Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca. Programul și tot ce trebuie să știi despre „Planeta Crăciun”

targul de craciun de la Cluj-Napoca
Facebook/Targul de Craciun Cluj-Napoca

Anul acesta, Clujul va avea două Târguri de Crăciun. Află toate detaliile despre cele două evenimente care aduc magia sărbătorilor de iarnă în Cluj-Napoca.

 

În acest an, orașul Cluj-Napoca se pregătește să întâmpine sărbătorile de iarnă într-un mod spectaculos, prin organizarea a două Târguri de Crăciun în inima orașului. Piața Unirii va fi transformată în „Planeta Crăciun” începând cu data de 24 noiembrie, oferind o experiență magică vizitatorilor.

Căsuțele luminate și decorate în spiritul sărbătorilor de iarnă, o roată panoramică și alte surprize vor încânta ochii și sufletele celor care vor trece pragul acestui târg. Atmosfera va fi plină de bucurie și magie, iar vizitatorii vor putea simți cu adevărat spiritul Crăciunului în acest loc special.

De asemenea, începând cu data de 1 decembrie, pe Platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”, clujenii și vizitatorii orașului vor putea explora un alt târg de Crăciun, unde vor găsi căsuțe pline de delicatese tradiționale și vor putea participa la numeroase activități și spectacole.

Un patinoar va fi amenajat în această locație, oferind oportunitatea de a patina și de a se bucura de distracție în aer liber. Acest târg va fi o destinație perfectă pentru întreaga familie, oferind momente de bucurie și amuzament pentru toți cei prezenți.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Ambele târguri vor fi deschise până în data de 1 ianuarie 2024, oferind astfel suficient timp pentru ca toți cei interesați să se bucure de atmosfera festivă și de toate surprizele pregătite de organizatori. Piața Unirii și Platoul Sălii Sporturilor vor fi transformate în adevărate oaze de magie și distracție, unde vizitatorii vor putea petrece momente de neuitat alături de cei dragi.

„În perioada 24 noiembrie – 1 ianuarie, Piața Unirii va deveni Planeta Crăciun, acel loc magic din Univers în care te poți bucura zilnic de sărbătorile de iarnă. Iar ca aventura să fie completă, din data de 1 decembrie, te așteptăm la Târgul de Iarnă Cluj-Napoca , situat pe Platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”. Acolo vei putea descoperi și trăi toate experiențele magice ale Planetei Crăciun și nu numai. Ce zici? Pornești cu noi în această călătorie?”, au transmis organizatorii.

targul de craciun de la Cluj-Napoca

Un aspect interesant este că Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca va fi organizat sub un nou concept de către UNTOLD, o companie cunoscută pentru organizarea festivalului de muzică UNTOLD.

„Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca revine cu un nou concept magic. Nu-ți dăm prea multe detalii, dar să știi că va fi cu multe zâmbete, personaje noi și aventuri peste aventuri”, au mai transmis organizatorii, conform Cluj.com.

Totul despre „Planeta Crăciun”

Târgul de Crăciun „Planeta Crăciun” a început vineri, 24 noiembrie. Acesta se va închide pe data de 31 decembrie 2023, fiind deschis în fiecare zi. Vineri a avut loc ceremonia oficială de deschidere, urmată de aprinderea luminițelor de Crăciun, în prezența echipei UNTOLD Universe.

Pe toată perioada deschiderii Târgului, vor avea loc concerte susținute de artiști renumiți precum Carla’s Dreams, EMAA, trupa de cover-uri Speak Floyd, Prințesa Karla & prietenii ei și Corul de Copii al Operei Maghiare.

Pe lângă spectacole, vor fi organizate și activități interactive pentru copii în fața bradului de Crăciun și în Căsuța lui Moș Crăciun. Acestea vor fi disponibile pe timp de zi și vor oferi o experiență magică celor mici.

targul de craciun de la Cluj-Napoca

Târgul va fi amplasat în Piața Unirii și va cuprinde peste 75 de căsuțe iluminate și decorate specific sărbătorilor de iarnă. Aici, vizitatorii vor putea participa la activități dedicate copiilor, tinerilor și familiilor, dar vor putea și achiziționa cele mai delicioase produse de sezon ale producătorilor locali.

Gama de produse va fi variată, de la decorațiuni și cadouri magice de Crăciun, la produse de meșteșugărit, costume populare tradiționale, blănuri călduroase și pline de stil.

Pe ”Planeta Crăciun”, organizatorii vor pregăti preparate pentru toate gusturile. Vizitatorii vor putea savura turtă dulce, cozonaci tradiționali de casă, brânzeturi maturate și produse tradiționale din carne. Pe lângă preparatele tradiționale românești, vor fi disponibile și produse din bucătăria internațională, precum kurtos kalacs, burgeri, churros, cârnați vienezi și multe altele.

În cadrul Târgului de Crăciun, în Piața Unirii va fi amplasată o scenă specială unde vor avea loc concerte și spectacole în fiecare zi, în perioada sărbătorilor de iarnă. De asemenea, vizitatorii se vor putea bucura de o roată panoramică, un carusel și căsuțe poștale pentru scrisori către Moș Crăciun. Căsuța lui Moș Crăciun va fi locul unde copiii se vor putea bucura de ateliere și jocuri interactive, în fiecare zi, în programul de funcționare al târgului.

Programul de pe „Planeta Crăciun” în weekendul 25-26 noiembrie

Programul de pe ”Planeta Crăciun” în weekendul 25 - 26 noiembrie va fi următorul:

Sâmbătă, 25 noiembrie, program 10:00 - 23:00

• 18:30 - Kids Sing Academy

• 19:00 - EMAA

• 20:00 - Speak Floyd

Duminică, 26 noiembrie, program 10:00 - 23:00

• 18:00 - Povești la Gura Sobei - “Harap Alb” (în fața bradului de Crăciun)

• 19:00 - Prințesa KARLA și prietenii ei

După weekend-ul de deschidere, Târgul de Crăciun va fi deschis în fiecare zi. De luni până joi, programul de funcționare va fi de la 10:00 la 22:00, iar în weekend programul va fi prelungit până la ora 23:00.

Pe toată perioada Târgului de Crăciun, programul de la scenă va începe în fiecare zi, de la ora 18:00. Astfel, vizitatorii vor avea ocazia să se bucure de spectacole și concerte de calitate în timp ce se plimbă printre căsuțele iluminate și se bucură de atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă.

Articol recomandat de sport.ro
Galerie de lux în finala Champions League! Partenerele starurilor de la Real Madrid și Borussia Dortmund, prezente pe Wembley
Galerie de lux în finala Champions League! Partenerele starurilor de la Real Madrid și Borussia Dortmund, prezente pe Wembley
Citește și...
MAE, avertizare de călătorie pentru românii care merg, se află sau tranzitează Germania: 
furtuni puternice
MAE, avertizare de călătorie pentru românii care merg, se află sau tranzitează Germania: furtuni puternice

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Germania, Landul Bavaria, că autorităţile locale au emis avertismente de furtuni puternice.

 

Accident grav pe centura Craiovei. Un şofer a murit, după ce nu a acordat prioritate și a fost izbit de o motocicletă
Accident grav pe centura Craiovei. Un şofer a murit, după ce nu a acordat prioritate și a fost izbit de o motocicletă

Un grav accident rutier s-a produs, duminică amiază, pe şoseaua de centură din nordul municipiului Craiova. Un şofer care nu a acordat prioritate a murit după ce autoturismul pe care îl conducea a fost izbit violent de o motocicletă.

 

Un elev din Tulcea, arestat preventiv pentru trafic de droguri de risc. Ce vindea cu un alt bărbat minorilor
Un elev din Tulcea, arestat preventiv pentru trafic de droguri de risc. Ce vindea cu un alt bărbat minorilor

Doi inculpaţi într-un dosar de trafic de droguri de risc - un elev şi o persoană adultă - au fost reţinuţi şi ulterior arestaţi preventiv, după ce au vândut canabis unor consumatori, inclusiv elevi minori, din judeţul Tulcea.

 

Recomandări
Tinerele românce luate de ape în Italia au fost găsite decedate. Nu se știe nimic despre băiatul care le însoțea
Tinerele românce luate de ape în Italia au fost găsite decedate. Nu se știe nimic despre băiatul care le însoțea

Trupurile neînsuflețite a doi dintre cei trei tineri români care au dispărut în apele râului Natisone după ce, vineri, au fost luaţi de ape sub podul Romano din Orsaria di Premariacco (Udine).  

Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit
Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit

Primarul și viceprimarul PSD din comuna Belciugatele au fost implicați într-un scandal electoral care s-a lăsat cu intervenția Poliției și a Ambulanței.

ÎPS Teodosie și-a exprimat public părerea despre donarea de organe. Pe care dintre acestea „nu este moral să le dăm”
ÎPS Teodosie și-a exprimat public părerea despre donarea de organe. Pe care dintre acestea „nu este moral să le dăm”

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, şi-a exprimat public opinia despre donarea de organe, întrebat despre acest subiect în emisiunea la care participă cu regularitate, la un post de radio.