Cât de bune sunt sarmalele în alimentație. Mihaela Bilic, medic nutriționist: Sunt un fel echilibrat de mâncare

×
Codul embed a fost copiat

Alimentul fară niciun strop de apă se numește ulei. O lingură are 100 de kilocalorii. Un aliment gras, dar care conține însă apă, este slănina.  

Ce rezultă din această informație? Și la cura de slăbire avem voie sarmale, dar nu gătite în ulei, ci în alt lichid.  

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist: „Vreți să vă dau un exemplu de produs care combină într-un mod nebănuit toate categoriile, legume, proteine și făinos într-unul singur? Ei bine, sarmalele. Avem legume - varză, carne tocată, orez, în parți egale. Dacă alegeți carne nu foarte împănată, nu foarte multă slănină, sarmalele sunt un fel echilibrat de mâncare. Varza murată e un produc prebiotic excelent”.

La capitolul cantitate, cât dimensiunea unei palme, 3 sau 4 sarmale. Depinde lichidul de fierbere. Dacă ați pus ulei, fiecare lingură are 100 de kilocalorii. Dacă ați pus borș sau suc de roșii, acestea nu strică echilibrul caloric.

Deci nu eliminați nici sarmalele din alimentația voastră, chiar dacă țineti la siluetă pentru că avem carne, orez, varză murată. Echilibru.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Festivalul sarmalelor de la Salonta a aduna zeci de mii de pofticioși
Festivalul sarmalelor de la Salonta a aduna zeci de mii de pofticioși

Au sfârâit ceaunele şi 25 de mii de sarmale s-au fiert la foc mic, la Salonta, în Bihor, la un festival de la care pofticioşii vor regreta că au lipsit.

Daea:
Daea: "Nu mâncaţi făină de greieri! Ce căutaţi cu greierii? Lăsaţi-i să cânte acolo unde sunt!"

Ministrul Agriculturii Petre Daea a recomandat românilor să nu mănânce făină de greieri, ci să-i lase ”să cânte acolo unde sunt” şi să mănânce sarmale, cârnaţi şi ouă de găină.

România este pe locul 10 în clasamentul european al risipei. Sărbătoarea Paștelui a umplut tomberoanele de mâncare
România este pe locul 10 în clasamentul european al risipei. Sărbătoarea Paștelui a umplut tomberoanele de mâncare

Încă un semn că Paștele a trecut, s-au umplut tomberoanele de friptură, sarmale, ouă salată sau dulciuri.

Hanul 3 Sarmale, pe unde au trecut Eminescu și Creangă, a fost demolat în toiul nopții. Reacția sfidătoare a proprietarului
Hanul 3 Sarmale, pe unde au trecut Eminescu și Creangă, a fost demolat în toiul nopții. Reacția sfidătoare a proprietarului

Este anchetă la Iași, după ce o clădire simbol a orașului a fost pusă la pământ cu un excavator, fără să existe și un aviz care să îi permită proprietarului să facă acest lucru.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.