Ultimul mesaj al iranianului care a căzut de la etaj, într-un hotel din Capitală. Ce spune poliția

×
Codul embed a fost copiat

Un fost judecător iranian, urmărit de autoritățile din țara lui, a fost găsit mort în holul unui hotel din București. Poliția Capitalei a anunțat, vineri seară, că primele date din anchetă indică faptul că bărbatul s-ar fi sinucis.

 

Cine este iranianul care a fost găsit mort

 

Fugit din Iran, în urmă cu 2 ani, bărbatul, un influent cleric, este acuzat că a primit mită, o jumătate de milion de dolari, dar și că a trimis după gratii mai mulți jurnaliști care criticau puterea.

Acesta se afla sub măsura controlului judiciar pentru mai multe infracţiuni săvârşite pe teritoriul altei ţări, iar, în iulie, urma să îi fie judecată cererea de extrădare.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

În jurul orei 14.30, într-un hotel din centrul capitalei s-a auzit auzit un zgomot sinistru. Un bărbat căzuse prin scara interioară. A murit pe loc.

Bărbatul era cazat singur într-o cameră de la etajul 5. A căzut în interiorul clădirii, iar trupul său a fost descoperit de angajatul de la recepţie care a şi anunţat autorităţile

Oficialii au oferit primele indicii despre identitatea bărbatului: un iranian de 52 de ani, aflat sub control judiciar în ţara noastră. Conform unor surse din cadrul anchetei, ar fi vorba despre un personaj controversat în Iran: Gholamreza Mansouri, influent cleric, fost procuror şi judecător în Teheran.

În 2018 a fugit din ţara lui după ce a fost acuzat că a primit mita 500.000 de dolari într-un dosar. Organizaţii civice spun însă şi că a dispus închiderea şi torturarea unor ziarişti independenţi ostili puterii.

Primele rezultate ale anchetei
 

Poliţia Capitalei a transmis, vineri seară, că, din cercetarea la faţa locului şi investigaţii, "la acest moment datele conduc spre ipoteza că decesul ar fi survenit ca urmare a unui act suicidar", potrivit News.ro.

"Având în vedere că, în urma precipitării, bărbatul a decedat, cercetările au fost preluate de Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei. Cadavrul a fost ridicat şi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei", a arătat Poliţia Capitalei.

Ultima imagine cu Gholamreza Mansouri

 

 

Presa internaţională abundă în articole în care îi este înfierat comportamentul abuziv.

 

În 2013, a ordonat arestarea simultană a 20 de jurnaliști într-o singură zi, titrează de exemplu un cotidian.

Dispărut fără urmă, Mansouri a apărut pentru ultima dată într-o postare pe Youtube din 11 iunie 2020. Un videoclip în care spune că se va întoarce în Iran imediat ce se vor ridica restricţiile cauzate de coronavirus, pentru că are încredere în sistemul judiciar.

Pe 12 iunie însă avea să fie arestat de autorităţile române în vederea predării, eveniment relatat, la fel, în presa internaţională.

Judecătorii Curţii de apel au decis să îl elibereze, sub control judiciar, iar peste o lună, urmau să analizeze cererea iranienilor de extrădare, dar şi să vadă dacă sunt respectate drepturile omului în iran pe parcursul proceselor.

Vineri, bărbatul a murit, iar anchetatorii iau în calcul orice posibilitate: accident, sinucidere ori crimă.

Trupul bărbatului a fost preluat de medicină legală pentru autopsiere.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Moarte suspectă în București a unui fost judecător iranian judecat pentru corupție. Faptele îngrozitoare pe care le-a făcut
Moarte suspectă în București a unui fost judecător iranian judecat pentru corupție. Faptele îngrozitoare pe care le-a făcut

Moarte misterioasă în Capitală. Un fost judecător iranian de 52 de ani a fost găsit vinery după amiaza fără suflare în holul unui hotel, după ce ar fi căzut de pe scara interioară. Urmează o anchetă dificilă pentru că victima are un trecut tulbure.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.