Produsele tradiționale din carne, la mare căutare anul acesta. "Ținem să fie naturale"

×
Codul embed a fost copiat

Chiar dacă n-a dat încă bruma, duduie deja afumătorile din satele româneşti. Şiruri de cârnaţi şi caltaboşi prind aromă, pentru ca apoi să plece la ai noştri din străinătate.

Condiţiile dificile de călătorie i-au făcut pe cei mai mulţi să îşi anuleze vacanţă de iarnă acasă. Comenzile pentru o masă tradiţională se fac telefonic sau prin email, iar livrările încep de la sfârşitul lui noiembrie.

În localitatea Cernești, din Maramureş, gospodarii cer 90 de lei pentru un kilogram de cârnăciori de căprior şi 150 pentru pastramă.

Dana Timbuș, producător: "Am venit şi cu reţete din Italia, că noi am stat acolo 10 ani, am adus şi condimente. Noi ţinem foarte mult ca ele să fie naturale pentru că şi carnea de vânat este o materie bine aleasă".

Aşadar pe lângă lebăr şi caltaboş clienţii pot încerca şi astfel de specialităţi.

Citește și
brunch de weekend
Gustări cu preparate tradiționale, rețeta de salvare a turismului local. Brunch-urile de weekend sunt organizate în curte
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Şi într-o fermă din localitatea Lăpușel gospodarii fac deja pregătiri pentru livrările de sărbători.

Ioan Tătăran, producător: "Avem o listă de persoane care de ani de zile cumpără de la noi şi porc în carcasă. Avem solicitări de produse atât din ţară cât şi din straintate".

Un pachet cu preparate tradiționale din carne de porc costa anul acesta între 200 şi 400 de lei.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Românii aruncă la gunoi peste 22% din mâncarea cumpărată. Mulți spun că nu le pasă
Românii aruncă la gunoi peste 22% din mâncarea cumpărată. Mulți spun că nu le pasă

Un român aruncă, în medie, în fiecare an, aproape 130 de kilograme de mâncare. Iar în timpul pandemiei cantitatea de alimente care a ajuns la gunoi a crescut în unele gospodarii din cauza proviziilor exagerate făcute la începutul crizei sanitare.

Gustări cu preparate tradiționale, rețeta de salvare a turismului local. Brunch-urile de weekend sunt organizate în curte
Gustări cu preparate tradiționale, rețeta de salvare a turismului local. Brunch-urile de weekend sunt organizate în curte

Se spune deseori că omul sfinţeşte locul iar acestă zicală veche e întărită şi în vremurile noastre chiar de către cei de lângă noi, de oameni simpli şi modeşti care pot prin acţiunile lor să schimbe în bine comunităţi întregi.

O tânără se hrănește cu ajutorul unui tub introdus în inimă, pentru că este alergică la orice tip de mâncare
O tânără se hrănește cu ajutorul unui tub introdus în inimă, pentru că este alergică la orice tip de mâncare

O tânără de 20 de ani din Marea Britanie, care iubea mâncarea, nu se mai poate apropia de ea, după ce a fost diagnosticată cu o afecțiune care îi provoacă reacții alergice severe și îi poate pune viața în pericol.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.