Vremea azi, 23 aprilie. Temperaturile scad în majoritatea regiunilor

×
Codul embed a fost copiat

Vremea se răcoreşte vineri şi doar în sudul ţării mai avem temperaturi normale pentru această perioadă.

O să plouă în jumătatea estică. Vântul se înteţeşte în majoritatea zonelor, iar maximele pleacă de la 10 grade în depresiuni şi ating la 21 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în fiecare regiune

 

 

În Dobrogea şi Bărăgan, găsim vreme schimbătoare, câteva reprize de averse şi un vânt destul de insistent. Temperaturile, în scădere faţă de ziua trecută, se opresc pe la 18...19 grade. Pe litoral şi în Deltă va fi mai răcoare şi se vor înregistra 15...16 grade.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, se răcoreşte puţin. Temperaturile pierd două, trei grade faţă de joi. Vântul devine activ şi apar ceva ploi, îndeosebi averse, însoţite de tunete şi fulgere.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

O să plouă şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina. Se arată şi soarele pentru scurte momente, dar o să avem vreme mai rece decât ieri, când s-au atins şi 20 de grade. Vineri, maximele nu mai trec de 12...13 grade, iar la noapte temperaturile coboară până la 2...3 grade.

Un aer mai rece pătrunde şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Vor fi cel mult 13...14 grade şi e posibil să plouă puţin, în special în prima parte a zilei.

În vestul ţării, găsim vreme mai bună, soare, înnorări trecătoare şi doar câţiva stropi. Vântul agita un pic atmosferă, iar temperaturile coboară SUB valorile normale la această dată.

Se răcoreşte şi în zona Transilvaniei. Acum, dimineaţă este frig în depresiuni, pe unde a apărut şi ceaţă. Peste zi mai vin ceva ploi, iar în zona montană înaltă o să fie lapoviţă.

În Oltenia prindem vreme destul de frumoasă. Se mai împrăştie norii, iar ploile apar cu totul izolat. Temperaturile se menţin în limitele normale şi ajung la 19...20 de grade.

În ţinuturile sudice o să mai plouă puţin. Vor fi şi averse, cu descărcări electrice, dar şi scurte momente cu soare. Temperaturile vor urca până la 20....21 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în București

 

 

Vreme schimbătoare avem şi în zona Capitalei, destul de mulţi nori, condiţii de ploaie şi vânt activ. Maxima se opreşte pe la 19...20 de grade, iar la noapte vor fi în jur de 6...7 grade.

Vremea la munte

 

 

La munte se răceşte uşor. Mai apar ceva înnorări şi o să plouă în Carpaţii Orientali şi în Meridionali, iar pe creste o să fie lapoviţă. În masivele vestice găsim vreme mai bună. Vântul va sufla tare în zona montană înaltă, pe unde este şi risc de avalanşă.

Vremea în următoarele zile

 

 

Vineri, temperaturile scad în cea mai mare parte a ţării şi doar prin sud se mai ating valori de 20...21 de grade. Mai vin ceva averse în jumătatea estică a ţării, iar vântul se înteţeşte aproape peste tot.

Sâmbătă, va fi răcoare, îndeosebi în jumătatea nordică. O să avem vreme destul de bună, înnorări trecătoare şi foarte puţine ploi. Vântul mai are unele porniri la munte şi în nordul Moldovei, iar noaptea se înseninează în majoritatea zonelor.

Şi duminică o să avem o zi destul de răcoroasă, ploi slabe în jumătatea de nord a ţării şi atmosferă mai plăcută în sud. Dimineaţa apar condiţii de ceaţă pe la câmpie, iar în depresiuni se poate produce brumă, iar maximele ating 20 de grade în sud-vestul extrem.

Ziua de luni ne-aduce atmosfera închisă şi ploi frecvente în jumătatea nordică a ţării, pe unde temperaturile rămân modeste. În schimb, în sud găsim vreme mai bună. Apare soarele printre nori; se mai încălzeşte puţin, iar ploile vin după lăsarea nopţii.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
iLikeIT. O tânără a realizat pe Google Maps ”Harta magnoliilor” din București
iLikeIT. O tânără a realizat pe Google Maps ”Harta magnoliilor” din București

A venit primavara, deși vremea din ultimele zile ne contrazice. Iar retelele sociale sunt pline de fotografii cu arbori infloriti, in special cu magnolii.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.