Simona Halep - Victoria Azarenka la Wimbledon. Halep s-a calificat în optimi

Simona halep, wimbledon
Getty

Simona Halep s-a calificat vineri în optimile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, după ce a învins-o cu 6-3, 6-1 pe belarusa Victoria Azarenka într-un duel dintre doi foşti lideri mondiali ai tenisului feminin.

"Nu a fost atât de uşor cum arată scorul, dar m-am simţit extraordianr pe teren şi am jucat cel mai bun tenis al meu pe iarbă. Este o foarte dificilă adversară şi e întotdeauna greu să joci contra ei, dar am dat totul, am fost foarte pozitivă şi încrezătoare. Am căpătat încredere zi după zi, meci după meci, partidele dinainte nu au fost uşoare, dar acum mă simt mai bine decât la întâlnirile anterioare. Abia aştept să joc pe următorul meci şi sper că pot juca mai bine La meciul care îmi stabileşţe adversara se va uita antrenorul meu, eu trebuie să mă recuperez, să mă relaxez, pentru că am o zi liberă. Nu mă uit niciodată pe tablou, o iau meci cu meci, pentru că e mult mai bine, nu simţi presiunea atât de mult, vreau să mă bucur de timpul petrecut pe teren şi încerc fiu la cel mai înalt nivel", a declarat Halep, la microfonul Eurosport, conform news.ro.

Simona Halep, 27 de ani, locul 7 WTA, a terminat învingătoare după numai o oră şi 6 minute. Ea a obţinut 176.000 de lire sterline şi 240 de puncte WTA pentru calificarea în optimi de finală.

Azarenka (29 de ani, 40 WTA) a început bine şi a condus cu 3-1, după un break, însă apoi a fost în dificultate. Halep, cu un joc variat, a câştigat şase ghemuri consecutive şi şi-a adjudecat primul set, 6-3, apoi a avut 1-0 în setul secund. După 1-1 în setul 2, Halep a câştigat cinci ghemuri la rând şi a obţinut un succes clar, 6-3, 6-1.

Halep a avut nouă greşeli neforţate, faţă de cele 33 ale adversarei sale. Românca nu a avut nicio dublă greşeală, faţă de cele trei ale belarusei.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Cele două jucătoare se mai întâlniseră până acum de patru ori, bilanţul victoriilor fiind egal, 2-2. Halep s-a impus în singurul meci dintre ele care a mai avut loc pe iarbă, în 2017, tot la Wimbledon.

Halep o va întâlni în optimi pe învingătoarea dintre jucătoarea americană Cori Gauff (15 ani, 313 WTA) şi slovena Polona Hercog (28 de ani, 60 WTA).

Simona Halep, despre duelul cu Victoria Azarenka: E foarte agresivă!


"O să fie o provocare pentru mine, pentru că ea este foarte agresivă. Pe iarbă nu e foarte uşor. Sunt convinsă că am şansa mea şi cu siguranţă voi câştiga. Vreau cu ardoare să câştig toate meciurile pe care le joc", a spus Simona Halep.

Victoria Azarenka, despre duelul cu Simona Halep: Trebuie să fiu foarte răbdătoare şi agresivă


"Trebuie să fiu agresivă împotriva Simonei Halep şi să nu ratez vreo oportunitate. E o jucătoare care nu îţi dă nimic pe gratis, însă mereu apar oportunităţi. Dacă le voi converti, va fi bine. Am jucat cu ea de mai multe ori şi mereu au fost partide echilibrate. Trebuie să fiu foarte consistentă, pentru că ea are un astfel de joc. Vede meciul foarte bine şi trimite înapoi multe mingi. Trebuie să fiu răbdătoare şi agresivă pentru a o învinge", a spus Azarenka, într-un interviu pentru Tennis Channel.

Cu Halep, jucătoarea din Belarus a jucat de patru ori, scorul fiind egal, 2-2. Românca a câştigat ultimele două partide, una pe iarbă, în 2017, în optimi, la Wimbledon, scor 7-6 (3), 6-2, şi una pe hard, în 2015, în sferturi, la US Open, scor 6-3, 4-6, 6-4. Succesele Victoriei Azarenka sunt din 2012, la Linz, scor 6-1, 6-1, şi la Doha, scor 6-3, 6-1, ambele în optimi.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Un bărbat din Buzău a câștigat 600.000 de euro după finala Champions League. Cum s-a îmbogățit cu doar 2 euro
Un bărbat din Buzău a câștigat 600.000 de euro după finala Champions League. Cum s-a îmbogățit cu doar 2 euro

Real Madrid a cucerit pentru a 15-a oară trofeul Champions League la fotbal, iar succesul spaniolilor l-a îmbogățit pe un român.

 

România a cucerit şapte medalii de aur și trei de argint la Europenele Under-19 de canotaj
România a cucerit şapte medalii de aur și trei de argint la Europenele Under-19 de canotaj

Echipajele României au obţinut şapte medalii de aur la Campionatele Europene de canotaj pentru juniori (Under19) 2024 de la Kruszwica (Polonia).

Real Madrid a câștigat Liga Campionilor, după o finală de vis cu Borussia Dortmund. A 15-a
Real Madrid a câștigat Liga Campionilor, după o finală de vis cu Borussia Dortmund. A 15-a "urecheată" pentru "Los Blancos"

Real Madrid este noua regină a Europei. Echipa spaniolă a câștigat, sâmbătă, pentru a 15-a oară în istorie, Liga Campionilor.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.