(P) Cum să eviți îmbătrânirea prematură a mâinilor

(P) Cum să eviți îmbătrânirea prematură a mâinilor

Schimbările inevitabile apărute în organism, odată cu vârsta, aduc o serie de efecte vizibile asupra tenului, dar și a mâinilor, toate fiind influențate nu doar de modificările interioare, ci și de condițiile externe.

Permanent expuse soarelui, vântului, climei variabile sau radiațiilor UV, tenul și mâinile au, cel mai mult, de suferit, în urma acestor schimbări.

Există, însă, o serie de soluții la îndemână ca să eviți un aspect inestetic al mâinilor, cauzat de îmbătrânirea prematură a acestora.

Cauze care duc la îmbătrânirea, prematură, a mâinilor

 

Indiferent de cât de mult crezi că-ți protejezi pielea mâinilor, cu creme sau loțiuni, există multe alte cauze care duc la uscarea sau deshidratarea excesivă și care dau aspectul de mâini îmbătrânite. Printre acestea:

- Expunerea frecventă la condiții meteo exterioare (soare, vânt, umiditate, temperaturi extreme) și, în special, la radiații ultraviolete

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

- Folosirea de soluții dezinfectante sau de curățenie, din cauza conținutului mare de ingrediente chimice;

- Scăderea cantității de colagen și elastină din organism, odată cu vârsta, ce are ca efect deteriorarea legăturilor din țesuturi și aspectul de piele lăsată sau ridată

- Spălarea frecventă a mâinilor, fără refacerea stratului protector al pielii cu produse care readuc echilibrul natural (creme hidratante, loțiuni sau uleiuri)

Toate aceste cauze au ca efect distrugerea stratului protector al pielii, senzația de uscăciune și lipsă de fermitate, apariția de pete roșii sau maronii și, în general, un aspect îmbătrânit al mâinilor.

Cum să eviți aspectul de mâini îmbătrânite prematur

 

În primul rând, acordă-le importanța pe care o merită, astfel încât să te bucuri de un aspect sănătos și o piele fermă și tonifiată, mai mult timp.

- Asigură-te că le oferi o hidratare corespunzătoare după fiecare spălare sau dezinfectare, în special, în această perioadă în care se recomandă curățirea mai intensă a mâinilor, pentru a preveni contractarea virusurilor. Din cauza acestor spălări frecvente și a faptului că soluțiile de curățare conțin un procent mare de alcool, mâinile se vor usca și deshidrata mai rapid. Protejează-le după fiecare spălare cu creme sau loțiuni pentru îngrijirea mâinilor uscate, care au în componență ingrediente naturale ca untul de Shea sau uleiul de lavandă. Acestea sunt recomandate fiindcă se absorb cel mai bine și rapid în piele, având un pH apropiat de al acesteia.

Nu uita, deci, să ai, mereu, la tine o astfel de cremă sau loțiune pe care să o folosești după fiecare spălare, așa încât să te asiguri că vei reda pielii aspectul sănătos și hidratat de care are nevoie.

- Crește aportul de colagen din organism cu suplimente nutritive care conțin această proteină. Colagenul și elastina sunt responsabile de elasticitatea oricărui tip de țesut, iar deteriorarea, în timp, a legăturilor acestora în organism va influența aspectul mâinilor și al pielii, în general, ducând la formarea ridurilor. Un aport de colagen va stimula organismul să refacă legăturile deteriorate, iar un aport de vitamina A, vitamina C, coenzima Q10 sau de proteine din cremele cu retinol sau cu Q10 va avea efect imediat asupra mâinilor.

Include, în dieta ta, suplimente cu colagen sau îmbogățește-ți alimentația cu proteinele și vitaminele menționate, pe care le poți obține și din avocado, ulei de măsline, semințe de in ori din alimente ce conțin Omega 3 (somon, hering sau orice fel de pește oceanic).

- Ocazional organizează un Spa pentru mâini! Nu uita că și săpunurile antibacteriene pot cauza uscarea în exces a mâinilor, deci, încearcă să le folosești doar pe cele care conțin ingrediente naturale. Săptămânal, acordă o atenție specială mâinilor: folosește o cremă exfoliantă, pentru a elimina celulele moarte de la suprafața lor, și aplică o mască specială pentru protecția lor. Încearcă-le pe cele cu silicon, parafină sau glicerină, în cantitate mai mare. De asemenea, pentru petele maronii de pe mâini, apărute din cauza îmbătrânirii, aplică, preț de câteva minute, o soluție, preparată acasă, din hrean și câteva picături de lămâie.

Poți să îți prepari tratamente de îngrijire a mâinilor acasă sau poți încerca una dintre numeroasele variante pe care le găsești în farmacii sau magazine specializate. Este important, însă, să nu uiți că și mâinile au nevoie de tratamente corespunzătoare, asemenea tenului.

Îngrijirea constantă dar și un stil de viață sănătos, care să includă multă mișcare și o hidratare suficientă, te vor ajuta, cu siguranță, să păstrezi un aspect tânăr al mâinilor, pentru mai mult timp. Nu uita că stresul, fumatul sau consumul de alcool au și ele efecte în microcirculația sângelui de la nivelul pielii, deci, și asupra mâinilor.

Încearcă să îți formezi obiceiuri de viață sănătoase și apelează la soluțiile de mai sus, pentru a evita un aspect inestetic, de mâini îmbătrânite prematur.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit
Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit

Primarul și viceprimarul PSD din comuna Belciugatele au fost implicați într-un scandal electoral care s-a lăsat cu intervenția Poliției și a Ambulanței.