Stațiunile frumoase de pe Valea Prahovei, mai puțin cunoscute, de vizitat toamna

Valea Prahovei toamna
Shutterstock

Valea Prahova, una dintre cele mai populare regiuni turistice din Munții Carpați, este renumită pentru frumusețea sa naturală și pentru numeroasele atracții turistice pe care le oferă.  

Însă în timp ce Prahova este adesea asociată cu stațiunile populare precum Sinaia, Bușteni sau Predeal, există și destinații mai puțin cunoscute, dar la fel de fascinante, care așteaptă să fie descoperite în toată splendoarea lor în timpul toamnei. În acest anotimp, stațiunile de pe Valea Prahovei par desprinse din basme și este un moment ideal pentru o excursie de câteva zile.

Valea Prahovei - cele mai frumoase stațiuni de vizitat toamna

Sinaia

Sinaia, una dintre cele mai spectaculoase destinații montane din România, are o moștenire culturală și socială bogată, iar toamna, stațiunea se transformă complet.

Cunoscută și ca fosta reședință regală, purtând numele sacru al Muntelui Sinai, această stațiune a fost botezată pentru prima dată după "Mănăstirea Sinaia" de către Spătarul Mihail Cantacuzino în secolul al XVII-lea. Sinaia îmbină frumusețea sa naturală cu cea a arhitecturii, oferind o experiență unică.

Aici puteți vizita castelele Peleș și Pelișor, cazinoul din Sinaia, dar și să porniți în drumeții sau să practicați diferite sporturi montane. 

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Valea Prahovei

Predeal

Predeal, așezată în inima României, pe Valea Prahovei, la poalele muntelui Bucegi, este orașul situat la cea mai mare altitudine din țară, cuprinsă între 1030 m și 1110 m.

Clima montană din Valea Prahovei, cu veri răcoroase și ierni reci, transformă Predealul într-o destinație turistică atractivă în toate sezoanele. Toamna, Predealul îmbracă haine noi și vei fi surprins să vezi stațiunea atât de schimbată.

Vei avea parte de peisaje încântătoare și este o locație ideală atât pentru relaxare, cât și pentru refacere, datorită aerului său curat și nepoluat.

Bușteni

Bușteni, poarta către munții Bucegi, reprezintă vârful turismului montan în România. Situat în extremitatea estică a Carpaților Meridionali, Bușteniul este un punct de plecare ideal pentru drumeții, alpinism și relaxare.

Înconjurat de vârfurile Caraiman (2384 m) și Coștila (2489 m), traversat de râul Prahova, stațiunea Busteni impresionează atât prin frumusețea sa pitorească, cât și prin varietatea activităților turistice, de la drumeții montane la sporturile de iarnă și excursii la cabane.

Toamna, Bușteniul are o atmosferă desprinsă din basme, ideal pentru plimbări, relaxare și drumeții prin natură.

Valea Prahovei toamna

Azuga

Azuga, stațiunea situată la poalele Munților Bucegi, la altitudinea medie de 920 m, este un loc de refugiu pentru cei în căutare de tratamente pentru diferite afecțiune. Cu un aer curat și ozonizat, Azuga este și un punct de plecare important către cabanele din Munții Bucegi și Baiului. Toamna, acest loc este cu totul special și merită o vizită de câteva zile.

Breaza

Breaza, aflată în nord-vestul județului Prahova este o stațiune ideală atât pentru odihnă, cât și pentru excursii în Munții Bucegi. Este un loc de escapadă și o oază de liniște, perfect pentru zilele răcoroase de toamnă, când peisajul se schimbă.

Cornu

Cornu, o comună pitorească din județul Prahova, situată în Muntenia, este formată din satele Cornu de Jos, Cornu de Sus și Valea Oprii, oferind un cadru natural fermecător. Dacă vrei un loc în care să petreci un weekend prelungit toamna asta, Cornu este locul ideal pentru așa ceva.

Pârâul Rece

Pârâul Rece este destinația ideală pentru cei care vor să viziteze obiective turistice, dar să stea departe de locurile aglomerate. Se află la doar 8 km distanță de Predeal așa că este locul perfect pentru cei care doresc să exploreze și Castelul Bran sau Cetatea Râșnov.

Valea Prahovei

Poiana Țapului

Poiana Țapului a luat naștere în jurul anului 1830, ca o extindere a satului Bușteni de la acea vreme. Este printre cele mai relaxante și frumoase locuri din țară, unde o mulțime de turiști străini și români vin pentru relaxare.

Comarnic

Comarnic este un oraș de pe valea Prahovei, ideal pentru o vacanță de toamnă plină de natură și relaxare.

Comarnic este ideal pentru plimbări montane, drumeții și escaladă. Există numeroase trasee frumoase, atât pentru începători, cât și pentru experimentați.

Zona oferă numeroase trasee pentru drumeții și mountain biking, perfecte pentru a explora frumusețea naturii înconjurătoare.

Poți să te relaxezi și să te bucuri de peisajul montan toamna, când este spectaculos, să faci plimbări în natură sau să te relaxezi în spa-uri și centre wellness, în funcție de preferințele tale.

Ce vreme este toamna în stațiunile montane din România

Toamna în stațiunile montane din România aduce o serie de schimbări semnificative în ceea ce privește vremea și climatul.

Aceste stațiuni se caracterizează prin altitudini mari și peisaje montane, ceea ce influențează tipurile de vreme pe care le puteți întâlni în această perioadă.

Dacă vrei să vizitezi toamna stațiunile montane din România, ar fi bine să îți iei o haină groasă. Dacă în timpul zilei temperaturile sunt plăcute, între 12 și 24 de grade, seara lucrurile se schimbă și pot atinge și 10 grade.

Cu toate acestea, cerul este adesea senin, însă nopțile sunt reci, numai bune pentru focuri de tabără și vin fiert sau ciocolată caldă.

Anul acesta, temperaturile pe Valea Prahovei în luna octombrie va fi cuprinsă între 9 și 22 de grade Celsius în timpul zilei.

Pe de altă parte, noaptea temperaturile vor scădea și vor fi cuprinse între 4 și 12 grade Celsius. Spre finalul lunii, vremea se răcește, în special noaptea, așa că dacă vrei să petreci câteva zile frumoase în stațiunile montane din România, asigură-te că îți iei cu tine haine groase. 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
„Străinilor le place mămăliga. Sunt grămadă pe ceaun”. Stâna de la Transalpina este atracția favorită a turiștilor
„Străinilor le place mămăliga. Sunt grămadă pe ceaun”. Stâna de la Transalpina este atracția favorită a turiștilor

S-a redeschis Transalpina, cea mai înaltă și spectaculoasă șosea din România. Se circulă cu mașina sau motocicleta pe tronsonul de 150 de kilometri ce trece prin cinci județe.  

Palatul Elisabeta – clădirea în care s-a scris o parte din istoria țării
Palatul Elisabeta – clădirea în care s-a scris o parte din istoria țării

Vizitarea unui vechi palat regal, situat chiar în inima Bucureștiului, este o experiență deosebită, mai ales pentru cei care vor să aibă parte de liniște în weekendurile din sezonul estival, când toată lumea se înghesuie la mare sau la munte.

Cele mai bune parcuri de distracție și aventură din România, pentru un 1 iunie perfect alături de copii
Cele mai bune parcuri de distracție și aventură din România, pentru un 1 iunie perfect alături de copii

Ziua Internațională a Copilului, celebrată pe 1 Iunie, este prilejul perfect pentru familii de a petrece timp de calitate împreună, oferind copiilor experiențe memorabile și pline de veselie.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.