Stațiunile montane sunt în toiul pregătirilor pentru sărbători. Meniurile de Crăciun sunt o adevărată simfonie gastronomică

×
Codul embed a fost copiat

Stațiunile de la munte, dar și satele din jurul Brașovului freamătă în așteptarea oaspeților. Mai sunt doar câteva ore până când zeci de mii de turiști vor invada zona, dornici să mănânce bine și să se distreze.

În cămări și bucătării se lucrează pe ceas. Acum se pregătesc cozonacii, sarmalele, ciorbele și fripturile pentru marea sărbătoare.

Sarcinile au fost împărțite riguros în bucataria unui boutique hotel din Râșnov. În meniul de Crăciun, micile detalii fac diferența. Acest preparat cu sfeclă roșie este doar începutul unei adevărate simfonii gastronomice. Cuptorul arde de câteva zile, ca să rumenească pâinea de casă cu maia și cozonacii.

„Încercam să gătim împreună cu oaspeții să vadă și ei exact ce se întamplă, să fim foarte transparenți și să le oferim cel mai bun gust pe care îl putem noi face în fiecare farfurie”, spune un șef de sală.

O pensiune din Moeciu de Sus pare desprinsă din povești, dar liniștea este doar aparentă. In bucătarie zornăie tăvile cu turtă dulce, iar curcanul ținut 10 ore în cuptor sfârâie, semn că trebuie scos. 300 de sarmale așteaptă cuminți să fie puse la fiert.

Citește și
ornamente
Satele românești, pline de beculețe și ornamente înainte de Sărbători. Reacțiile localnicilor
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

La Sinaia, se împăturesc de zor sute de sarmale din carne de gâscă.

Sunt niște sărmăluțe mai ușoare, sunt nobile, sunt foarte bune si noua ne plac. Pregătim foarte multe lucruri, avem piftie de porc, friptură de porc, cârnați, leber”, spune chef Lucian Hîlcu.

La un alt restaurant se rumenește în tigaie, la foc domol, carnea de porc tăiată mărunt.

Toba, lebărul, slăninuța sau murăturile nu lipsesc nicăieri din meniul de sărbători.

Avem o tobă de casă facuta de noi, rețetă personală cu jumări preprate pentru oaspeții noștri, să aibe în gură gustul acela de țară, de casă”, spune un administrator de restaurant.

În Poiana Brașov, gradul de ocupare a ajuns la 70 la sută, iar la Sinaia depășeste 80 la sută.

La un hotel de 3 stele, pentru o persoana, patru nopti, tariful include micul dejun, cina de Crăciun și bufet deschis. Dar si un concert de colinde.

Tot ce pot sa va spun este ca preturile sunt la un nivel decent si acceptabil pentru toata lumea. Costa undeva la 1700, 1900 de lei”, a transmis un reprezentant al Centrului de Informare și Promovare Turistică Sinaia.

Oamenii suna și acum pentru rezervări, așa că reprezentanții hotelurilor și pensiunilor gazdele estimează că aproape toate locurile de cazare se vor ocupa, de Crăciun.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Românii au luat cu asalt magazinele și mall-urile în căutarea de cadouri. Cei mai mulți au un buget stabilit
Românii au luat cu asalt magazinele și mall-urile în căutarea de cadouri. Cei mai mulți au un buget stabilit

Se apropie Crăciunul, iar orașele sunt tot mai aglomerate. Magazinele sunt pline de oameni care caută cadouri pentru familie și prieteni, dar și produse pentru mesele de sărbători.

Satele românești, pline de beculețe și ornamente înainte de Sărbători. Reacțiile localnicilor
Satele românești, pline de beculețe și ornamente înainte de Sărbători. Reacțiile localnicilor

Mii de beculețe, figurine și ornamente au umplut de lumină satele românești înainte de Sărbători.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.