Coronavirus România, bilanț 5 octombrie. 15.037 de cazuri noi de persoane infectate. Niciun loc liber la ATI Covid

coronavirus
Shutterstock

Coronavirus România, bilanț 5 octombrie. Până astăzi, 5 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.289.156 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 2.578 sunt ale unor pacienți reinfectați.

 

Coronavirus România, bilanț 5 octombrie

 

1.139.310 pacienți au fost declarați vindecați.


În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.037 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 246 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 37.929 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Citește și
Spital
Guvernul a aprobat eliberarea în regim ambulatoriu a medicamentului Favipiravir pentru bolnavii COVID cu forme uşoare
VIDEO. Cine e primarul care are doar 10 clase, a candidat de unul singur și are o poveste de viață specială

În intervalul 04.10.2021 (10:00) – 05.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 252 de decese (118 bărbați și 134 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București. 

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:

Dintre cele 252 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 2 la categoria de vârstă 30-39 ani, 9 la categoria de vârstă 40-49 ani, 19 la categoria de vârstă 50-59 ani, 70 la categoria de vârstă 60-69 ani, 88 la categoria de vârstă 70-79 ani și 63 la categoria de vârstă peste 80 ani.

238 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 9 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 5 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Din totalul de 252 de pacienți decedați, 227 erau nevaccinați și 25 vaccinați. Pacienții decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 25 și 87 de ani. 23 dintre pacienții decedați vaccinați care au decedat prezentau comorbidități și 2 nu au prezentat comorbidități.

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 14.402. Dintre acestea, 1.480 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 407 sunt minori, 385 fiind internați în secții și 22 la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 9.717.830 de teste RT-PCR și 3.440.443 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 26.554 de teste RT-PCR (13.743 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.811 la cerere) și 51.184 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 85.339 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 12.829 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 62.563 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 197 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 9.623 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.110 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Situația locurilor de la ATI destinate pacienților COVID-19

 

Autoritățile au informat, marți, că nu mai există niciun pat liber la ATI pentru pacienții cu Covid. 

Astfel, conform Ministerului Sănătății, la nivel național există 1.453 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

În București, sunt avizate de DSP 313 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 130 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, dintre care 55 sunt în București.

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

În acest moment, 1.480 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

Atât la nivel national, cât și în Municipiul București nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Citește și...
UNICEF: Pandemia Covid-19 a agravat sănătatea mentală a copiilor şi adolescenţilor în lume
UNICEF: Pandemia Covid-19 a agravat sănătatea mentală a copiilor şi adolescenţilor în lume

Pandemia Covid-19 a agravat sănătatea mentală a copiilor şi adolescenţilor în lume, care necesită investiţii suplimentare, trage un semnal de alarmă UNICEF.

Guvernul a aprobat eliberarea în regim ambulatoriu a medicamentului Favipiravir pentru bolnavii COVID cu forme uşoare
Guvernul a aprobat eliberarea în regim ambulatoriu a medicamentului Favipiravir pentru bolnavii COVID cu forme uşoare

Guvernul a aprobat prin ordonanţă de urgenţă posibilitatea eliberării în regim ambulatoriu a medicamentului Favipiravir pentru bolnavii COVID cu forme uşoare, a anunţat luni ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila.

Rata mortalității este de 11 ori mai mare la persoanele nevaccinate, față de cele vaccinate cu schemă completă
Rata mortalității este de 11 ori mai mare la persoanele nevaccinate, față de cele vaccinate cu schemă completă

Un studiu recent al Centrului american pentru Combaterea Bolilor (CDC) relevă faptul că americanii nevaccinați au o rata a mortalității din cauza COVID-19 de 11 ori mai mare decât cei vaccinați, odată cu apariția tulpinii dominante Delta.

Recomandări
Istoria participărilor naționalei României la Campionatul European de fotbal. Câte victorii au obținut
Istoria participărilor naționalei României la Campionatul European de fotbal. Câte victorii au obținut "tricolorii"

Echipa națională de fotbal a României a participat la 17 campanii de calificare pentru Campionatul European.   

PSD și PNL vor merge separat la prezidențiale. Cine ar putea fi candidatul PSD, dacă Ciolacu refuză
PSD și PNL vor merge separat la prezidențiale. Cine ar putea fi candidatul PSD, dacă Ciolacu refuză

Deși guvernează împreună, PSD și PNL se pregătesc să meargă pe drumuri separate, la următoarele alegeri.

Investițiile României cresc, dar construcțiile stagnează. Economiștii anticipează o revenire economică
Investițiile României cresc, dar construcțiile stagnează. Economiștii anticipează o revenire economică

Necesare într-o economie puternică, investițiile din România au crescut în primele luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă din 2023.