Prețul produselor de la târgul de Crăciun din București 2023. Cât costă să mănânci

Targul de craciun bucuresti preturi
Shutterstock

Târgul de Crăciun din Piața Constituției s-a deschis pe 30 noiembrie, iar locuitorii Capitalei au mers să vadă luminițele, dar și să se bucure de atmosfera de sărbătoare.

Bucharest Christmas Market a ajuns la ediția a 16-a și va fi deschis până pe 26 decembrie. Este printre cele mai populare și vizitate târguri de Crăciun din Capitală, cu tot felul de activități pentru mici și lucruri de făcut pentru cei mari.

Târgul de Crăciun din București 2023: program și activități

Târgul de Crăciun din Piața Constituției s-a deschis pe 30 noiembrie și își va ține porțile deschise până pe 26 decembrie. Intrarea este gratuită.

Ca să te dai în roata panoramică, în carusel, trenuleț sau pentru a participa la ateliere de creație pentru copii din Casa lui Moș Crăciun trebuie să achiziționez un bilet.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Peste 130 de căsuțe îi așteaptă pe bucureșteni pentru a petrece Crăciunul. Există producători locali, meșteșugari și creatori urbani care au o varietate largă de produse de sezon, decorațiuni, preparate culinare și altele.

Programul târgului este de luni până vineri de la ora 12:00 la ora 22:00 și sâmbătă și duminică de la 10:00 la 22.00.

Târgul de Crăciun din Piața Constituției are două zone destinate muzicii de sezon. În zona tradițională vor fi colinde și obiceiuri românești, coruri și grupuri de copii, recitaluri instrumentale, precum și ansambluri folclorice ale minorităților și comunităților naționale, în timp ce în cea de-a doua zonă vor fi DJ seturi.

Weekend-urile din timpul târgului vor fi sărbătorite prin concerte susținute de ansambluri folclorice, artiști populari, trupe îndrăgite, dar și prin activități speciale dedicate, organizate împreună cu diferiți parteneri ai Bucharest Christmas Market.

Pe toată durata evenimentului, muzica ambientală va fi asigurată de Magic FM, iar finalul de săptămână va aduce o selecție de spectacole de teatru special create pentru copii, care vor avea loc pe scena târgului, începând cu ora 12 AM. De la povești clasice, la aventuri și personaje îndrăgite, spectacolele îi vor purta pe cei mici în lumi de basm, pline de surprize.

Prețul unei mese la târgul de Crăciun din Capitală

Targul de craciun bucuresti preturi

Bucureștenii care vor să ia masa la târgul de Crăciun din Piața Constituției vor trebui să vină pregătiți cu o sumă deloc mică, dacă vor să guste din preparatele tradiționale, produsele locale și dulciurile de sezon.

Anul acesta, o masă aici costă în medie 80 de lei.

· 16 lei - 100 de grame de pastramă de oaie

· 14 lei - 100 de grame pomana porcului sau coaste de porc

· 10 lei - un pahar de vin fiert

· 2 lei - o mini gogoaşă

· 15 lei - 6 gogoşi

· Sarmale de porc și mămăligă – 25 de lei

· Cârnați de porc – 17 lei/100 g

· Cartofi prăjiți – 7 lei/100g

· Fasole bătută – 8 lei/100 g

· Mușchi țărănesc afumat – 20 lei

· Ciolan de porc 500 g – 50 de lei

· Pomana porcului – 16 lei/100 g

· Șorici – 9 lei/100 g

· Tocăniță de oaie – 12 lei/100 g

· Turtă dulce – 10-30 de lei

· Varză călită – 80 lei/kg

· Pastramă de oaie – 180 de lei kg

· Mămăligă – 70 lei/kg

Îți trebuie în jur de 100 de lei pentru a te bucura de bunătățile târgului, de la vin fiert, la preparate tradiționale de Crăciun și dulciuri.

În comparație cu anul trecut, prețurile au crescut simțitor. Cât costau în 2022 aceleași produse:

  • Vin fiert, must, sucuri naturale – 7/10 lei
  • Ceai cald – 5 lei
  • Clătite sau waffles – 20 lei
  • Burgeri – 35 lei
  • Pomana porcului – 14 lei
  • Cârnați de casă – 12 lei

Iată și câteva prețuri de la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei, West Side Christmas Market:

  • Vin fiert: de la 12 lei / 250 ml
  • Sărmăluțe cu mămăligă: de la 25 de lei
  • Cârnați afumați: de la 14 lei / 100 g
  • Pomana porcului: de la 10 lei / 100 g
  • Fasole cu ciolan: de la 10 lei / 100g
  • Langoși: de la 15 lei
  • Plăcinte de casă: de la 15 lei
  • Ciocolată caldă: 13 lei
  • Ceai: 10 lei
  • Apa: 10 lei

Prețul activităților la târgul din Piața Constituției

Cei care vin la Târgul de Crăciun din Piața Constituției ca să se distreze trebuie să știe că prețul activităților nu este deloc mic, orice ai alege să faci.

În plus, dacă vrei ca cel mic să participe la diferitele distracții, asta te va costa în plus.

Cu toate că intrarea este gratuită, există multe evenimente la care poți participa în interiorul târgului, toate contra cost.

Dacă vrei să te dai în roata panoramică, atunci trebuie să te înarmezi cu răbdare, pentru că unii bucureșteni au stat și peste o oră la coadă.

Caruselul pentru copii este o altă atracție de la târgul de Crăciun. Desigur, ateliere lui Moș Crăciun și căsuța lui îi așteaptă pe cei mici la distracție, Și aici, însă, coada se întinde și vei avea de așteptat.

Prețul unei ture în carusel este de 15 lei de persoană, iar în roata panoramică de 25 de lei de persoană.

· Preț plimbare roată panoramică Târgul de Crăciun din Piața Constituției – 25 de lei de persoană

· Preț plimbare carusel Târgul de Crăciun din Piața Constituției – 15 lei de persoană

Anul trecut, o plimbare în roata panoramică costa 25 de lei de persoană.

La târgul de Crăciun din Drumul Taberei, să te dai în roata panoramică te costă 30 de lei. Toto aici, o tură în carusel costă 20 de lei, iar accesul la patinoar costă 25 de lei pentru 90 de minute. Dacă nu ai patine, închirierea te costă 25 de lei în plus. La târgul din Drumul Taberei, trenulețul plimbă copiii în schimbul a 20 de lei, iar ca să intri în căsuța lui Moș Crăciun 40 de lei pentru un copil și un părinte și 70 de lei pentru doi copii și un părinte.

Targul de craciun bucuresti preturi

Cât costă suvenirurile la Bucharest Christmas Market 2023

Vei găsi la târgul de Crăciun din Constituției o mulțime de obiecte și decorațiuni hand-made, din lemn, jucării, dar și obiecte artizanale.

Prețurile lor diferă în funcție de mărime și complexitate, însă prețurile pornesc de la 30 de lei și pot ajunge la sute de lei în funcție de unicitatea și efortul depus în realizarea lor.

Comercianții au veni să își expună decorațiunile, de la ornamente de brad, păpuși, obiecte de ceramică, globulețe, jucării, cutii de bijuterii, obiecte de artă hand-made și multe altele.

Ele nu sunt deloc ieftine, însă sunt un cadou unic și frumos pe care îl poți face cuiva sau îl poți păstra ca suvenir. Găsești de asemenea și mănuși, fulare sau căciuli care mai de care mai frumoase, trăsnite și amuzante.

Trebuie să te înarmezi cu răbdare, pentru că târgul este mereu plin și vei găsi cozi la fiecare căsuță, fie că este de mâncare, băuturi sau suveniruri. 

Articol recomandat de sport.ro
Galerie de lux în finala Champions League! Partenerele starurilor de la Real Madrid și Borussia Dortmund, prezente pe Wembley
Galerie de lux în finala Champions League! Partenerele starurilor de la Real Madrid și Borussia Dortmund, prezente pe Wembley
Citește și...
Un bărbat din Vaslui a încercat să verifice o butelie plină de gaz folosind flacăra deschisă. Ce a urmat
Un bărbat din Vaslui a încercat să verifice o butelie plină de gaz folosind flacăra deschisă. Ce a urmat

Un bărbat în vârstă de 43 de ani a fost rănit, duminică, într-o explozie urmată de incendiu, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

Cele două minuni făcute de Carlo Acutis, „influencerul Lui Dumnezeu”. El este primul sfânt din generaţia milenialilor
Cele două minuni făcute de Carlo Acutis, „influencerul Lui Dumnezeu”. El este primul sfânt din generaţia milenialilor

Carlo Acutis este un adolescent care a murit de leucemie în 2006, la vârsta de doar 15 ani.    

Ce a pățit o octogenară care s-a căsătorit cu un bărbat mai tânăr decât ea cu 47 de ani. „Nu m-am așteptat niciodată”
Ce a pățit o octogenară care s-a căsătorit cu un bărbat mai tânăr decât ea cu 47 de ani. „Nu m-am așteptat niciodată”

Iris Jones, o femeie în vârstă de 84 de ani, a vorbit deschis despre capcanele întâlnirilor online, după ce s-a căsătorit cu un bărbat mai tânăr decât ea cu 47 de ani.  

Recomandări
Unde a fost găsit cadavrul unuia dintre românii luați de ape, în Italia. Descoperirea făcută după ce nivelul râului a scăzut
Unde a fost găsit cadavrul unuia dintre românii luați de ape, în Italia. Descoperirea făcută după ce nivelul râului a scăzut

Autoritățile din Italia au anunțat că au găsit trupurile a doi dintre cei tineri de origine română dispăruți în apele râului Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit
Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit

Primarul și viceprimarul PSD din comuna Belciugatele au fost implicați într-un scandal electoral care s-a lăsat cu intervenția Poliției și a Ambulanței.