca Ucraina să primească, mai devreme sau mai târziu, statutul de candidat. Elitele germane pot alege să conducă acest proces și să-și încrie numele în istoria Europei, altfel se va întâmpla oricum, dar fără conducerea lor”, a spus Kuleba.

15-05-2022 20:19

INTERVIU Mircea Geoană, despre războiul din Ucraina

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit, pentru Știrile PRO TV, despre aderarea Finlandei la Organizația Nord-Atlantică, dar și despre ce înseamnă în prezent, pentru România, războiul Rusiei din Ucraina.

15-05-2022 19:40

Civili răniţi de militarii ruşi, duşi împotriva voinţei lor în Rusia

Mai mulţi cetăţeni ucraineni care au fost răniţi de armata rusă după ocuparea unor raioane din regiunea Harkov au fost preluaţi de militarii ruşi şi duşi pe teritoriul Federaţiei Ruse, a declarat duminică, pentru AGERPRES, şeful Departamentului Comunicaţii al Poliţiei Regiunii Harkov, Olena Baranik.

Oficialul Poliţiei din Harkov susţine că există informaţii potrivit cărora persoanele rănite ar fi încercat să plece din localitatea Vilkhivka spre spitale din Harkov, însă nu au putut trece de posturile de control ale militarilor ruşi.

15-05-2022 19:07

Peste 660 de persoane au fost ucise, de la începutul războiului, în regiunea Harkov

Peste 660 de persoane au fost ucise, de la începutul războiului, de forţele ruse în regiunea Harkov din Nord-Estul Ucrainei, a declarat, duminică, pentru AGRPRES, şeful Departamentului Comunicaţii al Poliţiei Regiunii Harkov, Olena Baranik.

Potrivit sursei citate, din cele 668 de victime, 29 sunt copii. Cele mai multe victime au fost înregistrate în localităţile care s-au aflat, până de curând, sub ocupaţia armatei ruse.

15-05-2022 17:45

Ucraina a desfășurat numeroase obuziere tip M-777 pe linia frontului, după ce SUA a trimis 89 din 90 de astfel de piese de artilerie.

15-05-2022 17:41

Oligarh rus: Putin este bolnav de leucemie. Sperăm că o să moară

Un oligarh rus, foarte apropiat de Vladimir Putin, a fost înregistrat în timp ce spunea că președintele rus este „bolnav de leucemie”.

15-05-2022 16:49

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat că Statele Unite își vor redeschide ambasada de la Kiev și vor relua activitatea curând.

15-05-2022 16:26

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a transmis că organizația monitorizează „cu atenție” Rusia.

Acesta a spus că NATO urmărește „îndeaproape ce face Rusia” și că este gata să acționeze daca Rusia va lansa orice fel de atac asupra unui membru NATO.

15-05-2022 16:09

Jens Stoltenberg: Ofensiva Rusiei în Ucraina eșuează

Ofensiva Rusiei în Ucraina eșuează, iar operațiunea sa din regiunea Donbas stagnează, a transmis secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

„Războiul Rusiei în Ucraina nu decurge după cum a planificat Moscova. Au eșuat în preluarea Kievului. Se retrag din Harkov, iar ofensiva majoră din Donbas a stagnat”, a spus acesta.

15-05-2022 16:03

Înregistrare audio de pe crucișătorul Moskva. Un membru al echipajului a anunțat că nava a fost lovită

Armata ucraineană a publicat o înregistrare audio de pe crucișătorul Moskva, în care un membru al echipajului este auzit cum spune că nava a fost lovită.

Acesta poate fi auzit cum spune că nava amiral a Rusiei a fost lovită de două ori, că s-a înclinat într-o parte și că echipajul trebuie salvat, scrie Kyiv Independent.

Înregistrarea confirmă faptul că nava a fost lovită de două rachete Neptun de Ucraina. Moscova susținea că s-ar fi scufundat din cauza condițiilor meteo.

15-05-2022 16:03

Înregistrare audio de pe crucișătorul Moskva. Un membru al echipajului a anunțat că nava a fost lovită

Armata ucraineană a publicat o înregistrare audio de pe crucișătorul Moskva, în care un membru al echipajului este auzit cum spune că nava a fost lovită.

Acesta poate fi auzit cum spune că nava amiral a Rusiei a fost lovită de două ori, că s-a înclinat într-o parte și că echipajul trebuie salvat, scrie Kyiv Independent.

Înregistrarea confirmă faptul că nava a fost lovită de două rachete Neptun de Ucraina. Moscova susținea că s-ar fi scufundat din cauza condițiilor meteo.

15-05-2022 15:36

Mircea Geoană: Există șanse de câștig pentru Kiev

Mircea Geoană a mai declarat că avansul trupelor Rusiei în Ucraina pare că stagnează și și-a exprimat speranța că există șanse de câștig pentru Kiev, potrivit The Independent.

15-05-2022 15:21

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a transmis că victoria Ucrainei la Eurovision este un mesaj pentru Putin.

Acesta spus, potrivit BBC, că succesul piesei arată sprijinul imens de care se bucură Ucraina.

„Mesajul pe care vrem să-l transmitem domnului Putin este acela că a declanșat cel mai brutal și mai cinic conflict militar de la al Doilea Război Mondial încoace”, a spus Mircea Geoană.

15-05-2022 15:13

Rusia ar fi pierdut o treime din trupele sale terestre din Ucraina

Serviciul de informații al Ministerului Apărării din Marea Britanie a informat că Rusia ar fi pierdut o treime din trupele sale terestre din Ucraina.

De asemenea, oficialii britanici mai susțin că Rusia nu a reușit să obțină un avans teritorial semnificativ și a suferit pierderi majore.

Armata Ucrainei și-a actualizat bilanțul și a transmis pierderile pe care le-ar fi suferit Rusia:

- 27.400 soldați

- 200 avioane

- 164 elicoptere

- 1.220 tancuri

- 2.958 APV

- 555 sisteme de artilerie

- 13 nave maritime

15-05-2022 13:51

Rachetele rusești au lovit din nou infrastructura militară în zona Liov, anunță guvernatorul regiunii

Rachetele rusești au lovit din nou infrastructura militară în zona Liov, anunță guvernatorul regiunii. În schimb, rușii s-au retras din zona Harkov și nu au reușit să avanseze semnificativ în Donbas - după cum afirmă evaluarea din acesată dimineaţă făcută de ministerul britanic al apărării.

Între timp, miniștrii de externe ai statelor membre NATO se reunesc la Berlin, în condițiile în care Finlanda și Suedia vor să adere la Alianța nord-atlantică, iar Turcia a avansat unele condiții. Pe de altă parte, Ucraina a câştigat cea de a 66-a ediţie a concursului Eurovision. Preşedintele Zelenski s-a angajat că ţara să vă găzdui competiţia anul viitor.

Volodimir Zelenski a salutat triumful Ucrainei la Eurovision: Curajul nostru impresionează o lume întreagă. Muzica noastră cucereşte Europa!

Zelenski: „Pentru noi, astăzi, orice victorie este foarte importantă. Aşa că să-i aplaudăm pe ai noştri. Glorie Ucrainei!”

O victorie împotriva inamicului nu este departe, a scris acelaşi Zelenski în mesajul său, adăugând: într-o bună zi, concursul Eurovision va fi găzduit de un Mariupol "liber și pașnic"

Forţele ruse care controlează Mariupolul, cu excepţia redutei subterane de la Azovstal, au permis ieşirea din oraş a unui convoi cu refugiaţi, un număr de vehicule estimat între 500 şi 1.000.

Forţele ucrainene au recâştigat mai multe localităţi la nord de Harkov, după ce forţele ruse s-au retras spre graniţă.

În satele eliberate soldaţii verifică fiecare casă pentru a se asigura că inamicii nu au lăsat în urmă capcane explozive.

Rusia pare să fi pierdut bătălia pentru Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina situat la mai puţin de 40 de kilometri de graniţa rusă. Dar centrul istoric al orașului a fost distrus de bombardamentele care au continuat săptămâni la rând.

Pe de altă parte - admite şeful de stat major al armatei ucraine -forţele ruse au înregistrat un succes parţial în est, mai ales în jurul oraşului Doneţk.

Situația din Donbas rămâne foarte dificilă, în condițiile în care trupele rusești tot încearcă să obțină o cât de mică victorie. În cea de-a 80 a zi a invaziei, încercările astea sunt nebunești, însă asta nu îi oprește. Le sunt recunoscător celor care apără în zonele Donbas, Priazovie şi Herson.

Miniştrii de externe ai statelor NATO s-au reunit la Berlin, în contextul în care Finlanda și Suedia vor să adere la alianța nord-atlantică. Reuniunea este prezidată de secretarul adjunct al organizaţiei, Mircea Geoană.

15-05-2022 12:19

Surse ucrainene: Rusia a lansat bombe cu fosfor Azovtal după ce Ucraina a câştigat Eurovision

Rusia a lansat bombe cu fosfor asupra combinatului siderurgic Azovstal din oraşul Mariupol, au anunţat duminică surse ucrainene, după victoria Ucrainei la Eurovision, informează dpa.

"Iadul a venit pe pământ. La Azovstal", a scris Petro Andriuşcenko, deputat în consiliul oraşului Mariupol, pe Telegram. El a postat o înregistrare video cu atacul, în care se poate vedea şi un foc de artilerie, însă înregistrarea nu a putut fi verificată din sursă independentă.

Bombele cu fosfor sunt bombe incendiare, care se aprind la contactul cu oxigenul şi provoacă pagube devastatoare. Utilizarea lor este interzisă de către legislaţia internaţională în zonele populate.

Andreuşcenko a mai postat imagini cu inscripţii de pe bombe şi care ar arăta că ele au fost lansate ca răspuns la câştigarea Eurovisionului de către Ucraina, concurs care s-a desfăşurat la Torino, în Italia.

Sursa imaginilor este neclară, însă pe ceea ce se presupune că sunt bombe se poate citi în rusă "Kalush, cum ai cerut! Pentru Azovstal" şi în engleză "Ajută Mariupol - Ajută Azovstal acum", datat 14 mai.

15-05-2022 12:27

Mai multe arme şi ajutoare, promise Ucrainei, a anunţat Dmitro Kuleba după o întrevedere cu Antony Blinken

Şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba a anunţat duminică că a avut o întrevedere cu secretarul de stat american Antony Blinken, la Berlin, şi că "mai multe arme şi alte ajutoare sunt în drum spre Ucraina", informează Reuters.

"Am convenit să conclucrăm îndeaproape pentru a ne asigura că exporturile de produse alimentare din Ucraina ajung la consumatori în Africa şi Asia. Le suntem recunoscători secretarului de stat Blinken şi SUA pentru leadershipul şi sprijinul lor neclintit", a notat Kuleba pe Twitter.

Kuleba urma să informeze în cadrul reuniunii miniştrilor de externe ai ţărilor din NATO, duminică, la Berlin, asupra situaţiei de pe teren în Ucraina şi despre modul în care alianţa poate ajuta în continuare această ţară, în timp ce ea luptă deja de 12 săptămâni împotriva forţelor militare ruse care au invadat-o pe 24 februarie.

15-05-2022 11:33

Mai multe imagini au fost publicate pe canalele Telegram pro-Kremlin cu bombe rusești pe care erau scrise hashtag-ul #Eurovision2022

Canalele Telegram pro-Kremlin publică cu mândrie fotografii ale unei bombe care poartă hashtag-ul #Eurovision2022 și alte referințe la #KalushOrchestra , informează Nexta. 

15-05-2022 10:20

Rușii ar fi folosit bombe cu fosfor în Azvostal

Peter Andriuschenko, consilier al primarului din Mariupol, a publicat un videoclip în care pare să arate cum armata rusă folosește bombe cu fosfor în Azovstal .

15-05-2022 10:00

Serviciul de informaţii al armatei britanice: Ofensiva Rusiei în regiunea Donbas 'şi-a pierdut avântul'

Ofensiva Rusiei în regiunea Donbas din estul Ucrainei "şi-a pierdut avântul şi este mult întârziată", a afirmat duminică dimineaţa serviciul de informaţii militare al Regatului Unit, transmite Reuters, scrie Agerpres.

"În condiţiile actuale, este puţin probabil ca Rusia să-şi accelereze semnificativ ritmul de avansare în următoarele 30 de zile", a adăugat serviciul de informaţii al armatei britanice în buletinul său regulat asupra situaţiei din Ucraina publicat pe Twitter.

Armata rusă, ce are angajate în Ucraina mai puţin de 100 de grupuri tactice la nivel de batalion (fiecare unitate de acest fel având, conform diferitelor surse, între 700 şi 1000 de militari), îşi suplimentează forţele pentru a încerca să ocupe complet provinciile Doneţk şi Lugansk.

15-05-2022 09:18

Procuratura Generală a Ucrainei: De la începutul invaziei 227 de copii au fost uciși

De la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei, 227 de copii au fost uciși și peste 420 de copii au fost răniți, informează Procuratura Generală a Ucrainei.

15-05-2022 09:14

Nexta: Obuzele furnizate de Olanda către Ucraina poartă mesajul „Răzbunare pentru MH17”

Publicația Nexta transmite că obuzele pe care Olanda le-a furnizat Ucrainei poartă mesajul „Răzbunare pentru MH17”.

În 2014, o rachetă BUK rusească a doborât zborul MH17 și a ucis toți cei 298 de pasageri, dintre care majoritatea erau olandezi. Rusia neagă implicarea sa și refuză să plătească despăgubiri.

15-05-2022 06:19

Zelenski: Sprijinirea Ucrainei înseamnă ajutorarea pentru prevenirea foametei în lume

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, sâmbătă seară, că ajutorarea Ucrainei înseamnă evitarea foametei în lume.

”Una dintre problemele cu care mă confrunt zilnic este securitatea alimentară. Din ce în ce mai multe ţări din întreaga lume realizează că Rusia, blocând Marea Neagră şi continuând acest război, pune zeci de alte ţări în pericol de criză a preţurilor pe piaţa alimentară şi chiar de foamete. Acesta este un alt stimulent pentru coaliţia noastră anti-război să acţioneze împreună mai decisiv. Acum, sprijinul pentru Ucraina - şi mai ales cu arme - înseamnă a lucra pentru a preveni foametea globală. Cu cât ne eliberăm mai devreme pământul şi garantăm securitatea Ucrainei, cu atât starea normală a pieţei alimentare poate fi restabilită mai repede", a spus el.

15-05-2022 07:59

Ucraina este pe cale să câștige bătălia din regiunea Harkov

Ucraina este pe cale să câștige bătălia din regiunea Harkov, după ce forțele ruse ar fi renunțat la tentativa de a încercui al doilea oraș ca mărime al țării.

Iar ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, spune că Rusia se confruntă cu un “război hibrid total” pe care i l-ar fi declarat Occidentul. Și amenință că întreaga lume va simți consecințele.

Între timp, rudele soldaților ucraineni răniți, care rezistă în buncărele din Mariupol, fac apel la președintele Chinei, Xi Jinping, să-i salveze: “Este singurul lider al lumii pe care Moscova l-ar asculta” spun oamenii disperați.

Surprinzător însă, Turcia s-a oferit să îi evacueze pe mare pe militarii răniți și blocați în Azovstal.

O corespondentă BBC și echipa ei s-au adăpostit în timpul unui bombardament rusesc din regiunea Zaporijie. Filmau într-un sat, nu departe de linia frontului.

Quentin Sommerville, BBC: ”Luptătorii pe care îi vedeți sunt din Harkov. Luptă pentru Ucraina, dar luptă și pentru orașul lor. Este o bătălie cu inamicul aproape. Fiecare centimetru de teren pe care îl câștigă, fiecare kilometru în plus ocupat, permit orașului lor un răgaz, îl feresc de artileria rusă, pe care o puteți auzi”.

Invadatorii se retrag din zona Harkov, renunţând la tentativele de încercuire a celui de- al doilea oraş ca mărime din Ucraina, situat în partea de nord-est. Numai în ultimele zile, forţele ucrainene au cucerit mai multe aşezări din apropierea Harkovului.

Andriy Tsaplienko, corespondent: ”Un tanc trofeu, un T-72 rusesc. În stare destul de bună, funcţional. Doar câteva zgârieturi. Deja a fost vopsit în culorile Ucrainei. Va lupta de acum de partea binelui”.

Soldat: ”Noi suntem de o parte, ele (forțele ruse) sunt de alta. Între noi există o zonă gri pe care nicio parte nu o poate trece și nu vrea să o traverseze sau nu riscă să o traverseze. Noi, pentru că vrem să ne menținem oamenii în siguranță, nu suntem ca rușii care își aruncă toți oamenii în atacuri nebunești ca în Primul Război Mondial, motiv pentru care au pierdut atât de repede o mulțime de soldați. Războiul a trecut la un nou nivel de luptă cu artilerie de la distanță, tragem în ei, ei trag în noi”.

Trupele ucrainene au lansat ieri o contraofensivă la Izium, oraș distrus aproape în totalitate, unde oficialii ucraineni estimează că mai sunt cel mult 15.000 de civili.

Soldat: ”În afară de armele antitanc cu care ne ajută Europa, avem artilerie cu rază lungă de acțiune, de înaltă precizie, care este mai bună decât cea pe care o are Rusia și acesta este un mare plus”.

Între timp, continuă asaltul asupra ultimei redute a rezistenţei ucrainene la Mariupol, în sud.

Anna Ivleeva, soția unui soldat din regimentul Azov: ”Ca să înțelegeți, nu mai sunt luptători sănătoşi la Azovstal. Sunt soldați răniți, cu răni mai grave sau mai ușoare. Dar acești oameni intră mereu și mereu în luptă. Unii au două trei răni, dar tot luptă. Doar cei care și-au pierdut membrele sau nu mai pot sta în picioare nu mai luptă”.

Turcia a propus evacuarea pe mare a combatanţilor ucraineni răniţi ascunşi în combinatul Azovstal din Mariupol, potrivit purtătorului de cuvânt al preşedintelui Tayyip Erdogan. În prezent, mai sunt în jur de 600 de răniți blocați în oțelărie.

Tanya Vychnyk, mama unui soldat de la Azovstal: ”Fiecare trebuie să lupte pentru țara lui. El și toți cei de acolo își iubesc mult țara și pământul și vor lupta pentru ele până la capăt. Fiul meu mi-a spus: sunt pregătit să-mi dau viața, dar nu sunt pregătit pentru situația asta.”

Femeia, mama unui soldat de la Azovstal, se referă la condițiile teribile pe care trebuie să le îndure luptătorii blocați acolo. Cei mai mulți sunt grav răniți și nu au deloc medicamente.

Trupele rusești care s-au retras din diferite zone sunt concentrate acum în regiunile Luhansk și Donețk, în est. Dar - susțin ucrainenii - nu reușesc să obțină progrese semnificative nici în Donbas. Aceste imagini difuzate de ministerul ucrainean al Apărării arată distrugerea unui pod de pontoane peste râul Doneț și zeci de vehicule blindate rusești făcute praf.

Volodimir Zelesnki: ”Situația din Donbas rămâne foarte dificilă. Trupele ruse încearcă să obțină oarecare victorii. Pare de-a dreptul nebunesc, este cea de-a 80-a zi a invaziei la scară largă, dar ei nu renunță. Le sunt recunoscător tuturor celor care apără zonele Donbas, Priazovye și Herson și le aduc mai aproape de ceea ce se întâmplă acum în regiunea Harkov”.

După ce a trecut prin barajele de mine plantate de ruși, un reporter a ajuns la epava unui elicopter doborât de ucraineni. Este un aparat de zbor în valoare de 15 milioane de dolari.

Corespondent: ”Iată-l, un MI-28 rusesc, “Vânătorul nopții”. A fost ultima lui vânătoare. A devenit prada apărării antiaeriene ucrainene. Și, judecând după muniția completă, nu a apucat să tragă nici o singură lovitură”.

Ruşii lasă în urma lor o suferinţă imensă şi traume peste care nu se va putea trece vreodată. Acest băiat de 18 ani îşi creşte singur cele patru surori mai mici după ce mama lor a fost ucisă într-un bombardament.

Vyacheslav Yalov: ”Mama a murit în braţele mele. Am încercat s-o salvez, dar... zăcea acolo, ultimele ei cuvinte au fost: “Sunt bine”.”

Dar, Kremlinul își continuă propaganda și dă vina pe Occident.

Serghei Lavrov, ministrul rus de externe: ”Desigur, țara noastră se schimbă odată cu împrejurările și trage propriile concluzii. Alegerea pe care o facem, pe care de fapt am făcut-o deja, a fost explicată: Occidentul ne-a declarat război hibrid total. Este greu de prezis cât va dura, dar este clar că, în cele din urmă, consecințele vor fi resimțite de toată lumea, fără excepție”.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Citește și...
Finala Eurovision 2022. Ucraina a câștigat. România a luat locul 18, iar R. Moldova pe 7
Finala Eurovision 2022. Ucraina a câștigat. România a luat locul 18, iar R. Moldova pe 7

Ucraina a câștigat finala Eurovision 2022, cu piesa “Stefania”, interpretată de Kalush Orchestra. România a obținut 65 de puncte, clasându-se pe locul 18.

Război în Ucraina, ziua 80. Oficial ucrainean: O lovitură de stat împotriva lui Putin este în desfășurare
Război în Ucraina, ziua 80. Oficial ucrainean: O lovitură de stat împotriva lui Putin este în desfășurare

Știrile PRO TV v-a transmis în format LIVE TEXT cele mai importante informații cu privire la războiul declanșat de Rusia în Ucraina.  

Katalin Novak, învestită ca președinte în Ungaria. Ea a condamnat ofensiva Rusiei în Ucraina
Katalin Novak, învestită ca președinte în Ungaria. Ea a condamnat ofensiva Rusiei în Ucraina

Katalin Novak a fost învestită sâmbătă în funcţia de preşedinte al Ungariei în cadrul unei ceremonii desfăşurate în faţa Parlamentului.

Finala Eurovision 2022. Ucraina a câștigat. România a luat locul 18, iar R. Moldova pe 7
Finala Eurovision 2022. Ucraina a câștigat. România a luat locul 18, iar R. Moldova pe 7

Ucraina a câștigat finala Eurovision 2022, cu piesa “Stefania”, interpretată de Kalush Orchestra. România a obținut 65 de puncte, clasându-se pe locul 18.

Război în Ucraina, ziua 80. Oficial ucrainean: O lovitură de stat împotriva lui Putin este în desfășurare
Război în Ucraina, ziua 80. Oficial ucrainean: O lovitură de stat împotriva lui Putin este în desfășurare

Știrile PRO TV v-a transmis în format LIVE TEXT cele mai importante informații cu privire la războiul declanșat de Rusia în Ucraina.  

Katalin Novak, învestită ca președinte în Ungaria. Ea a condamnat ofensiva Rusiei în Ucraina
Katalin Novak, învestită ca președinte în Ungaria. Ea a condamnat ofensiva Rusiei în Ucraina

Katalin Novak a fost învestită sâmbătă în funcţia de preşedinte al Ungariei în cadrul unei ceremonii desfăşurate în faţa Parlamentului.

Recomandări
Cod galben de caniculă pentru mai multe județe din țară. Care sunt zonele vizate
Cod galben de caniculă pentru mai multe județe din țară. Care sunt zonele vizate

Judeţe din Muntenia, sudul Olteniei şi zona continentală a Dobrogei se vor afla sub Cod galben de temperaturi ridicate şi disconfort termic pe parcursul zilei de joi, potrivit unei atenţionări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Reacțiile românilor după ce Babasha a cântat la concertul Coldplay. „Ce am reușit noi să facem ca nație, să huiduim un băiat”
Reacțiile românilor după ce Babasha a cântat la concertul Coldplay. „Ce am reușit noi să facem ca nație, să huiduim un băiat”

Arena Națională s-a transformat miercuri seară într-un tărâm al emoțiilor intense. Britanicii de la Coldplay au urcat pe scenă în fața a peste 50 de mii de oameni și au făcut spectacol. Show-ul a fost completat de baloane colorate, lumini și artificii.

Mesajul lui Iordănescu pentru fanii români înainte de EURO 2024: ”Avem mereu nevoie de voi, la greu mai mult decât oricând!”
Mesajul lui Iordănescu pentru fanii români înainte de EURO 2024: ”Avem mereu nevoie de voi, la greu mai mult decât oricând!”

Selecţionerul Edward Iordănescu a transmis un mesajul pentru suporteri înainte de Euro-2024. El spune că naţionala are nevoie de fani exact atunci când lucrurile nu merg prea bine.