(P) Alimente, planuri și produse pentru slăbit pe care trebuie să le eviți!

nupo
StirilePROTV

Pierderea şi menţinerea greutăţii sunt aspecte pe care majoritatea persoanelor vor să le gestioneze în ziua de astăzi, mai ales când se apropie vara (din motive evidente). Totuşi, unele încercări de slăbit pot deveni disperate.

Astfel, unele persoane vor apela, deseori, la alimente, planuri şi produse pentru slăbit care le pot face mai mult rău decât bine.

După cum probabil bine ştii, cele mai multe soluţii rapide pe care le poţi încerca pentru a slăbit sunt nesănătoase sau cel puţin implica practici şi procese nocive pentru tine şi pentru organismul tău. Iată câteva dintre cele pe care chiar trebuie să le eviţi!

Fumatul şi consumul de alcool

Contrar aşteptărilor şi în ciuda dezvoltărilor în domeniul dietelor, încă există diete care recomandă consumul de tutun şi alcool pentru a pierde în greutate. Mai rău este faptul că multe persoane cred şi ascultă de aceste recomandări.

Într-adevăr, fumatul poate avea anumite efecte asupra greutăţii corporale. Totuşi, obţinerea acestora nu se compară cu riscurile de sănătate la care te expui. Organismul tău va fi plin de probleme în urma consumului regulat de alcool şi tutun încât nu te vei mai putea bucura de kilogramele în minus. În schimb, va trebui să gestionezi alte probleme de sănătate.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Planuri extreme de exerciţii şi activitate fizică

Nu trebuie să faci mişcare în fiecare zi şi cel mai important, activităţile fizice realizate nu trebuie să fie extreme. De exemplu, poţi începe cu doar 20 de minute de exerciţii intense de 3 ori pe săptămână – nu trebuie să şochezi organismul cu 1-2 ore pe zi de chinuri şi transpiraţie excesivă.

Problemele care pot apărea în urma activităţilor fizice de intensitate extremă pot fi foarte serioase – deshidratare şi dezechilibru electrolitic, printre altele.

Totul trebuie realizat cu moderaţie – chiar şi atunci când slăbeşti, chiar şi atunci când vine vorba de exerciţii fizice. Nu vei slăbi mai mult, mai eficient sau mai intens dacă ajungi la extreme.

Eliminarea forţată a alimentelor

 

Evident, să îţi produci senzaţia de vomă şi să mergi până la capătcu aceasta pentru a reduce aportul zilnic de calorii este un mare nu în lumea dietelor sănătoase. Acelaşi lucru se aplică şi în cazul anumitor produse pentru slăbit pe bază de laxative sau a laxativelor propriu-zise.

Eliminarea forţată a alimentelor şi produselor consumate duce mai devreme sau mai târziu la tulburări grave de alimentaţie. În cazuri rare, poţi ajunge să pierzi foarte multe kilograme şi să nu mai poţi câştiga în greutate absolut deloc.

Curele de detoxifiere propriu-zise

Există două tipuri de cure de detoxifiere ca şi produse pentru slăbit – curele propriu-zise bazate pe produse care au rolul de a elimina forţat toxinele din corpul tău şi curele bazate pe o alimentaţie sănătoasă care poate fi mai apoi adaptată stilului tău de viaţă.

Evident, a doua opţiune este cea mai sănătoasă. Contrar opiniei populare, corpul tău realizează în mod automat un proces de detoxifiere – organismul tău este cel mai eficient mecanism când vine vorba de eliminarea toxinelor. Nu ai nevoie de sucuri detox, de exemplu.

În schimb, poţi ajuta corpul tău prin reducerea semnificativă a volumului de toxine consumat. Acest lucru implica abordarea unei diete sănătoase şi evitarea alimentelor procesate şi bogate în grăsimi zi zahăr, printre altele.

Cauţi produse pentru slăbit de calitate superioară, dar mai ales eficiente şi sănătoase? Dieta NUPO este alături de tine! Aceasta îţi sare în ajutor cu o selecţie completă de produse de marcă proprie care conţin toate elementele necesare pentru a promova pierderea în greutate, dar mai ales pentru a-ţi menţine corpul sănătos – proteine, fibre, carbohidraţi, nutrienţi, vitamine şi minerale.

Alege o dietă sănătoasă – alege o dietă care poate deveni cu uşurinţă un stil de viaţă!

 
Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.