O fetiță are nevoie de ajutor pentru a putea merge. A fost diagnosticată cu o boală gravă

elena spiridon
Facebook.com

O fetiță de 9 ani are nevoie urgentă de ajutor pentru a putea merge, după ce a primit un diagnostic crunt.

Elena a mai suferit o intervenție chirurgicală, însă în urma unui RMN s-au mai descoperit alte probleme neurochirurgicale pentru care este nevoie de 3 operații.

Elena Spiridon a fost diagnosticată cu Spina bifida sau mielomeningocel. Secundar acestei malformații a mai apărut hidrocefalia și picior varus equin. Elena mai trebuie să treacă prin trei operații în urma cărora își va putea îndeplini visul – acela de a merge pe propriile picioare. Intervențiile vor avea loc într-un spital din Turcia și costă 33.000 de euro.

Asociația „Salvează o inimă” a lansat un apel umanitar pentru salvarea Elenei.

Citește și
apel, larisa gherman
Apel pentru salvarea unei adolescente din Maramureș, rănită într-un accident rutier
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

„La două ore de la naștere a fost trimisă de urgență la o clinica din Iași. Mămica, cu ochii în lacrimi, a rămas la Botoșani, fără să știe prea multe despre puiul ei, însă Elena trebuia operată urgent, în maxim 72 de ore de la naștere.

”Nu am avut timp să reacționez. Nu mi s-au spus prea multe despre malformație. La două ore de la naștere a fost dusă la Iași. Eu am rămas la Botoșani. Trebuia operată în maxim 72 ore de la naștere. Prin urmare prima operație – cea de mielomeningocel, forma cea mai gravă de spina bifida – a fost la două zile după naștere. Deoarece coloana nu s-a închis în timpul sarcinii, nervii din coloană și măduva spinării erau ieșite în afară între două vertebre, sub forma unui sac.

Operația a constat de fapt în încercarea de a introduce în coloana nervii și țesuturile, restul se taie, iar în felul ăsta sunt afectați nervii de la genunchi în jos si cei de la simțuri. Apoi la o lună de la naștere, secundar operației de mielomeningocel a apărut hidrocefalia – acumulare de lichid în cutia craniană.

Aceasta a fost operată la o lună jumătate de la naștere prin montarea unui drenaj cu care va trăi toată viața. Au urmat nenumărate ghipsuri urmate de două operații de tenotomie, prin care s-a încercat să se rezolve malformația piciorului varus equin (labele ambelor picioare îndoite înspre interior), o altă problemă cauzată de spina bifida. Însă fără rezultat deoarece malformația picioarelor a recidivat” a spus Simona Spiridon, mama Elenei.

Cu toate că medicii din mai multe centre universitare care au văzut-o pe Elena au spus că nu va merge niciodată, părinții nu au renunțat. O doamnă doctor a spus mamei chiar că „este un copil handicapat pentru care statul cheltuie prea mulți bani”. Cu toate acestea au contactat un kinetoterapeut care a crezut în șansele Elenei și de la 6 luni până în prezent a lucrat și lucrează cu drag pentru ai contrazice pe medici.

În urma ședințelor aproape zilnice de kinetoterapie care au dus la o evoluție bună a Elenei și a asigurărilor unui doctor inimos și profesionist, a apărut și Speranța. În sfârșit au găsit un medic care a spus că fetița va merge în urma unei operații. Nu va dansa ca o balerină, nu va face sport de performanță, dar se va descurca pentru ea.

Tot ceea ce o desparte pe micuță de împlinirea acestui vis este operația de îndreptare a labei piciorului care va fi făcută la Clinica Ponderas din Bucuresti. Înaintea operației este necesară o serie nouă de ghipsuri pentru a se aduce laba piciorului cât mai aproape de poziția normală.

Această serie de aproximativ 8 ghipsuri, schimbate săptămânal, va fi făcută la Clinica Recover din Bucuresti. După operație va urma un program de recuperare la alte clinici private pentru a-și întări musculatura și a învăța să meargă.

Cu toate că nu întelege cu adevărat ce va urma, Elena își dorește să facă această operație pentru ca vrea din tot sufletul compania copiilor, își dorește să poată alerga pe afară, să se dea pe topogan, să fie un copil ca ceilalți, să se bucure de copilărie.

De aceea Elena trebuie să ajungă la București pentru acest tratament însă are nevoie de aproximativ 8.000 de euro, bani pe care părinții nu îi au în acest moment!”

Donații se pot face în contul Asociației, cu mențiunea că trebuie specificat pentru cine se face donația sau prin SMS.

Denumire entitate: Asociatia “SALVEAZA O INIMA”
Cod de inregistrare fiscala: 31015982
Cont (IBAN) bancar:
Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX
Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001
CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001
COD SWIFT: BTRLRO22
COD BIC: BTRL
Banca Transilvania Botosani

Dacă vreți să o ajutați pe Elena puteți trimite un SMS cu textul ELENA la numărul 8832. Costul unui mesaj este de 2 euro.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Apel pentru salvarea artistului Leo Iorga. Cancerul pulmonar i-a recidivat
Apel pentru salvarea artistului Leo Iorga. Cancerul pulmonar i-a recidivat

Leo Iorga, fostul solist al trupei Compact, trece din nou prin clipe dificile. După ce s-a luptat câțiva ani cu cancerul și părea că a învins, boala a revenit, iar familia sa are nevoie de sprijin.

Apel pentru salvarea unei adolescente din Maramureș, rănită într-un accident rutier
Apel pentru salvarea unei adolescente din Maramureș, rănită într-un accident rutier

O copilă de 13 ani din Maramureș are nevoie disperată de ajutor. A ajuns în stare gravă la spitalul din Baia Mare după ce a fost implicată într-un accident rutier.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.