(P) Infecțiile severe- pot fi evitate?

Infecțiile severe- pot fi evitate?

Toate procedurile estetice nu sunt complet sigure. Unele dintre complicațiile întâlnite în mod obișnuit includ reacții anestezice, sângerare, infecții, cicatrici, modificări pigmentare (hipo-sau hiper-pigmentare) și chiar moartea.

Atunci când o procedură are potențial de complicații grave, poate fi catalogată ca fiind invazivă, chiar dacă implică o deteriorare minimă a pielii.

Relația dintre corpul uman și lumea microbiană este dinamică; cu toate acestea, în ciuda acestui parteneriat de viață și a valorii incontestabile pe care aceste organisme le au atât corpului uman, cât și ecologiei pământului, unii agenți patogeni sunt capabili să distrugă viața umană. Pielea și mucoasele sunt barierele de protecție ale corpului și dacă sunt încălcate de agenți patogeni pot ajunge la țesut subcutanat, mușchi, os și cavități ale corpului. În domeniul medicinei estetice, injectarea unei substanțe de umplere dermică în țesuturile moi este unul dintre cele mai căutate tratamente. Această procedură poate încorpora mai multe injectări. Prin urmare, există riscul apariției unei complicații infecțioase dacă nu sunt îndepărtate toate urmele de machiaj sau dacă nu se dezinfectează pielea.

Reglementări privind legislatia din România
În timp ce botoxul este catalogat ca un medicament - și deci supus unor studii clinice riguroase - umpluturile dermice nu sunt acoperite foarte riguros în lege sau în procedurile medicale naționale din România.

Drept urmare, femeile riscă complicații, inclusiv putrezirea țesuturilor, cheaguri de sânge, amputații ale buzelor, cicatrici - și se estimează că 200 de persoane au rămas oarbe din cauza umpluturilor.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Aproape jumătate dintre femeile de 18 până la 34 de ani recunosc că sunt tentate de astfel de proceduri chirurgicale, în timp ce se estimează că doi din trei tineri cunosc un prieten care a avut parte de intervenții estetice.

În mod incredibil, nu există o limită de vârstă pentru intervențiile cu botox în România, ceea ce înseamnă că adolescenții disperați să-și imite idolii își pot face acest tip de intervenție încă din liceu.

Când apar complicațiile si cum se manifestă acestea
O infecție sau orice alt tip de complicație poate apărea fie imediat după intervenție, fie în termen de 30 de zile de la operație. Specialiștii Enbio Group susțin că există 3 tipuri de infecții la locul chirurgical:

Infectie incizională superficială. Această infecție apare chiar în zona pielii unde a fost făcută incizia.

Infectie incizională profundă. Această infecție apare sub zona de incizie în mușchi și țesuturile din jurul mușchilor.
Infectie de organ. Acest tip de infecție poate fi în orice zonă a corpului, în afară de piele, mușchi și țesutul înconjurător care a fost implicat în operație. Aceasta include un organ al corpului sau un spațiu dintre organe.

Când sunt utilizate în mod corespunzător, intervențiile din medicina estetică sunt asociate cu o rată foarte mică de reacții adverse. Cu toate acestea, ele pot apărea, variind de la lucruri minore și auto-limitate la complicații severe care necesită tratament prompt și urmărire atentă. Prin urmare, pe lângă faptul că au o înțelegere clară a potențialelor reacții cauzate de produse, clinicienii ar trebui să știe când și cum să intervină pentru a gestiona întregul spectru de complicații. Managementul optim al complicațiilor rămâne o nevoie permanentă în domeniul medicinei estetice.

Factorii legați de pacient, produse și tehnica folosită
Clinicienii trebuie să fie atenți la factorii care au legătură cu pacientul, produsul și tehnica ce pot afecta apariția reacțiilor adverse. Unele zone anatomice (cum ar fi nasul) sunt cunoscute ca fiind asociate cu riscuri mai mari de complicații vasculare. În plus, istoricul pacientului poate fi un factor relevant în apariția reacțiilor adverse.

Factorii relevanți legați de produs includ concentrația și proprietățile reologice ale elementelor folosite și procesele de fabricație (de exemplu, purificare). Clinicianul controlează tehnica injecției - în special, adâncimea, volumul, viteza și precizia injecției. În acest context, este vital ca toți clinicienii care efectuează injecții să aibă o cunoaștere aprofundată a anatomiei faciale.

Prevenirea infecțiilor

La fel ca în cazul oricărei complicații, profesioniștii din estetica medicală ar trebui să solicite rapid sfatul unui coleg cu mai multă experiență, în cazul în care nu sunt siguri cu privire la modul de procedare. Căile de referință pentru complicațiile legate de acid hialuronic sunt, din păcate, neclare; este recomandabil ca profesioniștii să fie in contact permanent fie cu academia lor de formare estetică, fie cu specialistul în producția locală / reprezentantul vânzărilor pentru produsul care provoacă îngrijorare.

Primul pas în prevenire este respectarea igienei pentru a preveni contaminarea microbiană, prin urmare, prevenirea aderării microorganismelor la suprafață și formarea biofilmului. Se recomandă o procedură standardizată pentru implantarea și manipularea dispozitivului. De exemplu, introducerea dispozitivelor medicale trebuie să fie efectuată de către profesioniști din domeniul sănătății instruiți cu atenție și trebuie luate măsuri maxime de barieră sterilă (mănuși sterile, mască, halat steril).

Pacienții trebuie să știe că există un risc mic de complicații cu toate substanțele de umplere dermică. Consimțământul scris și informat trebuie întotdeauna obținut înainte de tratament. Deși riscul reacțiilor adverse nu poate fi eliminat, de-a lungul timpului au fost identificate o serie de măsuri care pot reduce apariția acestori factori nedoriți, pacientul trebuind să fie informat si despre acest lucru.

Pe scurt, cei mai important pas în a menține germenii departe este reprezentat de urmarea strictă si conștiincioasă a obiceiurilor de igienă personală. Preveniți infecția înainte de a începe și evitați să o răspândiți către alții cu aceste măsuri ușoare:
● Spălați-vă bine pe mâini.
● Spălați și bandajați toate tăieturile. Orice tăietură gravă, mușcătura animală sau umană trebuie examinată de un medic.
● Evitați contactul direct cu șervețele, țesuturi, batiste sau obiecte similare folosite de alții.

În concluzie, dacă faceți o intervenție chirurgicală, întrebați medicul ce puteți face pentru a vă reduce riscul de infecție la locul chirurgical. Este important să renunțați la fumat înainte de operație și să informați echipa dvs. chirurgicală despre istoricul dumneavoastră medical, mai ales dacă aveți diabet sau o altă boală cronică. De asemenea, evitați bărbieritul în zona pielii prin care chirurgul intenționează să opereze.

Oricât de curioși ar fi, cei dragi nu ar trebui să-ți atingă rana sau locul chirurgical. Urmați cu atenție instrucțiunile medicului dumneavoastră despre îngrijirea rănilor după operație. Apelați medicul dumneavoastră dacă aveți febră sau puroi, roșeață, căldură, durere sau sensibilitate în apropierea plăgii sau orice alte semne sau simptome ale unei infecții la locul chirurgical.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.