(P) Cum să scapi de balonare şi gaze intestinale

balonare
StirilePROTV

Balonarea este o problemă digestivă frecvent întâlnită, care poate duce la un disconfort sesizabil. Ea presupune prezenţa aerului şi gazelor la nivelul tractului gastrointestinal.

Se întâlneşte cu precădere în rândul femeilor, din cauza problemor hormonale. Balonarea abdominală poate fi şi semnul unor suferinţe acute sau cronice, astfel că dacă problema devine una constantă, trebuie să mergeţi la medic.

Balonare cauze

Cauza unui astfel de disconfort în tractul gastrointestinal reprezintă gazele și procesul de formare a acestora. De unde apar gazele în stomac?

Există mai multe motive. În mod normal, stomacul uman conține o anumită cantitate de diferite substanțe gazoase. O altă parte a gazelor este emisă de microorganismele care trăiesc în intestine. Dacă este suficient numărul de bacterii benefice în intestine, atunci are loc o formare normală de gaze.
Să încercăm să analizăm cele mai frecvente cauze ale formării gazelor peste măsură.

Dacă vă grăbiţi în timp ce mâncaţi, înghițiţi alimente prost mestecate și chiar vorbiţi mult - asigurativă că aerul în exces va intra și în stomac împreună cu mâncarea. Iată câteva sfaturi simple şi utile pentru a evita formarea în exces a gazelor:

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

• nu vorbiţi în timp ce luaţi masa;

• consumaţi cantitate mare de lichide pentru debalonare;

• faceţi exerciţii, în special activitățile fizice care antrenează musculatura abdominală;

• consumaţi alimente proaspete.

Alimente care eliberează gaze în timpul digestiei

Acestea sunt de obicei toate leguminoase (precum varză, broccoli, conopidă); alimente grase, prăjite, picante; unele tipuri de pâine; alimentele dulci; produse carbogazoase. Evitarea unui astfel de impact nu este dificilă:

• înmuiați leguminoasele în apă rece înainte de a le găti;

• varză şi înrudite cu ea, chiar tocate pentru salate, se toarnă preventiv pe termen scurt cu apă clocotită;

• nu mâncați în exces alimente grase, prăjite, picante;

• mesele multiple în porții moderate vor juca, de asemenea, un rol pozitiv.

Cea mai periculoasă cauză de formare a gazelor și a flatulenței reprezintă bolile acute și cronice: gastrita, pancreatita, ulcere și o serie de boli gastrointestinale. Aici trebuie să fiţi examinaţi și trataţi de un gastroenterolog. Și nu amânați aceată vizită!

Tratamente balonare

Orice gaz acumulat va găsi cel puțin două ieșiri naturale. Și o poate face cu un zgomot decent, făcându-i pe alții conștienți de problemele dvs. digestive. Pentru a preveni rapid și eficient o reacție nedorită, trebuie să luați medicamente pentru balonare şi gaze.

Cel mai accesibil dintre ele este cărbunele activat. Se administrează 1 tabletă la 10 kg de greutate (dacă greutatea dvs. este de 70 kg, atunci aveți nevoie de 7 bucăți). Carbodigest are același efect. Are o compoziție unică și echilibrată în substanțe biologic active, cu o acțiune multiplă la nivelul tractului gastrointestinal, ducând la reglarea tranzitului, eliminarea gazelor intestinale şi scăderea senzației de balonare.

Scapă rapid de balonare cu preparate antiflatulente, precum Espumizan, Balonix, Antibalonare extract gliceric. Ele contribuie la dezintegrarea învelișurilor bulelor de gaz și la absorbția acestora. Espumizanul este disponibil sub formă de tablete și emulsii, administrat oral cu alimente sau imediat după masă, s-a dovedit bine la adulți și copii.

Tot în farmacie puteți cumpăra preparate enzimatice: Mezym, Triferment, Kreon. Acestea trebuie luate fie în timpul meselor, fie imediat după, cu o cantitate moderată de apă.

Balonarea poate fi deranjantă și uneori dureroasă. Prin urmare, este important să acordați atenție acestei probleme.

Consultați întotdeauna medicul înainte de a consuma orice remedii pentru a evita complicațiile, mai ales dacă aveți alergii sau urmați vreun tratament medicamentos.

Dacă veţi ţine cont de recomandările enumerate anterior, balonarea va devein problema trecutului!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.