(P) Ce trebuie să știi când vrei să îți închiriezi proprietatea

apartament
StirilePROTV

În prezent, foarte mulți oameni ce dețin mai multe proprietăți, se gândesc la ideea de a-și închiria casele.

Unii le închiriază pentru a obține un venit suplimentar, în timp ce alții văd închirierea proprietăților ca o modalitate de a obține un venit, până la vânzarea locuinței sau stabilizarea economiei și a pieței imobiliare. Indiferent care sunt motivele pentru care vrei să îți închiriezi proprietatea, este important să cunoști câteva elemente, care te vor ajuta să iei decizia corectă.

Stabilește un preț competitiv, care să atragă chiriașii

Odată ce ai decis să-ți închiriezi proprietatea, este necesar să determini valoarea corectă a chiriei. Ține cont de zona în care se află proprietatea, precum și de stilul de amenajare și dotările pe care le oferă. Nu poți pretinde același preț pentru o locuință modernă și utilată, și pentru una mobilată mai puțin modern și lipsită de dotări. În mod evident, va trebui să stabilești o sumă suficientă care face să merită o astfel de investiție, dar care să fie competitivă cu alte proprietăți aflate în aceeași zonă.

Asigură-te că pregătești un contract de închiriere

Primul lucru pe care trebuie să-l faci înainte de a-ți închiria proprietatea, este să te asiguri că ai documentele necesare. Pregătește un contract de închiriere și completează-l cu datele tale, ca și proprietar și datele viitorului chiriaș. Asigură-te că pe contract se va regăsi numele legal și complet al chiriașului sau chiriașilor, atunci când sunt mai mulți, precum și adresa și numărul de telefon.

Stabilește și stipulează în contract, încă de la bun început, suma lunară aferentă chiriei, garanția și perioada în care își are valabilitate contractul. Totodată, în contract ar trebui să se regăsească și condițiile în care se poate rezilia contractul, precum și termenii în care se poate restitui garanția percepută la încheierea contractului.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Notează în contract clauze privind pagubele

Uneori, se întâmplă ca electrocasnicele sau piesele de mobilier să se deterioreze, ca urmare a uzurii. Același lucru se poate întâmpla și cu țevile instalației sanitare sau instalația electrică. Astfel de pagube, provocate din surse externe, ce nu țin de chiriaș, va trebui să le rezolvi tu, ca și proprietar.

Se întâmplă însă ca, din anumite motive, chiriașul să provoace intenționat deteriorarea obiectelor din locuință. În acest caz, nu uita să menționezi în contractul de închiriere o clauză care să menționeze ce se întâmplă în astfel de situații și modalitatea de plată a pagubelor.

Pregătește casa pentru viitorii chiriași

Un lucru esențial pe care majoritatea chiriașilor îl caută în prezent, este ca locuința să fie mobilată modern și utilată cu cele necesare pentru un trai zilnic. Chiriașii sunt mai atenți și mai pretențioși atunci când caută să închirieze o locuință, așteptările lor fiind, de asemenea, mai mari atunci când costurile pentru închiriere sunt mari.

Pregătește casa pentru noul chiriaș, curățând temeinic fiecare colț și asigurându-te că aparatele electrocasnice funcționează. Dotează locuința cu piese de mobilier moderne și de calitate, pentru a le asigura chiriașilor un confort optim.

Creează un plan pentru a-ți închiria proprietatea

Găsirea unui chiriaș onest, care să respecte locul în care va locui, va fi posibilă doar dacă îți vei face publicitate locuinței. După ce ai pregătit proprietatea și ai dotat-o cu cele necesare, ia în considerare să realizezi cât mai multe fotografii profesionale pentru a o face să arate cât mai bine. Cu cât fotografiile listate sunt de calitate mai bună, cu atât vei putea găsi chiriași dispuși să plătească suma cerută.

Poți, de asemenea, lista locuința pe inchirieri apartamente Bucuresti, pentru a ajunge la o selecție mai largă de potențiali chiriași. Vei putea comunica astfel toate detaliile despre închirierea proprietății într-un singur loc, detalii însoțite de pozele aferente. Poți folosi apoi linkul pentru a răspândi vestea printre prieteni, colegi de muncă sau vecini.

Închirierea proprietății poate fi benefică atât pentru tine, ca și proprietar, cât și pentru chiriași⁠. Acest lucru este valabil doar dacă îți vei face timp pentru a aborda și preveni potențialele probleme și capcane. Alege cu înțelepciune și protejează-ți investiția, chiar dacă asta însemnă că nu o vei locui personal în locuința pe care o deții.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.