(P) Trenduri în amenajarea casei pentru 2024: Cum să-ți transformi locuința într-un spațiu modern și funcțional

favi
StirilePROTV

Cum ar arăta viitorul casei tale dacă ai putea anticipa tendințele în amenajarea interioară, și cum ar fi locuința ta pe deplin modernă și funcțională?

În rândurile de mai jos te vei familiariza cu modalități inovatoare de a decora cu stil și sens în 2024. Vei descoperi cum să combini forma și funcția în mobilier, cum să alegi culorile și texturile perfecte și cum să utilizezi iluminatul pentru a crea o atmosferă confortabilă și plăcuta la tine acasă.

Cum să decorezi cu stil și sens în 2024

Decorarea este un aspect esențial al designului interior, care aduce personalitate și stil oricărui spațiu. În 2024, tendințele în decorațiuni se vor axa pe piese care să reflecte stilul de viață al proprietarilor și să creeze o atmosferă unică.

Conform specialiștilor în design interior, în acest an se păstrează interesul pentru interioarele de tip minimalist sau scandinav, cu un plus de caracter adus de piese care să adauge note interesante și ușor contrastante. În acest sens, se pot integra piese de influență modernă sau Art Deco, din materiale mai rare și mai scumpe sau care au un aspect ușor antichizat, care pot să completeze însă totul în mod armonios.

În acest an, decorarea nu va mai fi doar despre estetică, ci și despre funcționalitate și confort. Tendința observată implică alegerea de mobilă și decorațiuni care nu doar arată bine și adaugă frumusețe, ci îndeplinesc o funcție specifică în casă. Decorarea cu sens înseamnă alegerea acelor piese care servesc un scop practic, cum ar fi rafturile de perete care oferă spațiu de depozitare suplimentar sau covoarele care adaugă căldură și confort unei încăperi.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro
Mobilierul funcțional: Combinația perfectă între formă și funcție

Mobilierul funcțional este proiectat atât pentru a îndeplini anumite nevoi specifice, cât și pentru a economisi spațiu. Este un concept care se concentrează pe eficiență și utilitate, dar și pe estetică. De la piese care se pot transforma și pot îndeplini mai multe funcții, la soluții ingenioase de depozitare, mobilierul funcțional este conceput pentru a face viața mai ușoară și mai organizată.

Beneficiile mobilierului funcțional sunt numeroase, de la economisirea spațiului și îmbunătățirea organizării, până la creșterea confortului și funcționalității unei locuințe, iar în acest an există multe exemple la modă. Canapelele convertibile, de exemplu, sunt ideale pentru spațiile mici sau pentru camerele care servesc mai multor scopuri, cum ar fi birourile de acasă. Mesele extensibile au capacitatea lor de a se adapta la diferite situații, de la mesele în familie la petrecerile cu prietenii, în timp ce paturile cu depozitare integrată oferă spațiu suplimentar de depozitare discret și ușor de accesat.

Culori și texturi: Cum alegi paleta ideală pentru un spațiu modern și funcțional?

În 2024, tendințele în designul de interior se îndreaptă spre culori calme și texturi naturale. Pe lângă nuanța vedetă Peach Fuzz, desemnată culoarea anului de către Institutul Pantone, culorile care domină sunt cele inspirate din natură. Astfel, pentru a crea un interior modern în acest an, poți combina atent nuanțe de verde deschis, albastru, bej, maro sau gri.

De exemplu, poți folosi nuanța delicată și proaspătă de piersică pentru a decora un perete într-o încăpere cu mobilier în tonuri de lemn natur sau gri închis, deoarece aceste culori se combină armonios din punct de vedere estetic. La fel de simplu însă, poți adăuga accente de culoare prin utilizarea de textile precum draperii, covoare sau elemente decorative - vaze sau tablouri moderne - care să aibă integrată o nuanță de tip Peach Fuzz.

Un joc de culori și de texturi bine ales poate transforma un spațiu monoton într-unul plin de viață. De pildă, un covor moale poate adăuga un plus de confort într-o cameră cu pardoseală din lemn, în timp ce pernele din catifea vor crea un contrast interesant pe o canapea din piele. Iată câțiva pași pe care îi poți urma pentru o schemă de culori armonioasă:

  • Alege o culoare dominantă, care va acoperi cea mai mare parte a spațiului (pereți sau podea).
  • Alege două culori secundare, care vor fi folosite pentru mobilier și textile mari (canapea, covoare).
  • Alege câteva nuanțe pentru accente, care vor fi folosite pentru obiecte de decor și accesorii mici (perne, tablouri, vaze), pentru a adăuga profunzime și interes.
Iluminatul și rolul său în crearea unei atmosfere confortabile

Lumina, fie ea naturală sau artificială, poate influența în mod semnificativ confortul unui spațiu interior. În mod ideal, iluminatul trebuie să complimenteze și să accentueze designul interior, nu să-l eclipseze. În acest sens, iluminatul poate fi folosit pentru a crea iluzii de spațiu.

De exemplu, iluminatul poate fi folosit pentru a îmbunătăți funcționalitatea unui spațiu, cum ar fi prin iluminarea adecvată a zonei de lucru în bucătărie sau a zonei de lectură în camera de zi, sau prin folosirea de lumină sub rafturi sau mobilier pentru a da impresia unui spațiu mai mare.  

Articol recomandat de sport.ro
Galerie de lux în finala Champions League! Partenerele starurilor de la Real Madrid și Borussia Dortmund, prezente pe Wembley
Galerie de lux în finala Champions League! Partenerele starurilor de la Real Madrid și Borussia Dortmund, prezente pe Wembley

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Tinerele românce luate de ape în Italia au fost găsite decedate. Nu se știe nimic despre băiatul care le însoțea
Tinerele românce luate de ape în Italia au fost găsite decedate. Nu se știe nimic despre băiatul care le însoțea

Trupurile neînsuflețite a doi dintre cei trei tineri români care au dispărut în apele râului Natisone după ce, vineri, au fost luaţi de ape sub podul Romano din Orsaria di Premariacco (Udine).  

Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit
Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit

Primarul și viceprimarul PSD din comuna Belciugatele au fost implicați într-un scandal electoral care s-a lăsat cu intervenția Poliției și a Ambulanței.

ÎPS Teodosie și-a exprimat public părerea despre donarea de organe. Pe care dintre acestea „nu este moral să le dăm”
ÎPS Teodosie și-a exprimat public părerea despre donarea de organe. Pe care dintre acestea „nu este moral să le dăm”

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, şi-a exprimat public opinia despre donarea de organe, întrebat despre acest subiect în emisiunea la care participă cu regularitate, la un post de radio.