(P) Automecanica Medias lansează, la Bruxelles, primul autobuz electric produs în România

promo

Andrei Scobioala - Chairman a precizat in cadrul conferintei de presa: „Autobuzul prezinta toate caracteristicile tehnice pe care producatorii de top din acest domeniul le-au lansat pe piata.”

„Producerea lui in Romania va stimula dezvoltarea pe orizontala si a altor companii si vine in intampinarea conceptului European de transport verde cu un inalt grad de calitate si eficienta energetica si cu o atentie speciala pentru design-ul urban de avangarda.

Familia de autobuze din portofoliul Automecanica contine toata gama de lungimi de la 6 la 18 metri.

Strategia Automecanica Mobility pe termen scurt si mediu este sa vina catre clienti incepand cu 2024 cu prototipul pentru tramvai, in 2025 prototipul electric de tren usor de viteza si in 2026 prototipul de metrou.”

Prototipul a fost elaborat in ultimii 2 ani de echipa mixta, romani si specialist internationali, a centrului de cercetare si a fost produs in fabrica de dezvoltare a prototipurilor de la Bucuresti.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Productia de serie este programata sa inceapa in anul 2024 in fabrica de la Medias.

Autobuzul este expus la Busworld Europe, cea mai mare expozitie internationala din domeniul autobuzelor si autocarelor.

Ajuns la a 50-a editie, evenimentul are loc in acest an la Brussel Expo, in perioada 7-12 Octombrie 2023. Cei peste 500 de expozanti vor intampina aproximativ 40 000 de vizitatori in cele 6 zile de desfasurare.

Diversele federatii din Romania si strainatate care deja au vizitat standul au transmis aprecieri asupra produsului.

Mai multi europarlamentari romani, dar si reprezentati ai administratiei publice locale si centrale din Romania au fost placut surpinsi de aceasta prezenta romaneasca la o expozitie de top mondial, gazduita in Brussel si si-au anuntat prezenta la expozitie si la standul romanesc Automecanica Mobility. Ambasada Romaniei in Belgia, precum si reprezentata Romaniei la UE au salutat, de asemenea, prezenta romaneasca la acest targ, si au manifestat dorinta de a vizita expozitia si standul romanesc.

Platforma industriala Automecanica Medias, fondata in 1941, cu o lunga traditie industriala, prin investitiile majore din ultimul an si un aport important de know-how, trece intr-o noua etapa, cea a productiei de autobuze si vehicule electrice de transport urban.

Automecanica Medias si centrul sau de cercetare-dezvoltare, beneficiaza de o foarte buna experienta si know-how in acest domeniu, a atras specialisti cu o puternica experienta internationala, obtinand astfel realizarea unui prototip de ultima generatie, cu un inalt nivel calitativ si competitional si un design exceptional, apreciat inclusiv de membrii companiilor competitoare, prezenti la acest eveniment.

Dezvoltarea rapida a transportului electric permite noilor producatori sa revolutionze felul in care arata aceasta industrie la nivel mondial, iar Romania are o sansa reala de a arata un producator national de anvergura europeana si de ce nu mondiala.

Un astfel de produs, creaza locuri de munca atat prin angajarile directele cat si prin angrenarea a sute de furnizori locali.
Componenta de cercetare este cheia succesului. Producatorul anunta ca va comunica viitoarele parteneriate cu institutele de cercetare si dezvoltare romanesti.

In ultimii 20 de ani, industria de profil a suferit o reducere dramatica a capacitatii de productie la nivel national, insa consideram ca potentialul de cercetare-proiectare exista si dorim sa-l coagulam in jurul proiectului nostru de transport urban.

Industria locala producatoare de transport public are nevoie de unitate, strategie nationala, coordonare legislativa si planuri de remodelare sustenabila a mobilitatii urbane.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.