România - Kosovo 2-0, în preliminariile EURO 2024. Două goluri înscrise pe finalul unui meci dramatic, întrerupt 50 de minute

×
Codul embed a fost copiat

România a învins Kosovo cu 2-0 pe Arena Națională, într-un meci nebun din Grupa I a preliminariilor EURO 2024. Partida a fost suspendată în minutul 21 din cauza unui banner anti-Kosovo afișat de ultrașii români, iar golurile au fost înscrise spre final.

România a învins Kosovo cu 2-0 după un meci absolut nebun pe Arena Națională. Ambele goluri au fost înscrise pe final, după ce echipa noastră a jucat mai bine de o repriză cu un om în plus pe teren, în urma cartonașului roșu încasat în minutul 42 de kosovarul Muriqi. 

În minutul 60, Nicolae Stanciu a ratat un penalty, dar același jucător își răscumpără greșeala și deschide scorul pentru România în minutul 83. În ultimele minute ale prelungirilor, românii scapă de emoții prin golul superb marcat de Mihăilă. 

UPDATE Min. 93: România are 2-0, după un gol înscris de Mihăilă. 

UPDATE Min. 83: Stanciu își răscumpără penalty-ul ratat și înscrie, în sfârșit, iar România conduce cu 1-0! 

Citește și
românia israel
România și Israel au remizat pe Arena Națională, în preliminariile EURO 2024
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

UPDATE Min. 60: România ratează deschiderea scorului prin Nicolae Stanciu, care irosește lovitura de la 11 metri.

UPDATE Min. 58: Este penalty pentru România, după un fault asupra lui Florinel Coman! Decizia centralului este verificată de VAR.

UPDATE Min. 48: România reușește primul șut periculos pe poartă prin Alibec.  

UPDATE Min. 46: S-a reluat meciul dintre România și Kosovo. Ai noștri au un om în plus pe teren.

UPDATE: Jandarmeria a trimis la pauza meciului o informare cu privire la evenimentele care au dus la întreruperea meciului. 

”În legătură cu meciul de fotbal ROMÂNIA - KOSOVO, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

Pe timpul desfășurării partidei de fotbal, mai mulți membri ai unei facțiuni autointitulate de tip "ultras" au folosit materiale pirotehnice interzise, au adresat injurii oaspeților, au afișat un banner cu mesajul "Kosovo je Serbija" și au scandat același mesaj.

În urma acestor acțiuni, arbitrul a decis întreruperea meciului pe o perioadă nedeterminată, urmând a fi luate decizii în consecință.

Reprezentanții autorităților implicate în organizarea și gestionarea evenimentului sportiv au purtat discuții cu suporterii gazdă pentru a-i determina să se delimiteze de aceste acțiuni ilegale, iar partida s-a reluat, fiind impusă de către oficiali condiția ca aceste comportamente ilicite să înceteze”.

UPDATE Min. 45: La pauză, scorul dintre România și Kosovo este 0-0. 

UPDATE Min. 42: Kosovarul Muriqi primește cartonaș roșu, iar România va juca mai bine de o repriză cu un om în plus pe teren.

UPDATE Min. 41: Kosovo are o nouă mare ocazie de gol.

UPDATE Min. 29: Drăgușin scoate mingea de pe linia porții și România scapă miraculos de un gol ca și marcat, după o gafă uluitoare a lui Burcă.

UPDATE Min.26: Și Bancu ratează o ocazie mare de gol. 

UPDATE Min. 23: România are prima sa ocazie de gol prin Ianis Hagi, care trage puternic pe lângă poară.  

UPDATE: Meciul se reia după ce a fost suspendat pentru mai bine de 40 de minute. Jandarmii au creat un cordon de securitate pentru a preîntâmpina eventuale manifestări ale ultrașilor români. 

UPDATE Min. 21: Arbitrul trimite cele două echipe la cabine, după ce meciul a fost întrerupt timp de circa 5 minute, inițial din cauza torțelor aruncate din tribune.

Ulterior, s-a aflat că partida a fost suspendată din cauza atitudinii discriminatoare a suporterilor români, potrivit explicației venite de la UEFA. 

Jucătorii oaspeți au anunțat că ei nu vor mai juca atâta timp cât ultrașii români din grupul ”Uniți sub tricolor” vor afișa un banner cu mesajul ”Kosovo e Serbia”.

Circa 10.500 de suporteri sunt prezenți pe Arena Națională. 

UPDATE Min. 1: A început meciul!

Selecţionerul echipei de fotbal a României, Edward Iordănescu, a efectuat cinci modificări în primul ''unsprezece'' faţă de partida cu Israelul pentru meciul cu Kosovo, care va avea loc marţi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa I a preliminariilor EURO 2024.

Au ieşit din prima echipă Cristian Manea, Marius Marin, Răzvan Marin, Denis Alibec şi Deian Sorescu, în locul lor fiind titularizaţi Raţiu, Screciu, Ianis Hagi, Cicăldău şi Puşcaş.

De partea cealaltă, la Kosovo, în locul lui Betim Fazliji va juca din primul minut Edon Zhegrova.

Echipele de start:

România: 12. Horaţiu Moldovan - 2. Andrei Raţiu, 3. Radu Drăguşin, 15. Andrei Burcă, 11. Nicuşor Bancu - 5. Vladimir Screciu, 8. Alexandru Cicâldău - 14. Ianis Hagi, 10. Nicolae Stanciu (căpitan), 20. Florinel Coman - 9. George Puşcaş. Selecţioner: Edward Iordănescu.

Rezerve: 1. Ştefan Târnovanu, 16. Marian Aioani - 4. Adrian Rus, 6. Marius Marin, 7. Denis Alibec, 13. Valentin Mihăilă, 17. Daniel Bîrligea, 18. Răzvan Marin, 19. Darius Olaru, 21. Olimpiu Moruţan, 22. Mario Camora, 23. Deian Sorescu.

Kosovo: 12. Arijanet Muric - 15. Mergim Vojvoda, 13. Amir Rrahmani (căpitan), 3. Fidan Aliti, 17. Leart Paqarada - 10. Edon Zhegrova, 14. Valon Berisha, 19. Florian Loshaj, 23. Bernard Berisha - 7. Milot Rashica, 18. Vedat Muriqi. Selecţioner: Primoz Gliha.

Rezerve: 1. Samir Ujkani, 16. Visar Bekaj - 2. Florent Hadergjonaj, 4. Ismajl Beka, 5. Betim Fazliji, 6. Kreshnik Hajrizi, 8. Florent Muslija, 9. Meriton Korenica, 11. Albion Rrahmani, 20. Ibrahim Dresevic, 21. Altin Zeqiri, 22. Ermal Krasniqi.

La jumătatea preliminariilor, România se află pe locul 2 în grupă

La jumătatea preliminariilor, echipa noastră națională de fotbal se află pe locul 2 în grupă, cu 9 puncte, în timp ce Kosovo e pe 5, cu 4 puncte acumulate.

"Vă spun că sinceritate că așteptăm un joc și mai dificil decât a fost cu Israel. Kosovo are în componență jucători care joacă meci de meci în campionatele de top și vin aici să-și joace ultima carte.

Kosovo are un joc complex, se implică în contacte, în dueluri, acceptă adversitatea, duelurile unu contra unu. E o echipă care are jucători cu calitate, îndemânare. I-ați văzut și în tur că în orice moment pot face diferența", a declarat, într-o conferință de presă, selecționerul Edi Iordănescu.

La rândul său, selecționerul echipei naționale a statului Kosovo, Primoz Gliha, a afirmat: "Mă aştept să facem tot ceea ce ţine de noi să câştigăm acest meci, trebuie să fim pozitivi. Acelaşi lucru l-am spus şi înaintea meciului cu Elveţia. Tot timpul suntem sub presiune, nu doar la acest meci, am venit aici să obţinem lucruri bune, altfel, tot timpul în viaţă eşti sub presiune".

Echipele probabile:

România: H. Moldovan - Rațiu, Drăgușin, A. Burcă, Camora - Olaru, R.Marin, N.Stanciu - I. Hagi, Alibec, Mihăilă.

Kosovo: Muric - Vojvoda, Amir Rrahmani, Aliti, Pagarada - B.Berisha, Loshaj, Muslija, Zhegrova - Muriqi, Rashica.

Meciul România - Kosovo va fi arbitrat de un agent imobiliar

Pentru meciul România - Kosovo, UEFA a delegat o brigadă de arbitri din Franța.

La centru va fi Willy Delajod. Acesta are 30 de ani, iar în viața de zi cu zi este agent imobiliar.

Delajod va ajutat de asistenții Erwan Finjean și Philippe Jeanne.

Articol recomandat de sport.ro
Galerie de lux în finala Champions League! Partenerele starurilor de la Real Madrid și Borussia Dortmund, prezente pe Wembley
Galerie de lux în finala Champions League! Partenerele starurilor de la Real Madrid și Borussia Dortmund, prezente pe Wembley
Citește și...
Edi Iordănescu, după egalul din meciul România - Israel:
Edi Iordănescu, după egalul din meciul România - Israel: "Suntem condamnați să ne chinuim". Mesajul transmis jucătorilor

România și Israel au remizat, sâmbătă seara, pe Arena Națională, scor 1-1, într-un meci disputat în Grupa I a preliminariilor EURO 2024. Golul echipei noastre naționale a fost marcat de Denis Alibec, în minutul 27.  

România și Israel au remizat pe Arena Națională, în preliminariile EURO 2024
România și Israel au remizat pe Arena Națională, în preliminariile EURO 2024

România și Israel au remizat, sâmbătă seara, pe Arena Națională, scor 1-1, într-un meci disputat în Grupa I a preliminariilor EURO 2024.

FRF anunță vineri cine va fi selecționerul României. Burleanu: „Asta e propunerea mea”
FRF anunță vineri cine va fi selecționerul României. Burleanu: „Asta e propunerea mea”

Președintele FRF Răzvan Burleanu a declarat marți că la finalul săptămânii se va stabili dacă Edi Iordănescu va rămâne selecționer, după ce România a terminat pe ultimul loc în grupa din Nations League și a retrogradat în Liga C.

Edi Iordănescu, după înfrângerea cu Muntenegru: „Nu văd bine viitorul naţionalei”. Ce spune despre demisie
Edi Iordănescu, după înfrângerea cu Muntenegru: „Nu văd bine viitorul naţionalei”. Ce spune despre demisie

Selecţionerul Edward Iordănescu a afirmat, marţi seara, în conferinţa de presă de la finalul partidei cu Muntenegru, din Liga Naţiunilor, pierdută cu scorul de 0-3, că va analiza în următoarea perioadă activitatea sa la echipa naţională de fotbal a României

Recomandări
Tinerele românce luate de ape în Italia au fost găsite decedate. Nu se știe nimic despre băiatul care le însoțea
Tinerele românce luate de ape în Italia au fost găsite decedate. Nu se știe nimic despre băiatul care le însoțea

Trupurile neînsuflețite a doi dintre cei trei tineri români care au dispărut în apele râului Natisone după ce, vineri, au fost luaţi de ape sub podul Romano din Orsaria di Premariacco (Udine).  

Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit
Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit

Primarul și viceprimarul PSD din comuna Belciugatele au fost implicați într-un scandal electoral care s-a lăsat cu intervenția Poliției și a Ambulanței.

ÎPS Teodosie și-a exprimat public părerea despre donarea de organe. Pe care dintre acestea „nu este moral să le dăm”
ÎPS Teodosie și-a exprimat public părerea despre donarea de organe. Pe care dintre acestea „nu este moral să le dăm”

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, şi-a exprimat public opinia despre donarea de organe, întrebat despre acest subiect în emisiunea la care participă cu regularitate, la un post de radio.